Skype + GSM gateway

Završeni projekti naših članova foruma sa pratećom dokumentacijom za ponovnu izradu istog.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

Skype + GSM gateway

Postby trax » 11-05-2011, 11:41

Evo jos jedne kreacije:
http://www.elektronika.ba/796/skype-gsm-interface-v1/

Vise je softverska nego hardverska...
User avatar
trax
 
Posts: 3487
Joined: 08-01-2005, 18:04
Location: 75k, BA

Re: Skype + GSM gateway


Re: Skype + GSM gateway

Postby grunf » 11-05-2011, 11:53

:D ma bravo...ti trax si inspiracija za ucenje...da je vise takvih gdje bi nam kraj bio!
User avatar
grunf
 
Posts: 286
Joined: 19-04-2008, 14:22
Location: Cvjećara

Re: Skype + GSM gateway

Postby LIAM » 11-05-2011, 14:57

Sve pohvale
User avatar
LIAM
 
Posts: 379
Joined: 27-06-2008, 14:52
Location: Rijeka - Hrvatska

Re: Skype + GSM gateway

Postby stojke369 » 11-05-2011, 16:37

Bravo Traxonjo :wink: Evo zasluzio si da te ostavimo da budes jos malo admin sajta :wink: :D
User avatar
stojke369
 
Posts: 3913
Joined: 19-10-2005, 01:41
Location: Srbija-Paracin

Re: Skype + GSM gateway

Postby mario KT » 11-05-2011, 18:54

Sve pohvale za projekat, vrlo korisno za nas koji puno putujemo van zemlje. Puno uspheha u daljnjim projektima.
User avatar
mario KT
 
Posts: 87
Joined: 11-11-2010, 21:04
Location: Kutina, Hrvatska

Re: Skype + GSM gateway

Postby trax » 12-05-2011, 07:02

Hvala :)
Pogotovo stojketu :lol:
User avatar
trax
 
Posts: 3487
Joined: 08-01-2005, 18:04
Location: 75k, BA

Re: Skype + GSM gateway

Postby mario KT » 16-11-2011, 21:00

Pozdrav Trax,

eto pokusavam pokrenuti aplikaciju s KG800 mobilnim ali nece mi inicijalizirati GSM, dok u hyperterminalu radi OK. I skype prode inicijalizaciju. Koliko sam vidio da treba raditi s skoro svakim GSM telefonom koji ima modem. Ukoliko treba nesto mijenjati u source codu zamoljavam te, ako je moguce da mi posaljes isti na mail (mancic12@gmail.com). u pocetku sam koristio GPRS modem i aplikacija je radila OK, ali sam ostao u meduvremenu bez modema pa pokusavam pokrenuti preko GSM-a. Za 10-ak dana putujem u Indoneziju pa bih trebao osposobiti SkypeDivert.

Unaprijed zahvaljujem.
Pkousao sam na PM ali nesto nece!

Pozdrav Mario.
User avatar
mario KT
 
Posts: 87
Joined: 11-11-2010, 21:04
Location: Kutina, Hrvatska

Re: Skype + GSM gateway

Postby trax » 17-11-2011, 08:19

U izvornom kodu programa ima par AT komandi koje su specificne samo za onaj GPRS modem, zato ne radi sa obicnim GSM telefonom. Treba te AT komande izbaciti iz koda i rekompajlirati. Saljem ti source-code na e-mail, pa ako imas instaliran Delphi 7 mozes to odraditi sam. Ja sam formatirao PC pa ga jos nisam instalirao...
User avatar
trax
 
Posts: 3487
Joined: 08-01-2005, 18:04
Location: 75k, BA

Re: Skype + GSM gateway

Postby neno » 21-03-2012, 17:31

Možemo i mi drugi dobiti source code ili postoji verzija koja radi sa običnim gsm telefonima?
neno
 
Posts: 11
Joined: 08-02-2010, 17:57

Re: Skype + GSM gateway

Postby mario KT » 21-03-2012, 17:57

Eto samo da kazem da sam prepravkom sourca odradio divert s GSM Sony ericsson k770, ali samo za pozive. Kod ovog uredjaja je problem sto ne podrzava tekst format SMS-a. LG kg800 podrzava i tekst mod SMS-a ali svoj nisam mogao nikako nagovoriti da odradi (vjerovatno bug u firmweru telefona) i ovaj telefon se oglusivao na ATH komandu tj. nije prekidao vezu. Testirao sam i staru Motorolu V3 koja je isto super radila samo dial (naravno ni ona nema tekst mod SMS). SE k770 je bio izabran zbog punjenja baterije dok je spojen na usb. Nakon povratka s puta nisam se vise igrao s ovim da probam osposobiti i dial i SMS. Trebao bi flashnuti LG-a ili probati s drugim telefonom koji ima podrsku za tekst mod SMS-a.
User avatar
mario KT
 
Posts: 87
Joined: 11-11-2010, 21:04
Location: Kutina, Hrvatska

Re: Re: Skype + GSM gateway


Re: Skype + GSM gateway

Postby neno » 21-03-2012, 18:23

Jako korisna stvarčica. Dali se još netko bavi time? :cry:
neno
 
Posts: 11
Joined: 08-02-2010, 17:57

Re: Skype + GSM gateway

Postby TomicIgor » 02-02-2013, 16:35

Sve pohvale za projekat. Cim sam ga vidio odma sam narucio modem, prije skoro dvije godine. :)
Tada sam bio na win XP i radilo je super. Sada sam na win 7 i trebao bi mi ovaj sistem.
Problem je u drajverima za win 7, da li neko ima drajver koji radi za isti ovakav modem ( win 7 x64 ).
Hvala i veliki pozdrav...
User avatar
TomicIgor
 
Posts: 46
Joined: 25-06-2009, 23:34

Re: Skype + GSM gateway

Postby trax » 03-02-2013, 13:46

Driver za modem mozes skinuti sa Prolific stranice (googlaj). Unutra je PL2303 chip ako se ne varam, pa ti treba driver za njega...
User avatar
trax
 
Posts: 3487
Joined: 08-01-2005, 18:04
Location: 75k, BA

Re: Skype + GSM gateway

Postby TomicIgor » 04-02-2013, 20:06

Da, da... hvala i pozdrav!
User avatar
TomicIgor
 
Posts: 46
Joined: 25-06-2009, 23:34

Re: Skype + GSM gateway

Postby cector » 16-04-2013, 08:02

Koji program? Iznenađujuće, Trax možete li mi molim vas preporučiti teške uvjete otključati GPS / GPRS modem koji se može nositi s puno poziva u isto vrijeme.
cector
 
Posts: 4
Joined: 14-04-2013, 09:57

Re: Skype + GSM gateway

Postby trax » 16-04-2013, 16:48

Zdravo,

Vise poziva istrovremeno treba implementirati i u softveru - a to trenutno nije podrzano niti ce biti.

Pozdrav!
User avatar
trax
 
Posts: 3487
Joined: 08-01-2005, 18:04
Location: 75k, BA

Re: Skype + GSM gateway

Postby cector » 17-04-2013, 13:08

ok, molim vas da mi preporučiti visokih performansi otključavanje GSM / GPRS modem i može li molimo pošaljite email me izvorni kod skype GSM Gateway. Moj ID je cector@gmail.com.

Hvala vam na suradnji ........
cector
 
Posts: 4
Joined: 14-04-2013, 09:57

Re: Skype + GSM gateway

Postby [eDo] » 15-09-2013, 19:45

Nedovrsheno za huawei e1550 iz mts-a kod nas u rs dolaze otkljucani a iz telenora su zakljucani ali se otkljucavaju putem programa DC unlocker za 5$.

Image

Telenor otkljucan:

Image

Telenor ostali zakljucani:

Image
User avatar
[eDo]
 
Posts: 794
Joined: 13-02-2007, 17:17
Location: Beograd/Vranje

Re: Skype + GSM gateway

Postby [eDo] » 15-09-2013, 19:45

Trenutni izgled nedovrshene aplikacije pitanje je da li ce ikada biti i zavrsena:

Image

Ako neko zeli da nastavi projekat neka vice ovde da postavim source i ostalo poshto meni programiranje u istom slabo ide od ruke :(
User avatar
[eDo]
 
Posts: 794
Joined: 13-02-2007, 17:17
Location: Beograd/Vranje

Re: Skype + GSM gateway

Postby trax » 16-09-2013, 07:10

U cemu si je pravio?
Mogao si samo doraditi moju tako da bi bila "zavrsena" kad odradis izmjene koje zelis :)
User avatar
trax
 
Posts: 3487
Joined: 08-01-2005, 18:04
Location: 75k, BA

Next

Return to Gotovi projekti - sa dokumentacijom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

GOOGLE