Nemam baš često potrebu za programatorom, ali eto ponekad zapne pa ne ide bez njega

Do sad sam uvijek koristio Pony na serijskom portu i služio me jako dobro (većinom 24xxx eepromi), ali prije par dana kad sam trebao ubaciti dump u 93C46, nije išlo. Stalno iskače device not recognized kod upisivanja,promijenio sam nekoliko 93Cxx memorija i sa svima je isto. Još da napomenem kako je čitanje
eeproma ok, znači nema erorra.
Ubacim 93LC46 u programator i programiranje prođe bez problema, tako da sam siguran kako je problem u mojoj ploči,tj. serijskom portu. Pišu na internetu da ploče (unazad 7-8 god.) imaju manji napon na serijskom portu, pa samim time sam zaključio da je zato programiranje LC verzije eeproma prošlo bez problema. Ovo je ploča sa AM2 socketom, a nemam ništa starije od toga da potvrdim tu teoriju. Budući da imam dual boot Win7 i XP na tom kompu, probao sam eeprom na oba. Situacija potpuno identična!
Uz Pony imam i ch341 programator, ali on nema podršku za 93. Ako je netko imao slično iskustvo i uspješno riješio problem sa serijskim portom molim da napiše. A ako ništa, može i preporuka za usb programator,jer sve sam drugo pokušao.