mozda nisam detaljno opisao sta mi treba da mi neko ako moze da napravi dva dugmeta ukljuceno iskljuceno i da kontrolisem jednu led diodu. ajde ljudi dosta je hitno
E ovako jel mozes da isprogramiras LPT port posto tu znam koji pin mogu da koristim a za com port neznam jel ti znas koji bi mogao da mi uradi taj posao da pali i gasi lampicu. E za lpt port ja sam pre koristio 2pin i 19pin a za com port nemam pojma neznam stvarno. Ajde molim te ako mozes nadji za com port. I jos da te pitam jel cu ja moci da modifikujem dizajn da ga prilagodim svojim potrebama i ostalo koliko sam skontao ti ces to raditi u visual basicu tu nemam puno iskustva. Jel cu ja to moci mozda prebaciti u aces??
e hvala ti puno unapred
je neznam nista u aces. samo mi reci konkretno sta ti treba, i za koji port
i ja cu ti uraditi ceo program, cak i instalaciju....
ovako da delim sors kod, pa da se oni svi prave pametni kako su bas svi hteli bas tako da rade, i pogotovo mrzim kad mi kradu programe....
od toga nema nista. 2 puta sam dao kod, i naucio sam lekciju...
instalaciju ti moram napraviti, jer nemas potrebne dll i module na kompu...
a ja ti mogu napraviti ovakav program u VB, a izgledace isto...
imam vec odradjen program za kontrolu paralelnog porta...
svih 8 data i/ili 4 control bita
a ako hoces mogu ti i u progra ubaciti semu za ser port, kako bi
izgledalo to sa releom i ostalo....
i za autora cu upisati pedja...
ali to nece stajati u naslovnoj liniji, kad ides na propertis od fajla...
DaTi wrote:lJudi jel neko zna da programira comport u microsoft accessu 2003
Microsoft Access je baza podataka i sa programiranjem COM porta (ili LPT porta) u navedenu svrhu ima logicku poveznicu kao i skijanje sa pakiranjem magle u mreze ...
dobro onda napravi mi takav program da moze na seriski port posto na kompu na kom ce se koristiti ovaj program nema lpt port zzanci ti meni napravi taj program
Macro je veoma jednostavno uraditi u ms access ides na karticu macro tamo izaberes new i otvori ti se kao neka tabela imas u tabeli da ti pise actions e tu izaberes sta ti treba onda kod nekih macroa ce ti se pojaviti dole prozor da im podesavas funkcije veoma je lako samo trebas znati malo engleskog i ide
imas razna opcije u macroima ovu ja znam da napisem kako valja msgbox to ti je za obavestenja neka onda napravis macro cija je akcija open form i izaberes koji form oces da startujes, i onda ga snimis kao autoexec valjda i onda automacki krece sa tim formom kad ulazis u tu bazu. To ti je to