cx programmer

Diskusija o MSP, ARM / LPC, PLC kontrolerima.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

cx programmer

Postby atom1 » 20-07-2013, 19:01

Pozdrav
Jel ima mozda neko da programira u navedenom programu ,imam par problema oko jednog plc-a
atom1
 
Posts: 36
Joined: 12-09-2011, 22:58

Re: cx programmer


Re: cx programmer

Postby WhiteHead » 20-07-2013, 22:37

Ajd' pitaj !
Nisam neki stručnjak, al uglavnom sve što mi je trebalo nalazio sam u manualu ili datašitu PLC-a.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
User avatar
WhiteHead
 
Posts: 1595
Joined: 28-06-2007, 18:36
Location: 75,35k; B&H

Re: cx programmer

Postby atom1 » 21-07-2013, 08:57

stvar je ovakva: potpuni sam početnik u ovome, imam jedan plc CQM1 cpu21 koji je bio isprogramiran i normalno radio, nakon što sam ga povezao s pc-om normalno sam očitao program i sevao na disk, e sad pošto sve to ide u edukativne svrhe ponovno sam ga pebacio na plc i evo nastanu problemi.
na plcu kod pokretanja zasvijetli error lampica i to je to, u cx progrrameru očita grešku 0x00F1 it is a fatal memory error.
ako složim najjednostavniji program za uključivanje jednog izlaza isto baca tu grešku.
pitanje je kako to ispraviti i kaj sam fulal, jer ako je taj za baciti i nabavim drugog da opet ne ponovim istu grešku.
PS.
Ostavil sam ga bez baterije par sati i nakon spajanja na pc opet 0x00F1 it is a fatal memory error
atom1
 
Posts: 36
Joined: 12-09-2011, 22:58

Re: cx programmer

Postby WhiteHead » 21-07-2013, 10:47

Nisam radio s tim PLC-em, moguće da je programiran s nekom zaštitom od prepisivanja pa je sad aktivirana.
Na svom CX-u sam napravio novi projekat sa tim CQM1 i ne vidim ništa spacijalno što bi trebalo podesiti.
Probaj pročitati manual-datasheet od tog PLC-a sigurno tamo imaš odgovor.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
User avatar
WhiteHead
 
Posts: 1595
Joined: 28-06-2007, 18:36
Location: 75,35k; B&H

Re: cx programmer

Postby WhiteHead » 21-07-2013, 11:15

Evo šta piše u manualu:
Code: Select all
AR 1611 ON: A checksum error has occurred in the PC Setup (DM 6600 to DM 6655).
Initialize all of the PC Setup and reinput.

AR 1612 ON: A checksum error has occurred in the program, indicating an incorrect
instruction. Check the program and correct any errors detected.

AR 1613 ON: A checksum error has occurred in an expansion instructionís data.
Initialize all of the expansion instruction settings and reinput.

AR 1614 ON: Memory Cassette was installed or removed with the power on. Turn the
power off, install the Memory Cassette, and turn the power on again.

AR 1615 ON: The Memory Cassette contents could not be read at start-up. Check
flags AR 1412 to AR 1415 to determine the problem, correct it, and turn on the power
again.

Stranica 116 CQM1 OPERATION MANUAL
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
User avatar
WhiteHead
 
Posts: 1595
Joined: 28-06-2007, 18:36
Location: 75,35k; B&H

Re: cx programmer

Postby atom1 » 21-07-2013, 22:05

mislim da je problem u memorijskim tablicama, ak se ručno podešavaju sigurno nisu ok
atom1
 
Posts: 36
Joined: 12-09-2011, 22:58

Re: cx programmer

Postby WhiteHead » 21-07-2013, 22:22

To zavisi od programa.
Ako si ti pravio jednostavan program i ne ide, tu nema nikakvih tablica.
Idi redom ovo što piše gore (na engleskom) i naći ćeš uzrok.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
User avatar
WhiteHead
 
Posts: 1595
Joined: 28-06-2007, 18:36
Location: 75,35k; B&H

Re: cx programmer

Postby atom1 » 23-07-2013, 18:44

hvala kolega, taj dio u manualu mi fali ,imam samo do cjeline 2-6.
ovu grešku sam rješio sad bum vidio što dalje
atom1
 
Posts: 36
Joined: 12-09-2011, 22:58

Re: cx programmer

Postby WhiteHead » 23-07-2013, 21:57

atom1 wrote:ovu grešku sam rješio

A šta je bilo ?
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
User avatar
WhiteHead
 
Posts: 1595
Joined: 28-06-2007, 18:36
Location: 75,35k; B&H

Re: cx programmer

Postby atom1 » 24-07-2013, 17:29

greška je toliko banalna da mi je neugodno
dip prekidač 2 je bil u krivom položaju odnosno ON
Daj mi molim te objasni parametre za funkciju TIML
sa funkcijom TIM mi sve radi ali mi je vrijeme prekratko
atom1
 
Posts: 36
Joined: 12-09-2011, 22:58

Re: Re: cx programmer


Re: cx programmer

Postby WhiteHead » 24-07-2013, 17:45

Imaš objašnjenje za nju u CX-programer-helpu, da ne pastiram ovdje.
A koliko mi se čini ona nije ni podržana u CQM1 PLC-u.
Inače vrijeme običnog TIM timera možeš uvećati koristeći counter CNT, na taj način kada timer odbroji uveća (ili umanji) vrijednost countera i ponovo se vraća na isti timer...i tako u nedogled.
Malo je teško startati bez kakve knjige sa primjerima, p probaj nešto pronaći i pročitati. Ako si s engleskim na TI onda je lako, a može se promaći štošta i na našim jezicima.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
User avatar
WhiteHead
 
Posts: 1595
Joined: 28-06-2007, 18:36
Location: 75,35k; B&H

Re: cx programmer

Postby atom1 » 24-07-2013, 18:06

sad sam se sjetil, isti sistem sam koristil kod piceva, a starimo kaj češ.
vjeruj mi da na našem jeziku nisam pronašao ni najmanju pomoč,pa ako znaš koji link..
atom1
 
Posts: 36
Joined: 12-09-2011, 22:58

Re: cx programmer

Postby WhiteHead » 24-07-2013, 21:01

Ukucaj na googletu: PROGRAMIRLJIVI LOGIČKI KONTROLERI
Ima par stvari
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
User avatar
WhiteHead
 
Posts: 1595
Joined: 28-06-2007, 18:36
Location: 75,35k; B&H

Re: cx programmer

Postby atom1 » 27-07-2013, 15:04

kolega hvala na pomoči , ali sad imam jedan žešči problem,
naime imam program izveden sa dva JUMP dijela, ovisno od prekidača na početku,izvršava prvi dio i preskače drugi ili preskače prvi i izvršava drugi.
problem je u tome što u drugom dijelu ima timer i kad on odbroji, te ako odem u prvi dio programa iz tog dijela ne mogu resetirati timer, u slučaju da ponovno dođem u drugi dio da ponovno počne odbrojavati.
nadam se da nisam zakomplicirao, ak treba pošaljem screenshot
atom1
 
Posts: 36
Joined: 12-09-2011, 22:58

Re: cx programmer

Postby WhiteHead » 28-07-2013, 07:02

Stavi u drugi dio ili na zajednički dio neki BIT koji će resetirati timer
Ali ka što rekoh:
Malo je teško startati bez kakve knjige sa primjerima, .


Taman da ti i ja provedemo ovdje godinu u dopisivanju,nećeš naučiti koliko iz neke knige. Pogotovu što po pitanjima vidim da si na početku.....
A kasnije pitanja postavljaj za zbilja ozbiljne probleme.

Ako si s engleskim na TI....

A ako nisi, ostavi se CX-a, nauči engleski pa mu se onda vrati...
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
User avatar
WhiteHead
 
Posts: 1595
Joined: 28-06-2007, 18:36
Location: 75,35k; B&H

Re: cx programmer

Postby atom1 » 28-07-2013, 18:34

Nemoj se ljutiti kolega,znam i sam da je problem u tome što sam početnik a postavio sam si sitnicu kompleksniji zadatak.Normalno je da pratim literaturu i help u cx programeru i to za sad kolko tolko funkcionira,
Međutim problem koji je naveden o prethodnom postu ostaje stalno ma skoje ga strane krenuo rješavati,
mijenjao sam sistem rješavanja problema sa više funkcija ,i on je stalno prisutan, očito nešto propuštam.
Pozdrav
atom1
 
Posts: 36
Joined: 12-09-2011, 22:58

Re: cx programmer

Postby WhiteHead » 28-07-2013, 19:05

Ma ne ljutim se, dapače....nego mislim da ovako nećeš napredovati.
Ajd stavi sliku leddera.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
User avatar
WhiteHead
 
Posts: 1595
Joined: 28-06-2007, 18:36
Location: 75,35k; B&H

Re: cx programmer

Postby atom1 » 28-07-2013, 21:21

potpuno se slažem s tobom da bez vlastitog truda nema napredovanja,međutim postoje trenuci kad te treba netko pogurnuti.
Evo slika i mog plana:
U pokušaju1 ne mogu resetirati timer,a u planu 2 nemam kontrolu nad izlazom open.
Inače radi se pogonu za dvorišna vrata.plan je ovakav:jedno tipkalo za open/closed,dva krajnja senzora,siguronosna fotočelija za prepreku,
u slučaju nailaska na prepreku vrata stanu na 5 sek i idu na otvaranje(postavljeno na 10sek da vidim kaj se događa ak se prije prepreka makne.
ako su vrata otvorena dulje od 10 min idu na zatvaranje(čini mi se da sam još jako daleko od toga kao id od podešenog siguronosnog vremena prolaska
Attachments
plan2.jpg
plan2.jpg (43.47 KiB) Viewed 10030 times
pokusaj1.jpg
pokusaj1.jpg (29.99 KiB) Viewed 10030 times
atom1
 
Posts: 36
Joined: 12-09-2011, 22:58

Re: cx programmer

Postby atom1 » 28-07-2013, 21:48

čini mi se da sam riješio problem na planu 2 tako da sam prije drugog skoka ubacio funkciju CNR
:D :D :D
atom1
 
Posts: 36
Joined: 12-09-2011, 22:58

Re: cx programmer

Postby WhiteHead » 29-07-2013, 13:29

Ma riješit ćeš ti to...
A što se tiče screenshotova, uz najbolju volju ne mogu izčitati adrese.
Ak' opet bude zapelo zip-uj cx-projekt ili okači slike na neki server.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
User avatar
WhiteHead
 
Posts: 1595
Joined: 28-06-2007, 18:36
Location: 75,35k; B&H

Next

Return to Mikrokontroleri - ostali

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

GOOGLE