/find-ba/razvojna

Naziv Kratak opis
Hardverski subtitler Hardverski subtitler (pogodno za satelitske dekodere/receivere).
Nagradna igra - AVR razvojna ploča Danas postoji dosta AVR razvojnih ploča dostupnih za konstruisanje raznih projekata i embedded uređaja. Ova ploča je malo drugačija od ostalih jer ima najveći prostor za pravljenje prototipa. Pored toga, na ovu ploču je moguće "slagati" druge ploče sa drugom elektronikom što doslovce omogućuje korištenje i treće dimenzije. Ovaj KIT može biti tvoj ukoliko tačno odgovoriš na nagradno pitanje i budeš izvučen! Čitaj dalje da vidiš kako...
Nagradna igra - AVR razvojna ploča - dobitnik Konačno je došao i taj dan, 25-9-2009, kada je izvučen dobitnik AVR nagradne igre. Sponzor ove nagradne igre je bio Protostack sa njihovom super razvojnom pločom sa ATmega168 mikrokontrolerom. Zajedno sa AVR programatorom ova ploča je sve što je početniku potrebno da nauči raditi sa AVR kontrolerima. Pored toga, ako se nekom sviđa Arduino, može vrlo lako isprogramirati mikrokontroler sa Arduino bootloaderom i koristiti je kao Arduino razvojnu ploču.
Nova AVR razvojna ploča Ove sedmice je Protostack objavio verziju 1.5 svog AVR razvojnog okruženja. Kao i prethodna verzija koju smo opisali u Januaru, i ova donosi dosta poboljšanja (tačnije 6). Sekcija za napajanje je prilagođena tako da prihvata naponske regulatore sa rasporedom pinova Input/Ground/Output i Ground/Output/Input. Na ploči je takođe i dioda i automatski osigurač (PTC) koji štiti komponente i izvor napajanja od prevelike struje. Pored navedenog tu je i bolje označavanje dostupnih portova mikrokontrolera kao i konektor za CR2032 bateriju.
PIC razvojna ploča sa PIC16F883 Do sada smo imali priliku da vidimo nekoliko razvojnih ploča za PIC i AVR mikrokontrolere. Ovdje možemo vidjeti minimalističku razvojnu ploču koja na sebi ima linearni regulator napona LM1117 za izbor radnog napona 3,3V ili 5V, PIC16F883 sa 7kb FLASH memorije i pin-headere (konektore) sa druge strane pločice. Svi I/O pin-ovi mikrokontrolera su izvedeni na pomenute pin-headere a tu je i konektor za ICSP programiranje PIC-a. Pločica je vrlo jednostavna i zato ima onaj privlačni "clean look".
PIC16F877A razvojna pločica Ovdje je predstavljena najosnovnija pločica sa svim potrebnim komponentama za rad jednog PIC16F877A mikrokontrolera. Na ploči se nalazi regulator napona sa konektorom, nekoliko jumpera, mogućnost spajanja LED dioda na svaki port kao i mogućnost spajanja ulaza (prekidača, tastera...) na svaki port mikrokontrolera i kristal. Ovo je svakako potrebno za početnike a i za one koji nemaju neku ozbiljniju razvojnu ploču. Tu je takođe i kvalitetnija Eagle verzija sa ICSP konektorom za lakše re-programiranje PIC kontrolera.
Razvojna ploča za AVR - update Još u septembru smo održali nagradnu igru za AVR razvojnu ploču od Protostack-a. Ploča je bila u mogućnosti da radi sa ATmega8, ATmega168 ili ATmega328 mikrokontrolerima i za cijenu od 10 dolara je bila i više nego pristupačna. Ovaj put vas samo obavještavamo da je Protostack upravo objavio novu verziju ove ploče sa nekoliko unaprijeđenja: nova sekcija za napajanje, 6 pinski ISP interfejs promjenjen sa 1x6 pinskog na standardni 2x3 pinski, nova sekcija za postavljanje dvorednih pin "headera", itd. Ploča je dostupna kako u kit-u tako i samostalno.
Super razvojna ploča za PIC mikrokontrolere Ukoliko se želimo baviti razvojem uređaja baziranim na mikrokontrolerima, poželjno je imati razvojnu ploču. Ko nije u stanju da sebi kupi razvojnu ploču, može je vrlo lako napraviti. Ovdje je predstavljena razvojna ploča za PIC mikrokontrolere PIC16F877 / 874. Na ploči nema programatora ali se vrlo lako može nadograditi sa blesavim PIC programatorom. Na projektnoj stranici se može naći i razvojna ploča za PIC16F84 mikrokontroler, a i jedna i druga su vrlo dobro osmišljene!

Stranica:

prijatelji sajta

sponzorirani linkovi

reklame