nekoliko vikenda nazad dobio sam ovaj modul na stol. Jer je ovaj modul praktično radio stanica u jednom modulu preko vikenda sam sve spojio, napisao prvi program i eto, stanica radi.
Od toga je proteklo nekoliko vikenda in na mom blogu možete vidjeti zadnju verziju VHF/UHF vikend radio stanice. Na blogu se vidi i neke fotke stanice u kučištu.
Pa bilo bi logično da ih ne interesira pošto je riječ o komponenti, ali znaš u sam da nisu uvijek logični. I da probleme znaju radit.
Međutim, za 80ak kn se isplati riskirat. Naručeno je pa ćemo vidit..
Ne, lijeni su za to.
Međutim, ako je na deklaraciji piše VHF transmitter mogla bi se upaliti crvena lampica.
Skuplje, veće i sumnjive uređaje znaju otvoriti. Znam da je prije koju godinu bilo problema s uvozom kineskih mobitela koji do sada nisu uvezeni u RH. Pa se tražila fina svota da ih se testira i stavi na "listu".
Ne znam da li se od ulaska u EU situacija oko toga popravila.
Znam da su lijeni, zato i pitam jer mi je cudno. 100% sam siguran da se nece zanimati za taj mali primopredajni modul, a uvijek mozete kineza zamoliti da na deklaraciji napise PHONE CHARGER ili neku drugu glupost
Ma to se @elektor brine za HAKOM a on je u Rijeci (EU). Kod nas u Bosni sitne komponente prolaze bez problema (a ne vidim razlog zasto ni nebi). A ako narucis recimo osciloskop, to se naravno carini
Evo opet mali update, konačno sam stanicu stavio v kučište. Stanica je dualband: VHF/UHF i dobro odtvara VHF i UHF repetitore.
Ispod stanice nalazi se PWM napajač 0-18V/2A, koji ima dodatne funkcije i može raditi kao strujni generator, punjač LiPo, Pb i NiCd baterija. Ovu konfiguraciju čemo pokazati na HAM sajmu u Friedrichshafnu na štantu Slovenačke radioamaterske zajednice.
Duplex nije moguč. Za duplex trebao bi 2 kom. DRA818 modula. 600 kHz shift moglo bi se promenit u programu. Pošto je program "open source" to se može napraviti. Inače shift ne može se promeniti kroz meni