MAJ5

Elektronika matičnog sata

Stari zidni satovi koji su se koristili u ustanovama poput škola, fabrika i bolnica su jako primamljivog izgleda. Veoma su izdržljivi i skoro nikad se ne kvare zato što je mehanizam u njima vrlo jednostavan.

Oni imaju samo jedan impulsni motor bez ikakvih daljnjih komplikacija. Ovo ujedno predstavlja i problem jer takav sat ne može raditi samostalno - potreban mu je električni sklop koji se zove matični sat.

P5040017

Klikni na slikuElectronics of Master Clock for Slave Clocks Bookmark and Share Komentari (3)

komentar [3]

Postovani, pokusajte dodati otpornik 470K do 1M paralelno kristalu ili malo povecati vrijednosti C7 i C8 sto dalje moze uticati na tacnost, takodje provjerite odabir vrste oscilatora prilikom programiranja mikrokontrolera... Pozdrav.
IP: 138.201.205.167

komentar [2]

Pocituvani prijateli, pocituvan author projekta ELEKTRONIKA MATINOG SATA, Izgradio sam elektroniku maticnog sata tako da umesto kristala od 131.072 KHz sam upotrebio kristal 32.768KHz. Moj prijatelj je preradio asm cod, programirali smo PIC, ali oscilator radi samo kad strafcigerom dodirnem pin 15, na samom kristalu. U ovom slusaju uredjaj pravilno radi i dobijam treperenje LED-a na svake sekunde. Kad prestanem sa dodirom, uredjaj radi jos nekih desetak sekundi i opet prestaje. Pomozite mi kako da modifikujem uredjaj kako bi kristal lakse startovao i da proradim uredjaj. Nisam mogao nabaviti orginalni kristal pa zato sam upotrebio 32.768 KHz.
IP: n/a

komentar [1]

cool project a href="http://www.nitbot.com/"./aa href="http://www.blognitbot.com/"./aa href="http://iot.nitbot.com/"./aa href="http://niam.lecturer.pens.ac.id/"./aa href="http://elektronika.pens.ac.id/"./aa href="http://store.nitbot.com/"./a
IP: 202.9.85.33


Stranica komentara:


dodaj komentar

ime

e-mail (neće biti objavljen)

web

Koliko je = takođe dodaj slovo "a" na kraj rezultata! Npr.: 7a

Ulogiraj se!

To možeš uraditi na forumu: Login stranica. Kada se ulogiraš, vrati se na ovu stranicu i uradi refresh.

prijatelji sajta

sponzorirani linkovi

reklame