Pozz grupi!
Evo nekoliko mojih "otkrića" glede TT-a.
Source file koji koristim je od 02.01.2010. od Markusa F.
PCB je "
www.kesatnet.com/images/stories/galerija/projekti/AVR tester poluprovdnika - plocica, shema, raspored.pdf"
Preinake na PCB:
- Izbačena je PCB-prigušnica tj. prebrikana je. Prema shemi trebala bi imati 100uH no ova na PCBu nema ni 10uH. Pokušao sam je zamijeniti sa pravom prigušnicom ali nema baš nekakvog efekta na mjerenja otpora i kapaciteta.
- uC pin 20 (AVcc) mora biti spojen na Vcc (postoji lemna točka ispod uC). Kada je odspojen tada dobro mjeri kapacitete?!?! ali je zato kod mjerenja otpora velika greška. Sa originalnim HEXom i pin20 na Vcc greška kod kapaciteta je bila oko +50%.
Preinake u source-u:
- text LCDa preveden na hrvatski (nema utjecaja na mjerenja

)
- korekcija/kalibriranje mjerenja kapaciteta. U source-u je na svu sreću Markus i to predvidio!
originalni kod je
#define H_CAPACITY_FACTOR 394
#define L_CAPACITY_FACTOR 283
nalazi se na početku source-a
navodno su to parametri za M8
dok za M8A su
#define H_CAPACITY_FACTOR 250
#define L_CAPACITY_FACTOR 162
nisam provjeravao
nakon mjerenja raznih kondenzatora na više instrumenata moji parametri za moj uC ATMEGA8-16PU su
#define H_CAPACITY_FACTOR 250
#define L_CAPACITY_FACTOR 188
Nažalost još uvijek mi za neke trijake pokazuje da je NPN tranzistor sa hFE=0 dok za N-JFET pogodi gate ali drain i source ne prepoznaje dobro (izvodi za 2N3819 su DGS, tester pokazuje GDS=213, kada zarotiram tranzistor za 180° opet isto GDS=213

)
eto
za sada toliko