Pozdrav,
htio bih da vam predstavim svoju mikro hidrocentralu.
https://www.youtube.com/watch?v=Qs1wBJfO-fI
Ako imate kakvih pitanja,sličnih iskustava..
Vidite da je nešto moglo bolje da se napravi.. samo recite
Pozdrav
Mini hidroelektrana
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Mini hidroelektrana
skrati taj lanac ... može ti praviti probleme .... pokušaj je staviti negdje uz potok .... kako ce se pokatati u realnim uslovima . koliku snagu imaš ?
Ja je nisam pravio za potoka već baš za ove česme tako da su ovo neki njeni realni uslovi. A voda je dovedena iz obližnjeg potoka,besplatna je i nije šteta za pitku vodu jer bi se ionako za desetak metara ulila u rijeku.
Definitivno je dobra ideja da se skrati lanac, to ću sljedeće uraditi.
Snaga svake sijalice je 1W,sve skupa 4W. Međutim, one ne svijetle punim intenzitetom tako da i ne proizvode se baš 4 W.
Pozdrav
Definitivno je dobra ideja da se skrati lanac, to ću sljedeće uraditi.
Snaga svake sijalice je 1W,sve skupa 4W. Međutim, one ne svijetle punim intenzitetom tako da i ne proizvode se baš 4 W.
Pozdrav
Podmazi lanac i lezajeve ,ustedis malo snage i tu,veci prijenos ,a i ako je voda besplatna,siru cijev.Dosta gubis i na onim zicama do dioda,treba ti generator koji ce dati veci napon i onda ga kod sijalica smanjis trafoom i ispravis za LED.Nmeoj ici vise od 50v AC iz generatora,tako da si siguran .
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Tema je stara skoro 5god. Tako da...
Pedja,ako ovaj odgovori na sve postove od 2014. na ovamo....prestici ce te u broju postova i postat popularan...
No hard feelings Electricfield
No hard feelings Electricfield
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
Zato se i brinem