USB PROGRAMATOR za MICROCHIP-ove microcontrolere
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Sprut USB programator
Neki dan sam bio kod Drage_zg (pomogao mi je oko programiranja bootloadera u 18F2550).
Za one koji bi zeljeli napraviti programator sve dokumente mogu naci na stranici http://www.sprut.de/electronic/pic/proj ... ex.htm#b8p" onclick="window.open(this.href);return false;. Ako netko ne zna njemacki evo par dokumenata sa kratkim objasnjenjima koji mogu pomoci.
Za one koji bi zeljeli napraviti programator sve dokumente mogu naci na stranici http://www.sprut.de/electronic/pic/proj ... ex.htm#b8p" onclick="window.open(this.href);return false;. Ako netko ne zna njemacki evo par dokumenata sa kratkim objasnjenjima koji mogu pomoci.
- Attachments
-
- Sprut_USB_programator.zip
- (218.14 KiB) Downloaded 739 times
Re: USB PROGRAMATOR za MICROCHIP-ove microcontrolere
Na koji i/ili ciji katalog se odnose kataloski brojevi iz popisa materijala koji se nalazi u prilozenoj arhivi?
Pozdrav
interesuje me dali negde mogu da kupim vec sklopljen i testiran ovaj programator
ako neko ima ponudu moj mail je Prlefcs@gmail.com
interesuje me dali negde mogu da kupim vec sklopljen i testiran ovaj programator
ako neko ima ponudu moj mail je Prlefcs@gmail.com
@Prle, gdje zivis?
Vecina je iz chipoteke (oni neoznaceni), ima ih nekoliko iz burklina (moze se naruciti preko chipoteke), a oatatak je iz Primotronic-a tj. RS-CroatiaSmjesko wrote:Na koji i/ili ciji katalog se odnose kataloski brojevi iz popisa materijala koji se nalazi u prilozenoj arhivi?
ajd okaci i DXP file
...:::SVAKO "ZASTO", IMA SVOJE "JEBIGA":::...
File adresa:
http://rapidshare(dot)com/files/209205491/USBprog.rar.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rapidshare(dot)com/files/209205491/USBprog.rar.html" onclick="window.open(this.href);return false;
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]
zahvaljujem
e u kojem je to protelu radjeno? nece mi plocicu otvoriti u protelu 2004
- Feko
- Stariji član
Meni u Altium Designer 6 otvori bez problema
ajd okaci mi sesticu negdje i posalji linkove na privat?
Evo i ja sam konacno odradio hardver za ovaj programator i sad imam nekih problema.Moj 18F2550 nema upisan bootloader.
1.probao sam da upisem bootloader sa ALLPIC-om preko ICSP i to je OK.Interesuje me koji bootloader upisujem posto se nudi vise varijanti: boot_0_20mhz.hex, boot_0_12mhz.hex, boot_0_4mhz.hex i da li ovo zavisi od kvarca koji se koristi na programatoru.Na shemi koja je data je 20MHz.
2.U prevedenom uputstvu se navodi da treba instalirati driver za USB.Moje pitanje je gde se nalazi taj driver,da li je on u onom ZIP-u sa softverom u folderu driver i ako jeste koji od dva ponudjena:
driver_2k_xp_vista ili driver_98_me_2k_xp.
Za ostalo bih se izgleda snasao,mada Nemacki ne razumem dobro pa je tu malo problem.
1.probao sam da upisem bootloader sa ALLPIC-om preko ICSP i to je OK.Interesuje me koji bootloader upisujem posto se nudi vise varijanti: boot_0_20mhz.hex, boot_0_12mhz.hex, boot_0_4mhz.hex i da li ovo zavisi od kvarca koji se koristi na programatoru.Na shemi koja je data je 20MHz.
2.U prevedenom uputstvu se navodi da treba instalirati driver za USB.Moje pitanje je gde se nalazi taj driver,da li je on u onom ZIP-u sa softverom u folderu driver i ako jeste koji od dva ponudjena:
driver_2k_xp_vista ili driver_98_me_2k_xp.
Za ostalo bih se izgleda snasao,mada Nemacki ne razumem dobro pa je tu malo problem.
bootloaer zavisi od koristenog kvarca (na programatoru), a za USB driver je vjerovatno svejedno (ja sam koristio stariji bez viste)
Hvala Ivane, uradio sam sve je OK.
- Feko
- Stariji član
Evo, konačno je gotov i moj USB programator Kalibracija je prošla uspješno tako da sada mogu nabaviti textool 40 (rastojanja od 300-600 milsa)....
Zahvaljujem se @Dragi_ZG koji mi je dao detaljne upute i upucao Bootloader u PIC i @Shedi koji mi je poslao BF959 i BAT43...i to više komada nego što sam tražio ....DA MI SE DOČEPATI NJEGOVE GARAŽE
Zahvaljujem se @Dragi_ZG koji mi je dao detaljne upute i upucao Bootloader u PIC i @Shedi koji mi je poslao BF959 i BAT43...i to više komada nego što sam tražio ....DA MI SE DOČEPATI NJEGOVE GARAŽE
Samo sanjaj...
Btw. drago mi je da programator radi!
Btw. drago mi je da programator radi!
Koliko kosta izrada ovog programatora.
- Feko
- Stariji član
Od oka oko 200 kuna (27€) bez textool-a
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Evo i mog USB programatora. Probao sam da isprogramiram par piceva i radi dobro. Nisam uspeo bas da vidim kako iscitava hex iz vec programiranog pic-a. ali pretpostavljam da ima i tu opciju.
Image
Drago_Zg , Feko, hvala na pomoci
Moderator:
Link je uklonjen zbog virusa
Image
Drago_Zg , Feko, hvala na pomoci
Moderator:
Link je uklonjen zbog virusa
1.)Odabrati HEX-file kao izvornik za kopiranje sa tipkom:
Select HEX-File as source;
2.)Odabrati komparaciju sa tipkom:
Compare PIC with HEX-File
3.) Čitanje HEX-File iz PIC-a sa tipkom:
Read from PIC into new HEX-File
4.)Tako sada možemo HEX-File kopirati u bilo koji odabrani folder.
Select HEX-File as source;
2.)Odabrati komparaciju sa tipkom:
Compare PIC with HEX-File
3.) Čitanje HEX-File iz PIC-a sa tipkom:
Read from PIC into new HEX-File
4.)Tako sada možemo HEX-File kopirati u bilo koji odabrani folder.
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]