JAN3

IR dimmer svjetla v2 objavljen

Ovdje je predstavljena modifikacija popularnog IR dimmera svjetla v1 kojeg takođe trebate pogledati. Modifikacija je više hardverske prirode nego softverske ali omogućuje da dimer radi "bez nule" odnosno nije mu potrebna i nula i faza kao na prethodnoj verziji. Bitna napomena je da je izvorni kôd programa dostupan za download pa možete sami praviti modifikacije po želji!

Mogućnosti firmware-a su iste kao i na prethodnoj verziji, ali ćemo ih ovdje svakako navesti: soft start, soft down, učenje tastera RC5 i NEC daljinskih upravljača, kontrola jačine osvjetljenja samo preko daljinskog upravljača u 10 nivoa, pamćenje zadnjeg podešenog nivoa po isključenju svjetla na daljinskom upravljaču, sleep timer u trajanju od 2min za 50Hz verziju, a 1,6min za 60Hz verziju, ON/OFF kontrola preko zidnog tastera.

dimmer2

Stranica projekta


IR light dimmer v2 published Bookmark and Share Komentari (9)

komentar [9]

Upravo to Trax, hvala :) Pozzz
IP: n/a

komentar [8]

Ovaj uredjaj ce da pamti zadnje podesenu vrijednost i pri ukljucivanju ce automatski da podesi isti nivo. Ne znam sad o kakvom postepenom povecanju vi govorite, ali u uredjaju je implementiran Soft Start, koji radi upravo to. To sluzi da se produzi vijek trajanja sijalicama.
IP: n/a

komentar [7]

Poštovani, da li će ovaj dimmer automatski vremenom da pojača napon do zadane vrednosti od momenta uključivanja ili se mora, kad se uključi, daljinskim pojačavati napon? Pozz
IP: n/a

komentar [6]

Hvala, isto zelim i tebi takodje :-) Eh, ja sam pored dimera ugradio malu LED-icu sa PIR senzorom pa kad po noci hodamo po sobi ona se automatski ukljuci da ne udaramo nogama od krevet :)
IP: n/a

komentar [5]

Tacno sam znao. Isto je i sa mnom. Kad sam se ozenio i dobio djecu hobby - ćaos.Tvoj dimmer sam i ugradio u djeciju sobu da u noći mozemo bauljati po sobi a da ne budimo djecu. Neka su ti djeca ziva u zdrava u neka ti se brak sastoji od ljubavi i povjerenja.
IP: n/a

komentar [4]

Jesam vala i prosirio porodicu :)
IP: n/a

komentar [3]

Aj,valjda si se oženio u medjuvremenu :-)
IP: n/a

komentar [2]

A sta da ti kazem, upao sam u kolotecinu zivota :) Imam nekih projekata odradjenih ali nisu za web stranicu tako da... sta je - tu je :) Pozdrav!!!
IP: n/a

komentar [1]

Napokon...nesta si se "ulijenio" u poslednje vrijeme. Navikli smo se na mnogo češće objave. Prethodni IR dimmer je perfektan, evo, vjerujem peta godina radi bez problema. Za tih 5 godina 4 sijalice ni jednom ne stradase-soft start radi perfektno. Ziv bio.
IP: n/a


Stranica komentara:


dodaj komentar

ime

e-mail (neće biti objavljen)

web

Koliko je = takođe dodaj slovo "a" na kraj rezultata! Npr.: 7a

Ulogiraj se!

To možeš uraditi na forumu: Login stranica. Kada se ulogiraš, vrati se na ovu stranicu i uradi refresh.

prijatelji sajta

sponzorirani linkovi

reklame