/Projekti/GSM SMS alarm

SMS alarm je vrlo jednostavan uređaj. Za slanje SMS poruka koristi Siemens telefon a ima 5 ulaza - znači šalje 5 različitih poruka. Za svaki senzor uprogramiramo odgovarajuću poruku koju želimo da primimo na mobilni kada se alarm aktivira. Programiranje se vrši preko PC-a odgovarajućim programom koji je priložen u arhivi.

smsalarm

Autor (poslao): Trax

Broj download-a: 29,979

Ocjena: (2.95, glasova 4937)

Glasaj:

Datum: 17-12-2004

English version of this page: GSM SMS alarm

500_sms_alarm.rar

Bookmark and Share Komentari (102)

komentar [92]

Izvinjavam se što kasnim sa odgovorom, SVE JE PRORADILO.. Ali izgleda da HEX ima grešku, kakvu? Naime kao "pijani plota" držali smo se, prilikom testiranja, senzora br.1 i ništa se nije događalo. ali kada smo počeli da proveravamo ostale opozicije senzora sve je proradilo i svi senzori rade osim prvog. Promenili smo 3 (tri) PIC-a i sa svima se isto događa. Ali važno da je sve proradilo. HVALA na pomoći i pozdrav. Nesa
IP: 109.106.231.191

komentar [91]

Obrni onda TX i RX linije koje si spojio na GSM Alarm pa probaj.
IP: n/a

komentar [90]

Telefon se inicijalizuje OK, preko originalnog Siemensovog kabla telefon se čita i može se u njemu upisati sms. takođe moguće je i putem istog kabla poslati SMS na drugi MS. Sve mogućnosti smo iscrpli. HELP! Pozdrav
IP: 109.92.124.188

komentar [89]

To mi izgleda kao da telefon nije inicijalizovan. Obrnite TX i RX linije na telefonu, moze bit da ste ih naopako spojili :)
IP: n/a

komentar [88]

TRAX imamo opet problem. Telefon se sada stabilizovao. ALI kada spojimo kratko prvi senzor ništa se ne dešava. Zelena LED svetli, a crvena je ugašena. Posle nekog vremena zelena se ugasi, crvena počne da blinka neko vreme pa se sve vrati kao u početku. I tako u krug!!! Gde grešimo???? Unapred hvala,
IP: 109.92.124.188

komentar [87]

Trebas staviti par otpornika na kablu izmedju telefona i uredjaja - nedostaju u shemi. Otpornik od 10K na RX liniju i 10K na TX liniju, i jos jedan od 10K izmedju GND i RX(GSM) (prema telefonu). U sustini treba oboriti napon koij telefon dobija od PIC-a, znaci ovu RX liniju od GSM-a treba spustiti na najvise 3,3V. Ako ti sta nije jasno - javi.
IP: n/a

komentar [86]

Da li neko zna rešenje mog problema: Sve proradilo ALI.... zakačim mobilni, inicijalizuje se kao po uputstvu ali onda krene da osciluje, prvo traži mrežu -Network search, pa je nađe,pa sve opet u krug. U čemu je problem????
IP: 212.178.238.2

komentar [85]

vrlo hitna potreba za ASM datoteku alarmni sustav kadeta mi reći da sam ne mogu naći ili ako netko poslao me k nikolov_1988m@abv.bg
IP: n/a

komentar [84]

Ma moze se i to napraviti, medjutim trenutno nemam vremena da to radim. Ako znas programiranje u asembleru javi se na e-mail.
IP: n/a

komentar [83]

Ako smo se dobro razumeli, mislio sam da samo taj aktivirani senzor ili više njih koji su aktivirani, nakon svake aktivacije pređu u stanje čekanja od npr 15min pre nego što se ti senzori ponovo aktiviraju.
IP: n/a


Stranica komentara: <12345678...>


dodaj komentar

ime

e-mail (neće biti objavljen)

web

Koliko je = takođe dodaj slovo "a" na kraj rezultata! Npr.: 7a

Ulogiraj se!

To možeš uraditi na forumu: Login stranica. Kada se ulogiraš, vrati se na ovu stranicu i uradi refresh.

prijatelji sajta

sponzorirani linkovi

reklame