/Projekti/GSM SMS alarm

SMS alarm je vrlo jednostavan uređaj. Za slanje SMS poruka koristi Siemens telefon a ima 5 ulaza - znači šalje 5 različitih poruka. Za svaki senzor uprogramiramo odgovarajuću poruku koju želimo da primimo na mobilni kada se alarm aktivira. Programiranje se vrši preko PC-a odgovarajućim programom koji je priložen u arhivi.

smsalarm

Autor (poslao): Trax

Broj download-a: 29,979

Ocjena: (2.95, glasova 4941)

Glasaj:

Datum: 17-12-2004

English version of this page: GSM SMS alarm

500_sms_alarm.rar

Bookmark and Share Komentari (102)

komentar [32]

Zakljucavanje PIC-a nije bitno, a shemu MAX232 konvertora imas ovdje: Google "max232 schematics" i dobices slike. Koju god napravis to je to.
IP: n/a

komentar [31]

Trax da li možda imaš shemu za MAX232 mislim da tu nešta nije u redu. Da li je uredu što nisam zaključao PIC prilikom programiranja.
IP: n/a

komentar [30]

Pa cini mi se da bi trebalo da radi onda sve... Ipak, obrni TX i RX liniju, mozda si to zeznuo?
IP: n/a

komentar [29]

Trax Tako sam i napravio spojio sam 12V ispravljač imam napravljeni max232 konventer. Uređaj bude u programskom modu svijetli neprekidno crvena LED radio sam po uputstvima ali konstantno mi izbacuje grešku.Kada kliknem na disconnect onda isključi programski modi upali se zeleni led.Pitao sam za dodatni 5V napon zato što su šeme različite.Radi sam sa 7805 stabilizatorom.
IP: n/a

komentar [28]

Cim ti pitas da li mora biti i 12V i 5V napajanje, ti ocigledno nesto nisi dobro shvatio :-) ... ovako: 1. MORAS imati MAX232 naponski konverter da bi spojio alarm na PC. Mozda mi je shema nejasna, ali moras to imati. 2. Pritisni taster i drzi ga - ne pustaj! 3. Uredjaju dovedi napajanje. PIC radi na 5V a ako si napravio uredjaj sa plocicom na kojoj je 7805 stabilizator, tad mu moras dovesti nekih 9-12V. 4. Pusti taster konacno. 5. Prati uputstva za programiranje iz fajla kojeg si downloadovao.
IP: n/a

komentar [27]

Znam da sam preopširno opisao problem ali ne mogu skužiti u čemu je problem definitivno je uređaj povezan. Probao sam zamijeniti TX,RX ali onda se ništa ne događa. Hvala.
IP: n/a

komentar [26]

Trax prilikom snimanja u PIC isključio sam CP i oscilator sam stavio na XT Uključeno je i PWRT. Da li je to u redu. Da li postoji opcija da se spoji na PC bez MAX232 (direktno). Da li je potrebno uz 12V napajanje i 5V napajanje. Kada kliknem na snimi žmirne na trenutak zeleni Led i kad mi vraća poruku isto se dogodi. Kada kliknem na pročitaj u desnom zatamnjenom dijelu se pojavi 0/?. Kada kliknem na disonnect onda se upali zelena LED malo svijetli pa na trenuzak zatrepće crvena LED. Znam da sam
IP: n/a

komentar [25]

Probaj par puta dok ne uspijes. Uredjaj mora imati napajanje - naravno! Spoji ga na 9-12V i ponovi postupak. Provjeri da li si okrenuo TX i RX na tom kablu (MAX232) sa kojim ga spajas na PC.
IP: n/a

komentar [24]

Trax sastavio sam uređaj koristio sam PIC 16F84-10/P i 24LC65 kristal 10Mhz. Uprogramirao HEX (oscilator XT) spojim napajanje sa uljučenim prekidačem crvena LED svijetli konstantno pokrenem SMS uploader odaberem port, connect, unesem sms kliknem snimi. Na trenutak zelena malo žmirne i dobijem poruku "Greška pri slanju.Nisam dobio potvrdu poslanog.... PC sam spajao preko MAX232 pravljenog. Da li je potreban 5V napon kao na šemi. Pretpostavljam da ne treba radi napajanja koje ima. Hvala.
IP: n/a

komentar [23]

Ne mogu ti nista garantovati, mozes probati pa ako proradi javi da znamo :-)
IP: n/a


Stranica komentara: <12345678...>


dodaj komentar

ime

e-mail (neće biti objavljen)

web

Koliko je = takođe dodaj slovo "a" na kraj rezultata! Npr.: 7a

Ulogiraj se!

To možeš uraditi na forumu: Login stranica. Kada se ulogiraš, vrati se na ovu stranicu i uradi refresh.

prijatelji sajta

sponzorirani linkovi

reklame