FEB26

5-minutni GPS tracker

Ne, ovaj tracker nije vremenski ograničen na 5 minuta, nego je potrebno nekih 5 minuta da bi se sklopio. Napravljen je od toki-voki-ja (PMR446) i Garmin GPS prijemnika. Osim Garmin-a, može se koristiti bilo koji drugi GPS prijemnik, a domet praćenja je nekih 2-3km pa čak i više - što zavisi od dometa PMR stanica.

Interesantno je da ova konfiguracija uopšte radi ovako kako je spojena: RS232 izlaz iz Garmin prijemnika je direktno spojen umjesto mikrofona na PMR446 predajnoj stanici. Na prijemnoj strani umjesto zvučnika na stanici je spojen konektor koji je uboden u seriski port na PC-u. Na PC-u je instaliran Google Earth sa Earth Bridge-om koji prikazuje lokaciju GPS-a u realnom vremenu.

Ja se samo nadam da vatrogasci neće morati da prate vozilo koje ima ugrađen ovaj uređaj.

tracker1a
© V-Man737

[ Izvor: V-Man737 ]


GPS tracker using two-way radios Bookmark and Share Komentari (6)

sličan sadržaj

komentar [6]

I agree, some FSK modulation would be perfect for this (ham packet radio). That means it would need FSK demodulator at the receiving end and that would be the real deal.
IP: n/a

komentar [5]

Opto isolation is not needed, both are running on batteries, and if you have a common ground that is perfectly O.K. However the bit rate of most GPSs is 4800 bit/s so the signal sent over radio in this way is not likely to work, or be a particular good design/robust/functional. Bandwith of your radio is at most 11.5 kHz. A small uC that acts as a modem however would make this a real system.
IP: 87.14.121.50

komentar [4]

Nemoj da mislis dzabe :-)
IP: n/a

komentar [3]

U ovom sklopu ima samo jedan smer sto znaci da ne moze da kontrolise gps uredjaj. Ja mislim da za svaki gps uredjaj trba i tx rx
IP: n/a

komentar [2]

Zasto ne bi radilo?
IP: n/a

komentar [1]

Da li je neko probao ovo i dali je moguce da to radi??
IP: n/a


Stranica komentara:


dodaj komentar

ime

e-mail (neće biti objavljen)

web

Koliko je = takođe dodaj slovo "a" na kraj rezultata! Npr.: 7a

Ulogiraj se!

To možeš uraditi na forumu: Login stranica. Kada se ulogiraš, vrati se na ovu stranicu i uradi refresh.

prijatelji sajta

sponzorirani linkovi

reklame