windows 95

Programi za crtanje shema i pločica, simuliranje el. sklopova, savjeti. Diskusija o ostalim programima vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
User avatar
wizard
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)
Posts: 391
Joined: 11-05-2005, 22:59
Location: bihac

windows 95

Post by wizard »

pozdrav. evo imam jedan problem. Imam laptop qompaq 40MHz i sistem mu je ostecen i ne moze se podignuti osim preko safe moda. CD rom ne prepoznaje pa mi ostaje samo floppy. da li neko zna kako vih mogao da popravim sistem ili da ga reinstaliram sa floppy, treba mi windows 95 na disketama. kolege su mi rekli da se moze uraditi disketama i da ide 8 ili 9 disketa. zna li ko kakav link gdje bih to mogao skinuti ili ima nekakav savjet? :x :?
buco

Post by buco »

Uzmi bootup disketu recimo WIN98 s podrskom CD-rom u i to je sve sto ti treba pregledaj disk , pogledaj fat , najbolje ga formatiraj , pretpostavljam da si bios malo pregedao i onda ce i s CDa lako nakon preporucenog formatiranja HD instalirat ponovo Op Sys !!!!!!
Pozdrav
Boot disketu za win98 ti lako napravi svatko tko ima taj sustav .
webmasteragent
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu
Posts: 34
Joined: 08-08-2005, 01:28

Ja cu ti pomoci

Post by webmasteragent »

Prijatelju, i ja sam prije 2-3 dana imao isti problem.
Svi ovdje znaju nesto trubiti, ja cu ti pomoci!

Ovako, mozemo skratiti pricu tako sto ces mi (ako hoces :-) ) dati svoj mail i ja cu ti poslati FULL Floppy Pack WIN 95 od 14 disketa.

Prije svega, moras nabaviti 14 disketa, po mogucnosti nove NE FORMATIRANE . Dobijes program kojim ces formatirati te diskete na velicinu od 1.7MB, zatim ces kopirati odredene (nacedene) fajlove na diskete. Dobijes i upute.
Mogu ti samo reci da sam se ja dobro namucio da to iskopam! A vjerujem da i ti jos nista nisi nasao.


FORMATIRANJE I KOPIRANJE PODATAKA NA DISKETE MORAT CES RADITI NA OPERATIVNOM SISTEMU WIN98 ILI WIN95 JER WIN XP NE PODRZAVA DISKETE OD 1.7 MB.

Mogu ti i ovdje uploadati File ali ... tezak je 22MB (zapakovano)

Samo mi posalji mail na master.agent@gmail.com i poslat cu ti, ako treba podjelit cu na vise djelova da ti je lakse skinuti. Samo reci kako ces, nije frka.

jos jednom moj mail: master.agent@gmail.com
Cujemo se.
:::: Atmel For life ::::
buco

Post by buco »

@webmaster agent ...... "trubiti" :shock: Pa procitaj sta si napisao pa sjedi pa se smij sam svojim "trubadurskim" sposobnostima !! :D :D :D :? Sumjam da si ikad servisirao racunala ako jesi na taj nacin mora da ti je firma propala.
Covijeku ne treba nista osim win98 bootup diskete , pogotovo sto covijek ima CDrom . Ubaci navedenu disketu ona ce dignut op sys i setirat CDrom , pozivanjem naredbe fdisk prebacit ces NTFS[ako je bio]--u FAT32 i formatirat HD i to je sve sto se pripreme tice , ako je FAT neprebacujes nista samo formatiraj disk ako neide reparacija [ prije formatiranja skini podatke s diska koji su ti bitni ako je bio u FATu]. Pametno je op sys kopirati u HD pa ga instalirati iz HDa jer ce kod buducih instalacija HW ili potrebe za nekim spec fileovima racunalo to automatski uzet s HDa nece te trazit CD s op sys.Ja ti necu davat nikakve web adrese email adrese i sl.. jer je to tako jednostavna operacija da se uci [ valjda jos uvijek] na pocetnickim kursevima rada s PCem.
Pozdrav
webmasteragent
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu
Posts: 34
Joined: 08-08-2005, 01:28

Eto vidis..

Post by webmasteragent »

prijatelju, tebi bi bilo bolje da malo pozornije čitaš (kako vidim gubiš se u slovima).
Obrati malo pažnje na pitanje! Nešto tu izvodiš i praviš se pameta, od kud znas da to covjek nije pokusao?? I od kud ti toliko pravo da se KENJAŠ na moj post??
Covjek je trazio diskete win95 ili pomoc oko pravljenja istih, znaš sad, a kolege je vec pitao tako da..., spusti se malo, šta znaš tko su mu kolege??

Veze tih adresa, ja covjeku zelim pomoc (ako on to zeli), a ti se baci na neki drugi forum i prosipaj svoje FULL ideje i rasparave.

Pozdrav!
:::: Atmel For life ::::
Firkragg

Post by Firkragg »

lol
Firkragg

Post by Firkragg »

Ljepo pokupi fileove koji ti trebaju na diskete i format c:
Ako ti se da instaliraj s 14 disketa (ja bi poludio :shock: :D , neznam za vas) al kad ga ponovo podigneš trebo bi prepoznat CDrom ako je u redu.

Pozdrav
buco

Post by buco »

@webmasteragent covijek je ovako napisao :

"..CD rom ne prepoznaje pa mi ostaje samo floppy.." sto bi znacilo da ima op sustav na CDromu valjda !?
dalje pise:
"..da li neko zna kako vih mogao da popravim sistem ili da ga reinstaliram sa floppy, ........."
Ako je to tako , a ja sam ga tako razumio onda mu je dovoljno da uradi proceduru koju sam mu naveo .
A izrazi kao "kenjas" i sl govore najbolje o tebi kao covijeku !!! Vidis kako si zapoceo svoju pomoc covijeku :
"...Svi ovdje znaju nesto trubiti,...." . Mi smo za tvoju "visost" trubaduri !??? Da nisi i ti neki Dr.sci.elektromaher ??? Jednog vec imamo , sad ste 2 , napredujemo :? .I sad kazes da netko "kenja" na tvoje savijete ! :shock: :D
Pozdrav
webmasteragent
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu
Posts: 34
Joined: 08-08-2005, 01:28

Pa gledaj...

Post by webmasteragent »

Necemo ovdje izvoditi babaroge..
Zar je potrebno RUGATI se necijem postu?? To sto sam rekao "trubiti", pogresno si shvatio. Odnoslio se na davanje sto je moguce preciznijeg odgovora na postavljeno pitanje. Covjek pita kako do disketa, ja sam mu rekao, dok mu ti nudis neku proceduru.. koju mozda ne razumije.
Ti si se popljuvao na moj post, zar je to potrebno?? Pa vidi se tko je kakav covjek.. a moje je izrazavanje odgovor covjeku kao sto si ti, sa takvima se ne moze drugacije.

Je li sada imalo jasnije???
:::: Atmel For life ::::
buco

Post by buco »

Znaci ja sam krivo shavtio rijec "trubiti" zato sto po tebi nisam dao covijeku "precizan" odgovor !? :shock: Zanimljivo obrazlozenje , a uostalom covijek ce ionako sam odlucit sto mu je jednostavnije ili njemu osobno prihvatljivije dal tvoj ili moj savijet , to i nije vazno na koncu konca samo nije lijepo bez argumenata rec nekome da "trubi" oli ti trabunja gluposti [ to si ti htia rec , jel tako ?? ] a zaboravio si navest argumente zasto je moj savijet neprecizan !? i tesko razumljiv.Sto je to tako nerazumljivo u upotrebi bootup diskete Win98 ?? i upotrebe fdisk naredbe?? a razumljivo upotreba Win98 da bi formatirao diskete na 1.7MB
pa onda s tim disketama [ jedna je bootup] instalirao citav op sys Win95 !?? :shock: :? . Postoji jos i varijanta s DOS6.22 [5-6 disketa 1.44MB ] . Ako ima op sys na CDromu a izgleda da ima !? sto ce mu diskete citavog op sys Win95?? treba samo jednom bootup disketom dignut sys instalirat CDrom [ moze i iz dos-a mscdx .. naredbom ] ali posto win98 bootup disketa ima bat file za instalaciju CDroma mislim da mu je jednostavnije i brze na taj nacin. U buduce neka si odmah napravi bootup disketu za config op sys kojeg koristi pa nece dolazit u takve situacije da pita sto i kako.
Jel tebi sad jasnije :?:
Pozdrav
User avatar
Cizzy
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu
Posts: 35
Joined: 14-10-2005, 07:44
Location: All over world
Contact:

Post by Cizzy »

Debeli i Fikret su fakat naporni
buco

Post by buco »

Javia se pravi !! :shock: :D :D
Pozdrav
User avatar
wizard
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)
Posts: 391
Joined: 11-05-2005, 22:59
Location: bihac

Post by wizard »

lol, hvala vama svima na pomoci a ja cu pokusati ovo sa disketama, nemam win 98, nekako cu se vec snaci :?
User avatar
mirso
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu
Posts: 48
Joined: 07-03-2006, 19:36

Post by mirso »

ej ljudi imam isti problem,znaci "malo" stariji laptop bez cd-roma,a pao sistem.nabavio sam win95 na cd-u al ne znam kako da ga napravim na diskete,pa ako neko zna bio bih veoma zahvlan na pomoci, jer ne bih morao skidati 22 mb. cuo sam da je jedna od solucija da se dva racunara povezu preko lpt porta i onda se prebaci setup na hdd racunara koji ima gresku,al nisam to nikad radio.

zahvaljujem
Overclock rules
HJasko
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu
Posts: 44
Joined: 16-01-2005, 09:45
Location: Zmajev Grad
Contact:

Post by HJasko »

Mislim da je rjesenje relativno jednostavno jer vecina starijih racunara koji i nemaju CD opremljena sa nekom od verzija Norton Commandera ( a moze se naci na Netu i DOS-ovih programa za linkovanje racunara poput FX-a) pa se preko lap-link kablova (RS232 ili LPT) to jednostavno uveze te prenese program sa PCa koji ima CD na ona j koji nema CD...Preporucujem kabal za LPT port posto je visestruko brzi tako da ako zelite da prebacujete desetine Mb na drugi racunar jednostavno je to dosta krace odraditi...Znaci laplink kablovi a ako neko ne nadje semu za iste na Netu mozemo i ovdje postati...Ovo je najjednostavnije iako ako nemate NC ili neki drugi program onda jednostavno prekopirate preko flopija na taj drugi racunar i to odradite...


HJasko
User avatar
t92pgy
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu
Posts: 26
Joined: 30-03-2006, 12:44

Post by t92pgy »

laptop najednostavnije mozes instalirati preko nul modem kabla.
napravis sistemsku disketu win 95 i na nju snimis nortonove fajlove
sve koji pocinju sa nc.exe itd te ncmain.ini nisam bas siguran da koi nisam izostavio siguran jer nisam skoro koristio ali ako koji izostavis trazit ce on da ga snimis povezes racunare startas jeda i drugi, ides na file pa link na racunaru koji instaliras stavis da je server na onom drugom da je klijent odaberes portove koje koristis com 1 ili com1 i kliknes na link kad se povezu jednostavno presnimis windovs i pokrenes setup tako mozes sve prebaciti
User avatar
larga
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)
Posts: 212
Joined: 23-03-2006, 20:19
Location: vojvodina/vrbas

Post by larga »

e a ja mislio da ce vec stici slike kako su se vec povatali a oni se smirili e bas te me razocarali nemoze covek vise ni da odgleda box mec kako treba
stvarno se ponasate kao petogodisnjaci stidite se :oops: :oops: :oops:
SOFERSKA JE TUGA PREGOLEMA
Post Reply