Eagle 6.1.0 Stampanje

Programi za crtanje shema i pločica, simuliranje el. sklopova, savjeti. Diskusija o ostalim programima vezanim za elektroniku.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

Eagle 6.1.0 Stampanje

Postby mstevica » 15-10-2012, 14:31

Pozdrav
Imam roblem sa stampaljem fasjla iz Eagle.Tacnije direkno stampalje je ok.Kada stampam na stampac.Ali kada hocu da izvezem u postsctipt fal ne moze nista da ga otvori.Cak sam i inaslio postsctipt stapac ali ni onda nece.Probao sam da preko postsctipt stamaca stamam iz nekog drugog programa i radi.Cak i kad izvezem .pdf iz Eagla adolbe ga otvori ali kada probam da ga uvezem u corel on izbaci gresku.Probao sam da istalim i najnoviju verziju eagla ail se isto ponasa.Trebao bi nekako da ivezem postsctipt fajl da posaljem liku koji radi plocice ali neznam kako,jel sta sam god probao nista neradi.Nevidi ga corel.
User avatar
mstevica
 
Posts: 330
Joined: 04-06-2006, 22:56
Location: Ruma-Srbija

Re: Eagle 6.1.0 Stampalje

Postby mstevica » 16-10-2012, 01:27

Evo ovde sam nasao kako se radi http://spikenzielabs.com/SpikenzieLabs/ ... d_PCB.html Ako neko bude imao probel isti kao ja da se nepati.Jako sam se razocarao u Eagle.Ni sa ovim postupkom nebiude bas sve isto.Menije je razukao nazim plocice koji je bio napisan na strani gde je stapa pa sam morao da ga smanjim.Malo je pomerio i natpis elemenata.U sustini ako kuci pravite plocicu i satmate direkno iz eagla onda je sve ok.Ali ako morate da posaljete nekom ko nema eagle da vam uradi,kao sto su meni zahtevali da posaljem u postscript fajlu,moj vam je savet da postscript fajl pregledate u corelu i modifikujete plocicu da bi dobili ono sto zelite.
User avatar
mstevica
 
Posts: 330
Joined: 04-06-2006, 22:56
Location: Ruma-Srbija

Re: Eagle 6.1.0 Stampalje

Postby pedja089 » 16-10-2012, 10:28

Zato se salju gerberi kad se prave plocice.
A sto se tice natpisa, postavi sve tekstove kao vektorske, onda nece biti nikakvog mrdanja.
Ja eagle koristim dugi niz godina, i prilicno sam zadovoljan. Jednom sam imao problem sa natpisom, i to bas zato sto nisam postavio da bude vektorski, a ovi pri pripremi nisu obratili paznju kako je to ispalo kod njih...
User avatar
pedja089
 
Posts: 7811
Joined: 20-02-2007, 14:50
Location: Beočin -Srbija

Re: Eagle 6.1.0 Stampanje

Postby mstevica » 17-10-2012, 02:56

Citao sam po drugim forumi da eagle ima bas problem sa ekspotovaljem fajlova.Ako hoces da izvezes iz njega .pdf , ps ... Ja sam isto imao probelm sa .pdf.Kada sam jedampud izvezo iz ljega .pdf kuci i odneo u firmu da istapam.Kada sam u firmi istapao taj .pdf , plocica je za 10 do 15 posto bila veca.Kao da je razukao.Onda sam ispalirao tamo eagle i istapoao direkno iz njega i onada je bilo ok.Znam da ozbiljnije firme ozvlace iz eagla gerber fajl.Jednom priliko mi je trebala neka veca kolicina plocica pa sam poslao koplatan eagle faj i ovi su izvukli gerber falove , sloveje , i poslali mi na mail da provere dali je to to.U sustini ovi koji rade manje kollicine rade svi ili preko .ps fajla ili preko corelovih fajlova.Uvezes .ps fajl u corel , pregledas da li je sve ok.Zapamtis ga kao korel 12 i posaljes ga ljima.Sve zasebno.Veze, nacrt elemenata i stop lak.

Da upravu si.Sad sam prebacio sve tekstove u vektore i razvukao mi je teks kao i u corelu kad uvezem.
User avatar
mstevica
 
Posts: 330
Joined: 04-06-2006, 22:56
Location: Ruma-Srbija

Re: Eagle 6.1.0 Stampanje

Postby VUKIC » 30-10-2014, 21:24

Početnik sam u korišćenju Eagle i imam problem da odštampam samo linije,već se štampaju i komponente.Kako da odaberem šta še se štampati.Hvala
VUKIC
 
Posts: 3
Joined: 10-03-2010, 21:14

Re: Eagle 6.1.0 Stampanje

Postby garfild » 30-10-2014, 22:18

Uzimi i procitaj upatstvo za printenje

viewtopic.php?f=24&t=15050
garfild
 
Posts: 9
Joined: 21-06-2009, 03:38
Location: Bitola, Makedonija

Re: Eagle 6.1.0 Stampanje

Postby VUKIC » 31-10-2014, 11:48

Hvala na sjajnom odgovoru :D
VUKIC
 
Posts: 3
Joined: 10-03-2010, 21:14

Re: Eagle 6.1.0 Stampanje

Postby VUKIC » 01-11-2014, 18:10

Posle”ljubaznog” saveta Garfilda potražio sam prema logici kako se to radi u drugim programima za projektovanje pronašao sam kako se odabiraju lejeri I drugi elementi na PCB-u,ne korisreći uputstvo za “printanje”pa evo ovde opisujem za neke početnike koji će imati isti problem kao ja.U Print treba odabrati BLACK, SOLID i SCALE FACTOR 1 od opcija, i za printer podesiti sta treba - rezolucija (ako ti je bitno), kvalitet, velicina strane... Pre toga od leyera treba ukljuciti samo ono st se zeli odstampati - za bottom layer bi to u principu bilo BOTTOM, PADS, VIAS, DIMENSION (za okvir plocice) .Uključivanje slojeva se radi na sledeći način:odete na view pa na pdajućem meniju kliknete na Layer Setings i duplim klikom lejere koje želite da štampate obeležite kvačicom,OK .Za ostale lejere koje ne želite štampati,a markirani su kvačicom ,skinite kvačicu i štampanje može da krene.
VUKIC
 
Posts: 3
Joined: 10-03-2010, 21:14


Return to Programi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

BLOG RAZMJENA