Problem sa serijskom komunikacijom

Rasprava o PIC mikrokontrolerima, PIC projekti i drugo vezano za PIC-eve...

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
User avatar
cih
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu
Posts: 32
Joined: 31-12-2008, 00:30

Problem sa serijskom komunikacijom

Post by cih »

Imam problem sa picom 16f84 i gps uredjajem, kada zadam komandu na picu serut gpsacp (komanda za prikaz kooordinata) pic primi koordinate obradi i posalje mi ih sms-om, posle toga kazem pause 20000 (20 sec) pa goto pocetak on to uradi isto i poslje ali posle 3-4 slanja pic zaglupi i ne salje vise nekada posalje i 5-6 puta. proveravao sam gps uredjaj tako sto sam ga vezao na PC i on radi sa njim izcitavam podatke beskonacno, sta je problem molim vas pomozite. Zahvalan unapred.
abc
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)
Posts: 498
Joined: 08-03-2007, 20:19
Location: Hrvatska

Re: Problem sa serijskom komunikacijom

Post by abc »

cih wrote:Imam problem sa picom 16f84 i gps uredjajem, kada zadam komandu na picu serut gpsacp (komanda za prikaz kooordinata) pic primi koordinate obradi i posalje mi ih sms-om, posle toga kazem pause 20000 (20 sec) pa goto pocetak on to uradi isto i poslje ali posle 3-4 slanja pic zaglupi i ne salje vise nekada posalje i 5-6 puta. proveravao sam gps uredjaj tako sto sam ga vezao na PC i on radi sa njim izcitavam podatke beskonacno, sta je problem molim vas pomozite. Zahvalan unapred.
Ukljuci watchdog ako mozes, mislim da on koristi zajednicki oscilator za njega pa ponekad koliko se sjecam nemoze se koristiti.
Provjeri da li si stavio kondenzator 0,1uF sto blize nozicama za napajanje pica takodje i otpornik i kondenzator na MCLR pin. Takodje moze biti uzrok i lose napisan softver, nemas potprogram za obradu gresaka. Takodje imas softverski UART uzmi neki PIC sa hardverskim UART pa probaj.
Post Reply