/Projekti/GSM SMS alarm

SMS alarm je vrlo jednostavan uređaj. Za slanje SMS poruka koristi Siemens telefon a ima 5 ulaza - znači šalje 5 različitih poruka. Za svaki senzor uprogramiramo odgovarajuću poruku koju želimo da primimo na mobilni kada se alarm aktivira. Programiranje se vrši preko PC-a odgovarajućim programom koji je priložen u arhivi.

smsalarm

Autor (poslao): Trax

Broj download-a: 29,979

Ocjena: (2.95, glasova 4941)

Glasaj:

Datum: 17-12-2004

English version of this page: GSM SMS alarm

500_sms_alarm.rar

Bookmark and Share Komentari (102)

komentar [42]

I was wondering if I can use a nokia instead of Siemens? What are the changes to be done? As I understood, the hex file is for the PIC, the two PCB files are for the circuit, and the program is for the mobile. So, first is the uploading of the hex and then the uploading of the sms? Thank you very much!
IP: 85.75.33.162

komentar [41]

Evo na ovoj adresi je dokumentacija za GSM modul, a na strani 79 je prikaz konektora sa pinova (to me i plaši), a ima pri kraju i kompletna šema GSM telefona. http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.133.3940&rep=rep1&type=pdf Pozdrav!
IP: n/a

komentar [40]

Ne moras slati PDF, koristio sam samo standardne AT komande. Ne mogu ti 100 \% garantovati da ce raditi ali mogu 99,99 \% :-)
IP: n/a

komentar [39]

Trax evo našao sam nešto što bi moglo biti rešenje, ali naravno trebalo bi ti da pregledaš. Naime na sajtu MikroElektronike sam našao GSM GPRS modul Siemens MC55 koji predstavlja srce telefona i podržava AT komande! Košta svega 33eur, ali ga trenutno nemaju, vidim u svetu je modul vrlo vrlo popularan. http://www.mikroe.com/sr/tools/easybuy/ E sad na netu sam našao specifikaciju za njega i ivode konektora, fajl ima 1,6MB PDF format, ne bi bilo loše da ti ga pošaljem na email da pogledaš pinove ko
IP: n/a

komentar [38]

Dizajnirano je da radi sa Siemens telefonima, sa drugim nisam probao. Telefon mora imati interni AT modem i TX & RX linije na konektoru. To je eto neki preduslov.
IP: n/a

komentar [37]

Trax jedno pitanje, može li ovo da radi sa nekim novijim telefonima i šta je uslov da telefon ima da bi ovo radilo? Pošto ovih Siemens telefona više nema u opticaju. Pozdrav!
IP: n/a

komentar [36]

Trax radi sve ok. Svaka čast. Vidim da si ekspert za elektroniku pa molim jedan savjet kako da spojim da kad se prekine žica da mi javlja senzor. Mislio sam sa relejom ali me zanima da li releji mogu dugo raditi a da se ne griju. cijelo vrijeme bi bili uključeni. Ne znam kako da ih kontra spojim da kad prekine se kontakt(žica) da se aktivira.
IP: n/a

komentar [35]

Trebaju ti dva otpornika od po 4,7k. Jedan stavi na TX liniju (pin broj 2 od PIC-a, gdje je sad samo zica - da ide preko otpornika znaci), a drugi stavi izmedju mobitelovog RX pin-a i mase.
IP: n/a

komentar [34]

Trax spoio sam uređaj na C60 radi ali se događa nešta čudno ne znam da li treba max232 između. Uređaj radi ali kada pošalje poruku nakon 10s se mob ugasi na uređaju i dalje ništa ne gori kao da je aktivan Pinovi su GND-2,RX-3,TX-4. Kada zamjenim TX i RX ne radi.
IP: n/a

komentar [33]

Trax Zahvaljujem na pomoći uspio sam usnimiti. Problem je bio u MAX232 Konverteru. Sad slijedi spajanje na mob.
IP: n/a


Stranica komentara: <12345678...>


dodaj komentar

ime

e-mail (neće biti objavljen)

web

Koliko je = takođe dodaj slovo "a" na kraj rezultata! Npr.: 7a

Ulogiraj se!

To možeš uraditi na forumu: Login stranica. Kada se ulogiraš, vrati se na ovu stranicu i uradi refresh.

prijatelji sajta

sponzorirani linkovi

reklame