@firkragg
"Za 89S8252 tu biti i ne treba pravi programator, može se programirat u sustavu preko SPI linije...."
Sto je "pjesnik" htio rec ??

Nije vrag da ti vjerujes u to ?? Pa ja sam uploadirao u replay proceduru [algoritam] programiranja AT89 serije iz koje se vidi da bas i nije prosti SPI , koristi se istim nacinom prijenosa podataka [linije sck, miso, mosi] , ali svi Atmelovi ISP modovi ga koriste .
@stetocina Znaci ovako ti imas izvrsni kod [ u intel hex formatu ]koji zelis unijet u MCUAt89sxxx !!!!
Nije mi jasno zasto ti treba Kail Alat ako imas izvrsni kod ?? Ako nemas mislim da AVR studio4 moze generirat isvrsni kod iz source coda napisanog u C jeziku.Ti si mislio da ce tvoj programator tad htijet radit ?? Neki Alati su vezani na "tipske" programatore i prvo ocekuju definirani odgovor [ ili imaju jasno definirani protokol] da se sprijeci "zloupotreba" . Ako ti je AVR-ISP programmer prije radio provijeri settingse da nisi mozda promijenio uvjete ili redefinirao za nesto drugo. Ja nikad nisam koristio Atmelov ISP programator , jer sam radio svoje za visenamijensku upotrebu . Jedan od njih sam stavio i na board [ doduse tamo nema unesenog algoritma za 8051/52/53 tj AT89 seriju ali moze se dodat .. , jer nisam s njima radio] .
Ja sam alate poput Kaila i neke jos mnogo rafiniranije obicno otvorio malo prolistao i zatvorio jer moj nacin izrade source koda je iskljucivo asembler i kod PICa i kod ATMELA , cak sam za arm7tdmi [AT91xx] koristio assembler sto jedan moj "kolega" nije mogao vijerovat , ali moja je zadaca bila da reduciram kod a njegova da kreira kod , pise source u C i kompilira , ja bih ga disasemblirao i izvrsio redukciju i reasemblirao.
Meni je zao sto ti nemogu bas pomoc oko toga zasto ti C alat [ Kail ]ne radi bas najbolje jer ga u pravilu ne koristim , samo ako dobijem nesto zanimljivo u C onda ga otvorim da vidim sto je bila ideja nacina rijesavanja problema i tu zavrsava "koketiranje" s C , Delphi, VB ..PL-ima
kad je u pitanju pisanje soure koda sa ciljani MCU .
Pozdrav