Simulacija u Circuit Wizardu problem

Programi za crtanje shema i pločica, simuliranje el. sklopova, savjeti. Diskusija o ostalim programima vezanim za elektroniku.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

Simulacija u Circuit Wizardu problem

Postby zarec » 08-01-2015, 10:45

Koristim Circuit Wizard full verziju ali imam problem sa simulacijom sklopova u kojima se koriste transformatori.
Ni za jednu semu invertera na primaru nisam mogao dobiti 220 volti.
IMa li ko rjesenje
Hvala
Gore visoko dole tvrdo
zarec
 
Posts: 193
Joined: 09-11-2009, 13:20

Re: Simulacija u Circuit Wizardu problem

Postby satsat » 08-01-2015, 16:40

Probaj potražiti tih 220 V na sekundaru ;)
satsat
 
Posts: 204
Joined: 30-09-2012, 14:01

Re: Simulacija u Circuit Wizardu problem

Postby zarec » 08-01-2015, 17:06

Tesko>
Pokusacu priloziti semu invertera sa 555 i dva IRF tranzistora uradjenih u Circuit Wizardu.
Attachments
ponovo sa 555 i 2 irf.TIF
ponovo sa 555 i 2 irf.TIF (18.65 KiB) Viewed 2825 times
Gore visoko dole tvrdo
zarec
 
Posts: 193
Joined: 09-11-2009, 13:20


Return to Programi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

BLOG RAZMJENA