Snimac telefonskih razgovora
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Snimac telefonskih razgovora
Pozdrav druze dati
Sad sam pokrenuo bash trax-ov program cisto da vidim dal ce raditi u windows 7 x64 i radi...Kolkilo sam razumeo iz texta program snima na defaultu u windows recording device. Ovde postoji mogucnost da se podesi neki drugi izvor da bude default znaci postoji mogucnost da se podesi tj odabere i drugi izvor za snimanje. A traxov program poseduje izbor COM porta tako da mislim da ce sve raditi kako treba...Cak sam ubacio i u startup aplilacije i bez problema pokrece program pri samom startu...
Sad sam pokrenuo bash trax-ov program cisto da vidim dal ce raditi u windows 7 x64 i radi...Kolkilo sam razumeo iz texta program snima na defaultu u windows recording device. Ovde postoji mogucnost da se podesi neki drugi izvor da bude default znaci postoji mogucnost da se podesi tj odabere i drugi izvor za snimanje. A traxov program poseduje izbor COM porta tako da mislim da ce sve raditi kako treba...Cak sam ubacio i u startup aplilacije i bez problema pokrece program pri samom startu...
Bice sve OK, nista se ne brini
Samo spoji dobro taj svoj RS232 level converter i radice.
Samo spoji dobro taj svoj RS232 level converter i radice.
Pravim pa javim Trax druze
Poz
Na eDo-vu molbu, evo i slika rasporeda elemenata na pcb-u, mozda ce zatrebati jos nekome...
Nisu oznaceni elektroliti oko MAX-a i 22pF kod kvarca, ali mislim da je to jasno!
Takodje i shema sa izmenama, tako da odgovara pcb-u.
Na eDo-vu molbu, evo i slika rasporeda elemenata na pcb-u, mozda ce zatrebati jos nekome...
Nisu oznaceni elektroliti oko MAX-a i 22pF kod kvarca, ali mislim da je to jasno!
Takodje i shema sa izmenama, tako da odgovara pcb-u.
- Attachments
-
- Snimac.rar
- (132.55 KiB) Downloaded 418 times
Aaa svaka čast na izradi, skroz profi
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
Dodatak
Dodata je spoljna led diodica plave boje poshto ide pozadi kucishta da se vidi i raspoznaje kada je linija aktivna Samo je probushen lim Napravljeni su svi kablovi za unutrashnje povezivanje pa cu ovih dana da pazarim novi PIC i da probam Kabal za rs232 sam napravio tako shto sam skinuo male konektor i upotrebio zice za 2 i 5 pin ove ostale sam skratio ali poshto je kablic bash kratak morao sam da ga produzim necim i za to je posluzio onaj kabal za speaker u kucishtu Umesto konektora f db9 konekora sam samo zalemio 2 pina i tu se bode onaj konektor shto je ranije bio za speaker. Audio kablic je prepravljan dako da su L i R prespojeni sve u svemu sve je leglo na svoje mesto ceka se montaza i testiranje
Evo slike:
Pozdrav svima
Dodata je spoljna led diodica plave boje poshto ide pozadi kucishta da se vidi i raspoznaje kada je linija aktivna Samo je probushen lim Napravljeni su svi kablovi za unutrashnje povezivanje pa cu ovih dana da pazarim novi PIC i da probam Kabal za rs232 sam napravio tako shto sam skinuo male konektor i upotrebio zice za 2 i 5 pin ove ostale sam skratio ali poshto je kablic bash kratak morao sam da ga produzim necim i za to je posluzio onaj kabal za speaker u kucishtu Umesto konektora f db9 konekora sam samo zalemio 2 pina i tu se bode onaj konektor shto je ranije bio za speaker. Audio kablic je prepravljan dako da su L i R prespojeni sve u svemu sve je leglo na svoje mesto ceka se montaza i testiranje
Evo slike:
Pozdrav svima
Jel si to uzimao 12V, pa spustao sa 7805?
Sto odma ne uze 5V
Sto odma ne uze 5V
Jesam Tako je miksat odradio pcb Predpostavljam da je to uradio iz sigurnosti poshto su napajanja za komp toliko sigurna da na 5V bacaju mnogo vishe ovako smo 100% sigurni
Tih 5V je prilicno stabilno... Ako su dovoljni za napajanje perigerija maticne, dovoljni su i za pic...
Ranije nisam obracao paznju na to, sad sam video da je taj stabilizator visak.
Ranije nisam obracao paznju na to, sad sam video da je taj stabilizator visak.
Pa sad shta je tu je Mrzi me da skidam Nego pedjo da te pitam da li bi mogao ovaj ceo sklop da se protuje na 16F628 ili 629? Cini mi se da sam negde video da moze na tom pic-u da se napakuje i rs232 komunikacija? tako bi moglo da se izostavi i lm7805, max232 shta mislish o toj ideji?
Moglo bi... Pic direktno na RS232 ne praktikujem, iako biverovatno trebalo raditi... Trebao bi ipak max232.
Tu moze bilo koji pic koji ima 1 ulaz i 1 izlaz i 4MHz oscilator...
Tu moze bilo koji pic koji ima 1 ulaz i 1 izlaz i 4MHz oscilator...
Znaci, skoro gotovo!
-PCB je u stvari osmisljena da bude univerzalna: moze a i ne mora da se montira u kuciste! Ukoliko bi isla u kutijicu, busila bi se jedna strana (zadnja) za telefonsku liniju, audio, com/pl232 i napajanje. Sa prednje bi mogla recimo,LEDica, tako da ne bi moralo da se viri iza kucista da li je snimanje "aktivno", kao eDo!
Sto se 7805 tice, ostavljen je namerno, kao i dioda ispred njega . Na osciloskopu tih 5V moze da bude prilicno "prljavo" u zavisnosti od kvaliteta napajanja, opterecenja...
-Dioda je tu za svaki slucaj... U stvari, uvek ih stavljam!
poz
-PCB je u stvari osmisljena da bude univerzalna: moze a i ne mora da se montira u kuciste! Ukoliko bi isla u kutijicu, busila bi se jedna strana (zadnja) za telefonsku liniju, audio, com/pl232 i napajanje. Sa prednje bi mogla recimo,LEDica, tako da ne bi moralo da se viri iza kucista da li je snimanje "aktivno", kao eDo!
Sto se 7805 tice, ostavljen je namerno, kao i dioda ispred njega . Na osciloskopu tih 5V moze da bude prilicno "prljavo" u zavisnosti od kvaliteta napajanja, opterecenja...
-Dioda je tu za svaki slucaj... U stvari, uvek ih stavljam!
poz
Ja dok tu diodu nisam ukonio uredjaj nije hteo da proradi uopshte A ova plava led dioda shto viri iza kucishta kada je linija aktivna svetli ceo zid i pozadina kompjutera tako da je nemoguce ne primetiti da je linija aktivna Sada imam problem kada podignem slushalicu na telefonu uredjaj detektuje ali program ne krece da snima Probao sam i unutrashnji i spoljashnji COM port i na jednom nema zivota Da li je problem u windows 7 64bit-a ili ima neko podeshavanje brzine i osvezavanja?
Proveri sa hiperterminalom dali ti stizu podatci sa seriskog porta....
To sto izbacuje cudne znake znaci da brzina nije podesena. Probaj 2400...
A ne znam sta moze biti sa aplikacijom, sem da port nije dobro izabran...
Tu je trax, pa nek on gleda gde je zajebo stvar
A ne znam sta moze biti sa aplikacijom, sem da port nije dobro izabran...
Tu je trax, pa nek on gleda gde je zajebo stvar
Ili gde sam ja zajebao stvar
Jesi li stavio dobar kristal na PIC? Tacno kako na shemi pise?