Wanted! Mikro serviser

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Wanted! Mikro serviser

Post by Smjesko »

Trazi se trenutkopis "Mikro serviser" br 13/14, odnosno clanak o ESR-metru koji je objavljen u tom broju. Bio bih zahvalan onomu tko bi mi pomogao po tom pitanju (eventualno skeniranje clanka i slanje mailom).
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Podatke o tom esr metru mislim da imas na njihovom sajtu u download.Nemam sad vremena da potrazim u racunaru ima taj casopis negde. :D
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Znam za taj podatak. Tamo je skracen tekst, a upucuje na ovaj clanak koji trazim !

Veceras cu ti poslati ono sto sam ti obecao u mailu! :D
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Poslao sam ti clanak na mail :wink: :D
e
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by e »

ostavite članak i ovde, forum je, jebi ga
Shenda

Post by Shenda »

Bičeš sretan kad vidiš, shema je jako jednostavna, i vrlo laka za napraviti... :!: Nema ni deset integriraca... :? :wink: :lol:
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Shenda wrote:Bičeš sretan kad vidiš, shema je jako jednostavna, i vrlo laka za napraviti... :!: Nema ni deset integriraca... :? :wink: :lol:
@Shenda, ne znam salis li se ili ne, ali ne vidim bas nista komplicirano i neizvedivo u ovoj shemi. Vec sam je proucavao i imam ideju za nekim izmjenama. Gledao sam i neke drukcije izvedbe (jedan uredjaj sam i izradio), ali ovaj mi se cini zanimljiv radi neke vrste mosta za ispitivanje ESR-a, a poznato je da su mostovi najtocnije metode ispitivanja (barem otpora). :-)

@Stojke, hvala jos jednom ! :-)
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Shenda

Post by Shenda »

@ stojke - Hvala!

@ smješni - Mislimo na različite ESR... Ja sam mislio na onaj što se može nači na "elektronika rs", koji je za razliku od onih što si ti postavio - zapetljancija. Koristi LCD i 7106 (i onaj 7660 - naponski inverter) za prikaz + još 7-8 što analognih, što logičkih kola...

http://www.elektronika.rs.ba/files_bin/ ... SR/ESR.pdf

... pa ti reci da nije jednostavan :lol:

Sve stoji što si napisao :!:
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Shenda wrote: ... @ smješni - Mislimo na različite ESR... Ja sam mislio na onaj što se može nači na "elektronika rs", koji je za razliku od onih što si ti postavio - zapetljancija. Koristi LCD i 7106 (i onaj 7660 - naponski inverter) za prikaz + još 7-8 što analognih, što logičkih kola...

http://www.elektronika.rs.ba/files_bin/ ... SR/ESR.pdf

... pa ti reci da nije jednostavan :lol:

Sve stoji što si napisao :!:
Igrom slucaja ili telepatije bas na taj sam mislio. Vec sam radio s tim integrircima i jedini problem je sto ovaj koji pogoni displej nije bas stabilan i njega kanim zamijeniti ili izbaciti, a za prikaz koristiti digitalni voltmetar.
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Ovo sam isto vec vidio. Problem je IC2 i firmware za njega. Inace, princip rada je isti kao kod onih cije linkove sam postavio u topicu o ESR-ima. Ova izvedba ima tranzistore za iste sklopove koji su tamo rijeseni integrircima.
Post Reply