Upravljanje frekventnim regulatorom 0-10V

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

Upravljanje frekventnim regulatorom 0-10V

Postby electron » 01-02-2021, 00:07

Inverter nece da krene dok kratko ne spojim na ploči izvode ACM i DCM, Posle desetak paljenja izgori BSS84, 0-10V od regulacije brzine na ploči. U pdf-u sam priložio i tu semu. Zamenim isti ponovo se dešava isto. Takodje, skinem most naknadno dodat izmedju ACM i DCM , a start frekventnog uradim preko releja posle par paljenja ponovo crkne BSS84. Zašto mi crkava stalno tranzistor?
https://static.elitesecurity.org/uploads/3/9/3987473/71bdSx1Pg7L._AC_SL1500_.jpg
Attachments
Mach3USB.pdf
(16.86 KiB) Downloaded 47 times
User avatar
electron
 
Posts: 214
Joined: 28-02-2009, 19:20
Location: Serbia

Re: Upravljanje frekventnim regulatorom 0-10V


Re: Upravljanje frekventnim regulatorom 0-10V

Postby pedja089 » 01-02-2021, 00:39

Ako moras spojiti 2 mase da bi krenulo, nesto sa njima nije u redu.
Jer koliko vidim ova 3 pina za frekfentni su potpuno izolovana od ostatka plocice. Nije mi jasna ta regulacija 0-10V, na semi je jasno da je PWM...

Mislim da zabunu pravi start stop signal. Jer cini mi se da je on vezan za masu napajanja 24V. (Ne vidim link ka celoj semi, pa ne nisam siguran)
Vidi sta se desava ako njega otkacis sa ploce. Spoji ga na masu invertera(valjda), pa nek inverter bude stalno ukljucen.

Ako tako sve bude u redu, onda je njega vezi preko releja.
User avatar
pedja089
 
Posts: 7806
Joined: 20-02-2007, 14:50
Location: Beočin -Srbija

Re: Upravljanje frekventnim regulatorom 0-10V

Postby electron » 01-02-2021, 06:20

Frekventni kreće tako što se kratko spoji com i s1, a regulacija brzine je 10v, gnd, FV. E sad na samom frekventni COM i GND je jedan pin.
https://www.vallder.com/images/product_details_images/ae200/AE200a-x.pdf
User avatar
electron
 
Posts: 214
Joined: 28-02-2009, 19:20
Location: Serbia

Re: Upravljanje frekventnim regulatorom 0-10V

Postby pedja089 » 01-02-2021, 14:20

Za pocetak, probaj S1, i com da spojis. Nek bude stalno upaljen. U tom slucaju start stop sa slike
https://static.elitesecurity.org/upload ... L1500_.jpg
ne spajas nigde.
Ako bas oces mozes led zbog sebe...

Ako je tacna ova sema plocice koju si prilozio onda je frekfentni skroz odvojen od ostatka elektronike.
Probaj tako da li crkava.

U tom slucaju ne bi smelo da ima veze sa masama...
Jos jedna stvar, da li se on greje?
User avatar
pedja089
 
Posts: 7806
Joined: 20-02-2007, 14:50
Location: Beočin -Srbija


Return to Sheme

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests

GOOGLE

cron