by frenkie30 » 15-10-2019, 08:59
Poštovani forumaši. Registrovao sam se na ovaj forum, samo da bi se zahvalio ovom čovjeku. Inženjer sam automatike, i znam kako spojiti trofazni motor Y/D, ali samo na papiru.
Juče sam imao isti problem, a taj problem je čovjek lijepo ovdje objasnio. Nemam 6 crnih žica (to je sasvim nebitno), već su obojene Crna, Plava, Braon (x2). Električar koji je skoro došao da radi u firmu (sa 3x više iskustva od mene), je spajao motor. Na klembertu je spojio istim redosledom oba kabla. Ja instrumentom provjerio zvjezdište i ostale gluposti. Pustili ga u rad, iz njega bijeli dim. Jutros dolazi električar pred penzijom, koji ne zna čitati elektro šeme. Kad sam ga upoznao sa problemom on mi isto ovako objasni, kao i poštovani gospodin. Još mi u napomenu doda, da ako je motor bio na "viklovanju" često se zna desiti da se "dobro" ne izvuku namotaji na klembert, i stoga se na ovaj način motor mora "ufazovati".
Da ne bude zabune, i moj električar kaže "sklopka", a pod tim podrazumijeva kontaktor ili sklopnik.
Na kraju, električari su zamijenili dva motora (11kW), postavili i treći (15kW), da bi se došlo do zaključka da je pumpa, koju pogoni ovaj motor sjebana.