Ultimaker 2+
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Ultimaker 2+
Ultimaker 2+
Vidim odmah razliku u par detalja. Ovaj 3D printer ima x i y kao i kod pruse ali je elevacija urađena tako da podiže (bolje reći spušta) podlogu. I još jedan posebno bitan detalj, uz dizne za topljenje filamenta ide i dizna sa hladnim zrakom što znatno ubrzava proces printanja. Program za podršku (kreira gerber kod) je Cura. Sve je open source.
Vidim odmah razliku u par detalja. Ovaj 3D printer ima x i y kao i kod pruse ali je elevacija urađena tako da podiže (bolje reći spušta) podlogu. I još jedan posebno bitan detalj, uz dizne za topljenje filamenta ide i dizna sa hladnim zrakom što znatno ubrzava proces printanja. Program za podršku (kreira gerber kod) je Cura. Sve je open source.
Re: Ultimaker 2+
Dobar printer isti sistem kao vertex K8400 jednio što koristi filament 2.85 mm
Sreća pa smo dobili 26 kg filamenta za početak
Sad da vidimo malo ispisa kad materijala ne manjka.
Nije nam dozvoljeno koristiti dok ne stigne sva oprema. Nadam se do kraja godine. Već sam pripremio, bolje reći nacrtao nekakve elemente. Vidjet ću kako to ide.
Evo danas sam konačno postavio, kalibrisao i napravio probni print.
Super stavi koju sliku printa kad isprintaš.
Evo nacrtao i napravio grb BiH za probu.
Dobar.
Evo malo bijah dokon pa nacrtah i napravih elisu za rc mini kopter koju je unuk pokidao
Ovo je mali dodatak na mBot da crta trag kojim se kreće
Ovako izgleda kada se ugradi na robotića.
Evo još malo štape. a potrebe nastave uradio sam ova kolica: prenosnicvi rotacionog kretanja, zupčanici i remenice.
- morski_pas
- Odlično uznapredovao
krenulo te odlično
Hvala, hvala
Evo ja sam odštampao sebi hipi kombi iz 60-ih.
Mislim da sam našao vrlo jednostavno rješenje. Podlogu odštampam sa kvalitetnim filamentom a onda nastavim sa ovim koji su mi pravili problem. Evo upravo štampam nosač za ove veće filamente. Nacrtao sam ga u tinkercadu. Objavim sliku kad bude gotov (treba mu četiri sata).
Bilo je štampe dosta ovih dana ali nisam stigao objaviti.
Grb Hogvartsovih (Hari Poter)
Par glidera.
Napravio sam mali ključ za stezanje dizne. Vrlo zgodan "moment ključ" koji štiti od prekomjernog stezanja.
Fotka je loša, ali se nadam da nije neupotrebljiva