Upravo si digao pojam "double post" na posve novu razinu.
Ok dosta off, bitno pitanje:
Ja sad isprobavam sa zaruljom... i... nekontam... prosli put kad smo mjerili, isla je do kojih ADC=50, a sad ide do ADC=16... Koji je razlog toga??
Razlog nije tako na prvi pogled očigledan pošto je tu previše nepoznanica. Promjena mosfeta i stavljanje drivera ne može biti uzrok da MC za istu struju izbacuje drugu vrijednost, pošto se struja mjeri na shuntu i bez obzira na koji mosfet, ista struja mora dati isti pad napona na shuntu i time MC istu vrijednost.
Mogući odgovor može biti u tome da si sad, pošto si sve stavio na pločicu, napravio ožičenje kako treba, dakle GND zajedno i ostale "sitnice", pošto mi upravo sad izmjerene vrijednosti imaju smisla. Na papiru dobijem da je za 4.8A ADC=22 u idealnom slučaju, dok kad računam uz offset od 1A (kako si dobio prije) ispadne ADC=17. Računaj tolerancije shunta, referentnog napona MC-a i to ti je tvojih 16. Onih prije ADC=50 mi nije imalo veze sa mozgom, ali reko bolje šutim da ne ispadne da filozofiram stalno.
Možeš mi samo reći struju žarulje za vrijednosti ADC=0,1,2,3,4 i 5 da vidim koji je offset čisto da maknem bilo kakvu sumnju sa ovoga, pa da ti dalje mogu napraviti preinake u programu za drugu vrijednost pojačanja i/ili referentnog napona kako bi se iskoristio maksimum mjernog područja.
Možeš dobiti i veću struju prije nego što cekas pukne tako da par komadića spojiš paralelno.