LED Traka

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Don
Penjem se :)

LED Traka

Post by Don »

Naime, radio sam na jednom objektu LED trake i ima oko 8m LED trake. U paketu ide 5m LED trake i jedan adapter/microkontroler, i u drugom isto.
Ja sam spojio te dvije LED trake da bi dobio 8m i to spojio na jedan mikrokontroler.
I javlja se problem -> jedno vrijeme je sve radilo normalno ali evo od danas su se pocele mijesati boje, tj. prebacim boju i tih prvih 5m bude ta boja a ovaj nastavak bude druge boje.
Do cega moze biti?!
Feko
Stariji član
Stariji član

Re: LED Traka

Post by Feko »

ako si led traku produžio i sve spojio na jedan adapter onda bih rekao da ti je slab adapter. On je dimenzioniran u tvom slučaju ja 5m led trake...dakle vjerojatno fali struje i vjerojatno se je dobrano grijao a možda je i nešto zbog toga izgorilo u samom adapteru.
Preostaje ti raspojiti i probati spojiti svaku posebno na onaj drugi ispravni adapter (ako ga imaš)...ako radi tako odvojeno onda nabaviti jači adapter za struju koju vuku te tvoje nadoštiklane led trake :wink:
Don

Post by Don »

I ja sam o tome razmisljao i proracunao sve i naravno fali struje, samo me interesuje kako je prije toga sve normalno radilo :/
glp575

Post by glp575 »

koja traka je u pitanju?5050 3528 ili ledice obicne u liniji na pcb-u koja gustoca led/m
koliko ampera ima taj ispravljac koji tjera svih 8m
najbolje da uslikas da vidim o cem se radi ...
Post Reply