Pozdrav,
Ovdje sam nov clan na forumu, inace radim u industriskoj elektronici, ormari, strojevi itd.
Nemam neka osobita znanja, ali znam se snaci u vecini situacija ..
No u ovoj situaciji trebam neciju pomoc ..
Imam susjeda s kojim se nemoze puno pricat, on ima 2 lovacka psa koji laju dan noc, osobito kad netko prolazi, a kucice su im odmah uz frekventnu ulicu, znaci laju 0-24.
Pokusavao sam ih zaustaviti s el. pištačima na niskim frekvencijama ali ne pomaze bas nesto.
Imam ideju kako ih rjesiti samo neznam kako izvesti.
Trebao bi shemu nekakvog sound emitera koji proizvodi zvuk koji NE MOZE ČUTI ljudsko uho,
a DA PAS CUJE, i to kad cuje - da poludi - da počne lajati jos jace i jace....
Naravno tad bi ja nazvao komunalnog redara i policiju pa nek gazdi opale kaznu, tako dva tri puta, pa mozda gazda odluci odnjeti pse na selo gdje im je i mjesto.
Naglasavam da to nisu neki domaci psi, to su lovacki psi koji btw. idu u lov 2 puta godisnje.
znaci meni laju 363 dana u godini ispod prozora.
Hvala, nadam se da ce nac netko ko mi je voljan pomoci, savjetom, shemom i sl.
pozdrav.
pomoc za rjesavanje psa !!
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: pomoc za rjesavanje psa !!
pokušaj potražiti pod nazivom " ultrazvučne pištaljke za dresuru pasa " ....
Ovdje
https://www.google.hr/search?client=ope ... gws_rd=ssl
bi mogao pronaći ono što te zanima. Ako sklop (zapravo oscilator) budeš sam radio, savjetujem izradu uređaja koji ima mogućnost mijenjanja frekvencije. Tako ćeš moći podesiti frekvenciju koja spomenutim psima najviše smeta pa će i rezultat biti najbolji. Ne bi bilo na odmet pridodati i neko jednostavno audio pojačalce (recimo nešto bazirano na jednom od IC iz skupine TDA) izlazne snage od nekoliko vata. Učinak bi bio još bolji.
https://www.google.hr/search?client=ope ... gws_rd=ssl
bi mogao pronaći ono što te zanima. Ako sklop (zapravo oscilator) budeš sam radio, savjetujem izradu uređaja koji ima mogućnost mijenjanja frekvencije. Tako ćeš moći podesiti frekvenciju koja spomenutim psima najviše smeta pa će i rezultat biti najbolji. Ne bi bilo na odmet pridodati i neko jednostavno audio pojačalce (recimo nešto bazirano na jednom od IC iz skupine TDA) izlazne snage od nekoliko vata. Učinak bi bio još bolji.
Lijenost je iz raja izašla.
Ta sema nece raditi. Izlazi od oba NE555 su spojeni zajedno.