Strujni izvor 0-50A

Rasprava o AVR mikrokontrolerima, AVR projekti i drugo vezano za AVR...

Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight

Post Reply
abc
Pravo uznapredovao :)

Re: Strujni izvor 0-50A

Post by abc »

C2 ti pretpostavljam netreba jer ga imas u tvom napajanju velike struje. C3 stavi sta imas , trebalo bi prouciti datasheet , stavi 100 ili 200uF ako imas low esr.
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Opet riknio laptop... Svi podaci napokon spaseni i stavljeni na dvd-ove... a sto se tice laptopa... izgleda mu nema spasa... otisli i wireless i web camera i usb-portovi... nemam pojma sta mu se dogodilo... instalirao sam i win7 i win vista original i win xp, al nema spasa... uvijek isti problemi, ubacim usb stick i hocu recimo prebacit 700mb, pise da ce trajat preko 2h, a znam da to napravi za par min i tako... kamera neradi, pronadje ju kao unknown device, wireless takodjer nece, nesto network controller ! ... Mucim se s tim vec neko vrijeme, nisam nista uspio napravit, al evo danas digo win vista i recimo da mogu na net preko mreznog kabla, pa sam dosao odmah javiti na forum...

Imam hp dv9910us - fe694ua#aba

pa ako netko slucajno zna sta moze biti... Stavio sam i novi bios i pokusao i nista i vratio stariji bios za winxp i opet nista... ma jednostavno nemam vise ideja, nemam na cemu radit ovaj projekt vise, moram se potrudit napravit laptop, a nemam pojma sta mu je... Do prije 2-3 tjedna radio savrseno, a evo sad zajebava do kraja...
Capo Di Tutti Capi
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by InTheStillOfTheNight »

Pa znam ja sta je problem... Imas HP :D
InTheStillOfTheNight
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Hahaha... al dosad sam imao 2 hp-a i nikad problema, super zadovoljan bio sa njima...

Evo odlucio laptop proradit... sad sve radi osim kamere... zanima me samo koliko dugo, idem ja nabrzaka poinstaliravat programe i napravit plocicu, pa da mogu to rjesit... :)...

Stavit cu na forum kad napravim...
Capo Di Tutti Capi
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Evo napravio sam izgled plocica... Sve osim jedne, jer imam jos jedno pitanje vezano uz nju...

E ovako...

U dodatku su:
PCB1 - Prvi dio za mikrokontroler (programiranje i sl.)
PCB2 - LCD
Shema021 - Pitanje - onaj kondenzator C2... Koliko da stavim ako idem da ce mi izvor napajanja biti akumulator... Sjecam se da je netko na pocetku rekao da ide 2000uF pa amperu... Ako je to to???

Sheme.rar
(131.34 KiB) Downloaded 177 times
Capo Di Tutti Capi
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Evo bas sad gledam koji display imam i kontam da cu promijenit ovaj drugi pcb, samo cu ga preslikat s druge strane, znaci da kad ga zalemim da ne strsi izvan LCD-a...

http://www.covel.it/Chi_siamo/Prodotti/ ... M1601E.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Capo Di Tutti Capi
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Evo PCB2 ispravljen...
PCB2.rar
(20.2 KiB) Downloaded 163 times
Capo Di Tutti Capi
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Evo i zadnja plocica...

Pa ak se nekome da pregledat da vidi jel valja, da mogu sutra kopirati i napraviti...

PCB3.rar
(55.55 KiB) Downloaded 182 times
Capo Di Tutti Capi
Kizo

Post by Kizo »

Ide to tebi :wink:
Vidim da si se stvarno potrudio i ovako na prvi pogled nemam šta bitno za prigovoriti.
Koja sitnica za razmještaj, ali trenutno ne vidim nešto radi čega bi trebao prepravljati pločicu.
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

A naucio sam i ja ponesto od vas tu na forumu... :)... Dosad bi samo bubnio autoroute i super, al evo sad se potrudim sve lijepo rutirat :)
Capo Di Tutti Capi
abc

Post by abc »

Ako sve odgovara shemi trebalo bi biti ok. Probaj imas alat za provijeru u PCB da li PCB odgovara shemi. Otvori Tools pa onda DRC, setuj razmake izmedju vodova , padova , debljine i ukljuci, on ce ti pokazati moguce greske.

Ja kad napravim PCB a prije lemljenja ili stavljanja mikrokontrolera ukljucim napajanje i provjerim da li na pinovima mikrokontrolera imam napon napajanja i da li je 5V. Probaj spojiti LCD bez mosfeta treba da imas ispis na lcd , prvo namjesti kontrast na lcd, takodje mozes spojiti pot ili trimer na ulaz adc-a ali treba da je napon nekoliko 10-taka mV da bi pokazivao vrijednosti na displeju.
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Idem onda danas do grada to sve kopirat na foliju, onda napravit plocice, polemit, provjerit dal radi, pa javim ako zapnem bilo gdje... :)
Capo Di Tutti Capi
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Nasao sam jednu greskicu na 2 shemi, ispravljeno, al opet me zaje.... eagle, morao sam opet podesavat velicinu, tj. omjer, jer kad printam u omjeru 1:1 bude premalo, a kad stavim 1:1.05 bude dobro... Tako da sad idem to kopirati, pa cu nadam se navecer kad dodjem sve to uspjet napravit...
Capo Di Tutti Capi
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Evo napravio plocice, jos sutra cu ih izrezat kako treba, izbusit i polemit (nemogu sad, malisha mi spava :) )...

Sve je ispalo super, jedino na onoj najvecoj ima par ispravaka koji su vidljivi na slici, al sve je dobro...
Plocice.rar
(443.04 KiB) Downloaded 182 times
Capo Di Tutti Capi
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Moze pomoc???

Evo opet riknio laptop, al uspijem se tu i tamo zakvacit kod sestre na komp, pa tako da bit cu na forumu provjeravat sta kazete...

Zapeo sam... Ona shema01... znaci samo dio sa mikrokontrolerom... Moze netko to jos jednom pregledati i shemu i plocicu, jer evo gledam i gledam i neznam... Iz nekog razloga samo cuo onaj loshe poznati zvuk pregorijevanja nekog elementa... Naravno spojeno samo preko programatora, znaci vuce napajanje iz kompa, pa cim spojim to na komp, osjetno se cuje kako povuce struju, jer napajanje se pocne drugacije glasat...

Ajd ak netko ima ideju gdje sam pogrjesio... Jer evo stavim onu plocicu za atmegu8 sto sam pravio i to radi... tj. svijetli LED-ica, dobiva napon, a ovdje je svijetlila na kojih 10-15sec i onda je riknilo... :)

Pomoc...
Shema01.rar
(301.1 KiB) Downloaded 178 times

Evo slike plocice...
Desktop.rar
(318.23 KiB) Downloaded 166 times
Capo Di Tutti Capi
Kizo

Post by Kizo »

_Maniac_ wrote:Naravno spojeno samo preko programatora, znaci vuce napajanje iz kompa
Ovo NIKAD nemoj raditi prije nego što si 100% siguran da ti sklop radi kako treba jer lako možeš skuriti USB port, da ne kažem i nešto drugo.

Baci oko na post ABC-a na vrhu stranice. Dakle spojiš napajanje na pločicu bez MC-a i voltmetrom provjeri dali su naponi oni koji trebaju biti. Isto tako na podnožju izmjeri dali su Vcc i GND na dobrim pozicijama.
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Evo spojio drito na napajanje da provjerim i nista pametno nisam saznao, osim da mi je 7805 najvjerojatnije riknio, kao prvo pregrijava se i to abnormalno, a kao drugo do njega dolazi 9.4V, a izlazi 0.03V... Onda dobivam jos neke bijesne napone tipa 6.7V-7.8V na pinu control adc_hi...

Ne kontam... Idem zamijenit 7805, pa cemo vidit, al nevjerujem da je samo to, jer radio je u proslom sklopu bez problema...

Ima ko kakvu ideju, da neskurim jos jedan ako nije do toga...
Capo Di Tutti Capi
abc

Post by abc »

Kad skines regulator provijeri om metrom veze da li je sve u redu. Moguce greska kod rutiranja plocice ili lose nagrizanje/osvijetljavanje. Ovako iz aviona kao da je regulator na izlazu u kratkom spoju kad imas tako nizak napon. A i ovaj napon koji kazes da imas na adc_hi ne smije biti.

Ja koliko se sjecam nikada mi nije krepao neki regulator u TO220 kucistu.
_Maniac_

Post by _Maniac_ »

Sto se tice nagrizanja/osvjetljavanja... sve je super... provjerio sam veze nista se ne dodiruje, to sam prvo napravio... neznam... odlemit cu regulator, pa sve ponovno...
Capo Di Tutti Capi
abc

Post by abc »

Sad dal je super, na slici bas tako i ne izgleda, grebano sa skalpelom izmedju vodova kod lemljenja se vidi da su lem "dobili" i susjedni vodovi.... Provjeri sve om metrom i to ukljuci ispitivanje poluvodica i pritisni dobro pipalice jel imas paste koja sprecava dobar kontakt. Takodje provjeri sve elko kondove da li su dobro okrenuti.
Post Reply