APR26

Dvokanalni IR prekidač objavljen

Ovo je veoma sličan projekt prethodnom IR dimmer-u svjetla v1.

Razlika je u tome što ovaj uređaj ima dva kanala, ne može prigušivati (dimati) svjetlo a novina je to da se mogu kontrolisati i štedne (fluorescentne) sijalice. Izvršni element je "solid state" relej (SSR) koji je napravljen od opto-triaka MOC3043 (MOC3042) i triaka po želji (npr.: BTA16, BTA08, ...). Mogućnosti trenutne beta verzije firmware-a su slijedeće: kontrolisanje dva neovisna potrošača putem daljinskog upravljača i zidnog tastera, dvoklik na zidni taster uključuje/isključuje kanal B, učenje tastera RC5 i NEC daljinskih upravljača, dva načina rada: Toggle ili ON/OFF, sleep timer u trajanju od 2min.

Stranica projekta

irswv14


Dual channel IR remote control published Bookmark and Share Komentari (15)

komentar [15]

Klasicno programiranje, bas kao za dimmer. Ili ga znaci nisi dobro isprogramirao, ili ti je neka komponenta crkla.
IP: n/a

komentar [14]

OK.Probacu ponovo da isprogramiram pa cemo da vidimo,crko mi kineski instrument pa malo cekam za kupovinu drugog,ali probacu ponovo da ga programiram.Vezano za icprog dali potrebno neko podesavanje za pre programiranja ili samo na program all.Uvek sam isao samo na program all kod irdimmerV1 nisam imao problema.
IP: 178.223.47.3

komentar [13]

Jesam, to sam ja pravio. HEX fajl koji dodje uz shemu je korektan i uredjaj mora da radi ako si sve dobro sklopio i isprogramirao.
IP: n/a

komentar [12]

Znam zato i kazem da ne svetli,kad pritisnem taster.Nista se ne desava. Zato i sumljam u mikrokontroler.Dali ste vi ili(ti) pravili ovaj uredjaj i dali je mikrokontroler radio uz isti program?
IP: 213.244.236.3

komentar [11]

LED bi trebala da svijetli kada taster pritisnes - tako ces znati da li si dobro isprogramirao PIC.
IP: n/a

komentar [10]

Napajanje provereno izmedju pinova 1 i 8 5v. Koristio sam MOC3043 blok condenzator od 0,47mikrofarada i tiristor BTA16-600 i sve ostalo po semi ,pravio sam light dimmer V1 i sve je proradilo iz prve. Izgleda da moc ne dobija struju od mikrokontrolera pa nece da ukljuci tiristor.
IP: 178.223.47.3

komentar [9]

Mozda ga nisi dobro spojio na napajanje. Mozda ti neka komponenta ne radi kako treba. Koji si MOC optocoupler koristio? Sta se desava kada pritisnes dugme/taster? Opet pazi, jer na sklopu je uvijek prisutno 220V!
IP: n/a

komentar [8]

Kad ukljucim nista se ne desava. Na izlaznom pinu br 2 ne svetli led dioda. Isti mikrokontroler sam probao u ir dimmerV1 i radio je korektno. Sve je povezano po semi. Da li bih mogao dobiti kratko objasnjenje o mikrokontroleru i kako on radi. Ubacivao sam vise puta hex file skinut sa neta od dvokoanalnog ir prekidaca,ali nista. Pozz.
IP: 178.223.47.3

komentar [7]

Pa ako sumnjas na program, re-programiraj ga. Inace, daj opisi sta se desava kada ga ukljucis.
IP: n/a

komentar [6]

Sastavio sam uredjaj ali neuspesno mislim da je u pitanju program mikrokontrolera.Pomoc
IP: 178.223.47.3


Stranica komentara: 12>


dodaj komentar

ime

e-mail (neće biti objavljen)

web

Koliko je = takođe dodaj slovo "a" na kraj rezultata! Npr.: 7a

Ulogiraj se!

To možeš uraditi na forumu: Login stranica. Kada se ulogiraš, vrati se na ovu stranicu i uradi refresh.

prijatelji sajta

sponzorirani linkovi

reklame