/Projects/GSM call alarm

GSM call alarm is a device that will call a destination number via Siemens or Ericsson GSM phone (19200 bps RS232). It has 1 sensor input and another input - state (stanje). If state input is = 0V than the device is "active" and it monitors the sensor input. The device is deactivated when state pin is connected to Vcc (+). Sensor input is triggered by 0V.

pica

In project file for download, you will find a JPG image that describes how to program the number you whish to be called when alarm occures. I hope you will find some use for this device, as I did - for my car.

picb

Author (sent by): Trax

Download counter: 28,826

Rating: (2.93, votes 5684)

Vote:

Date: 20-02-2005

Lokalna verzija ove stranice: GSM call alarm

501_gsm_call_alarm_c.rar

Bookmark and Share Comments (109)

comment [79]

To je to! Znaci da uredjaj radi, sad jedini problem moze biti u telefonu ili da ga nisi dobro spojio na uredjaj.
IP: n/a

comment [78]

Trax dobio sam ATZ komandu kada sam prepravio max232 hvatač signala da li je to OK ili je nedovoljno. tj da li treba jos nešto???
IP: 94.189.237.234

comment [77]

Trax probao sam da se spojim preko nekog max 323 koncertera(iskopao sam semu na net-u) probao sam da uhvatim signal preko hyper terminala ali nista... Mozda i ne treba da se hvata preko hypera. Mozda sam se negde sj... da li ima negde na forumu neko mesto gde se raspravlja o tim stvarima da ne gusim ovde... Ako mi alarm ne proradi poludecu. Ovo je pitanje cassti :)
IP: 193.186.185.101

comment [76]

Mozes modul da spojis na COM port preko MAX232 konvertera, pa da vidis kako on salje podatke na brzini 19200bps. Onda mozes i telefon da spojis na PC preko tog istog kabla i provjeris da li on stvarno ima modem unutra i da li sve radi kako treba.
IP: n/a

comment [75]

Trax A55 ima modem u sebi. Mogu li ja nekako da spojim modul na nešto da vidim šta on radi kada ga uključim??? Tipa com port ili diode da li će da se pale ili sl... Baš imam problema sa ovim projektom... Prvo allpic a sada ovo... bas samse smorio... Ako ti je lakše možeš mi pisati na mail.. Hvala ti u svakom slučaju..
IP: n/a

comment [74]

Problem je garant u telefonu. Kriterij je da telefon ima interni AT modem!!! Drugo, trebas dobro spojiti TX i RX i GND zice sa telefonom, da bi ga on mogao inicijalizovati (nakon sto izaberes odgovarajuci telefon). Ne znam da li taj A55 ima modem...
IP: n/a

comment [73]

Trax da li možeš da kažeš koji je kriterijum za telefon zato što meni sa Simensom A55 ništa ne radi... Na svakih 5 sekundi mi zatreperi žuta dioda... I to je sve... Spojio sam ON/OFF sa masom i kada pecnem masu sa trigerom ništa se ne dogadja. E sada da li je moguće da je problem u telefonu da on ne može da se inicijalizuje zato što je ne odgovarajući ili... Nemam pojma... Hvala...
IP: n/a

comment [72]

Ne znam sta da ti kazem. Obrati se na forumu, ja ne koristim ALLPIC pa ti ne mogu pomoci...
IP: n/a

comment [71]

Trax, probao sam i tako i u programu winpic800 i ništa. Koristim allpic sa ovog sajta. Pali mi diode redom kada idem na chek hardware jedan signal jedan blink diode... Više nemam ideju. Da li je kabal 9 na 9 ide pin na pin ili se ukršta??? Više nemam ideja...
IP: n/a

comment [70]

Trax, probao sam i tako i u programu winpic800 i ništa. Koristim allpic sa ovog sajta. Pali mi diode redom kada idem na chek hardware jedan signal jedan blink diode... Više nemam ideju. Da li je kabal 9 na 9 ide pin na pin ili se ukršta??? Više nemam ideja...
IP: n/a


Comment page: <12345678...>


add comment

name

e-mail (will not be published)

website

How much is = also add letter "a" at the end of your result! Eg.: 7a

Please log-in!

You can log-in on forum link: Login page. After logging-in, return to this page and click refresh in your browser.

site friends

sponsored links

ads