imam neku antenu kojoj neznam za šta je služila dal za televiziju ili radio evo slike pa ako neko zna od čega je ta antena i može li se za šta iskoristiti
evo slika:
kakva je ovo antena
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: kakva je ovo antena
2m ili 70 cm najvjerojatnije , naravno štapna.
Čini mi se da ima prsten nekakav na sredini, izmjeri dužinu pa ćemo znati. Msm da je neka varijanta slim antene.
to na sredini je komad plastike dugačka je 220 cm mjerio sam od vrha to konektora antena je aluminijska izvana je zaštićena nekakvom plastičnom masom ovo narandžasto
Antena za 2m (150MHz), ako si radio amater, a sumljam jer da si znao bi, mozes je prilagoditi svojim potrebama.
Alexa
Dvometarska antena za prof opseg, policija, vatrogasci, hitna pomoć; proizvodjac Ei Pionir.
Inace vertikalni polutalasni dipol, zbog debljine zraceceg elementa prilicno sirokopojasan.
Koriscen na fiksnim stanicama.
Duza varijanta, oko 6 metara dugacka kolinearna grupa koristila se za repetitore.
To okolo, stakloplastika, stiti zraceci element i dio gdje je napajanje dipola, zadebljanje na sredini,
od atmosferlija i drzi antenu "na okupu".-
pOz
PS: ujutro deda ode u banju, ako bude kakvog polja mozda se i pisemo.-
Inace vertikalni polutalasni dipol, zbog debljine zraceceg elementa prilicno sirokopojasan.
Koriscen na fiksnim stanicama.
Duza varijanta, oko 6 metara dugacka kolinearna grupa koristila se za repetitore.
To okolo, stakloplastika, stiti zraceci element i dio gdje je napajanje dipola, zadebljanje na sredini,
od atmosferlija i drzi antenu "na okupu".-
pOz
PS: ujutro deda ode u banju, ako bude kakvog polja mozda se i pisemo.-
vrjedi li ta antena šta kad bi je prodavao ?
Vrijedi onoliko koliko bi neko za nju bio voljan da plati