regulacija jacine zvuka na pojacalu
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
regulacija jacine zvuka na pojacalu
http://www.shine7.com/audio/pa100.htm" onclick="window.open(this.href);return false; pravim pojacalo po semi na ovoj strani pa me zanima kako da napravim:
1. regulaciju jacine zvuka, znam da se to radi sa potenciometrom na ulazu, ali nemam blage koje snage
2. posto mislim da ce mi biti malo prejako pojacalo u odnosu na zvucnike(zvucnici ce biti oko 80W a za pojacalo stoji da je 100W) pa kako da ogranicim izlaznu znagu da slucajno nespalim zvucnike
1. regulaciju jacine zvuka, znam da se to radi sa potenciometrom na ulazu, ali nemam blage koje snage
2. posto mislim da ce mi biti malo prejako pojacalo u odnosu na zvucnike(zvucnici ce biti oko 80W a za pojacalo stoji da je 100W) pa kako da ogranicim izlaznu znagu da slucajno nespalim zvucnike
Re: regulacija jacine zvuka na pojacalu
To pojačalo ima zvučno dobre karakteristike i sa manjim naponom napajanja; a to ti smanjuje izlaznu snagu.
ja imam napajanje 35V , planiro sam 25 i tako sam uzo i trafo al otkud ja znam da je trafo od 25v kad se prepravi u jednosmernu struju 35V
vrlo logicno al tako je kako je tako da tu nemam sta
a nisi mi reko za pojacavanje jel ide potenciometar na ulaz i koja snaga?
Hvala na savetu u svakom slucaju

a nisi mi reko za pojacavanje jel ide potenciometar na ulaz i koja snaga?
Hvala na savetu u svakom slucaju
Snaga nije važna; može pot na ulaz; ali to se inače regulira u pretpojačalu.
http://sound.westhost.com/project94a.htm" onclick="window.open(this.href);return false; jel moze ovo sa figure 1 posto za to imam delove da nabavim i usput dobijem i mixetu
Na fihure 2. imaš master potenciometar
mogu to koristiti onda? i kolko vidim ima i bass i trable podesavanje super to pravim onda nego me zanima to radim za svaki kanal posebno jel da? i koje napanje posto nisam video tj. nisam nasao da pise
izvinite sto stavljam dva posta ali mi se izgubi edit
zanima me da li bi mogao koristiti trafo od 2x11v ali je to ondaj sto ima 3 zice izlaz tako da nisam siguran kako staviti diode da dobijem VCC+ VCC- i GND
zanima me da li bi mogao koristiti trafo od 2x11v ali je to ondaj sto ima 3 zice izlaz tako da nisam siguran kako staviti diode da dobijem VCC+ VCC- i GND
Spoji grec na krajnje dvije žice i tu dobijaš +14 i -14 VDC, a GND ti je na srednjoj žici, obavezno kondenzatore od 2000 uF po amperu opterećenja.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti