Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax, LAF

Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby tahiriadis » 28-12-2010, 22:46

E ovako dakle zelim napraviti pojacalo po ovoj semi http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... s/1458.pdf
(sema na str. 6/12 (most))
i zelim ovo pojacalo da prikljucim na bateriju/akumulator ali imam jedan problem: ako radim po ovoj semi treba mi +14V, -14V i 0V (gnd). E sada kako to da plikjucim (kad na bateriju noralno nema 0V)?
User avatar
tahiriadis
 
Posts: 322
Joined: 11-10-2009, 22:55
Location: Skopje Makedonija

Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030


Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby Feko » 28-12-2010, 23:17

vrlo jednostavno!
Nabavi 2 akumulatora :wink:
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby tahiriadis » 28-12-2010, 23:23

I da povezem seriski i tamo gde se spajaju + i - je gnd? :)
User avatar
tahiriadis
 
Posts: 322
Joined: 11-10-2009, 22:55
Location: Skopje Makedonija

Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby kizbaja » 28-12-2010, 23:32

tako je

zasto ne napravis pojacalo sa tda1562?
je da je cip malo skuplji, al je jaci (50W) i netreba ti dupli napon
kod mene u jednom ducanu je bio 75 kuna pre 5 godina, ko zna mozda je jos pojeftinio
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
User avatar
kizbaja
 
Posts: 904
Joined: 18-11-2010, 15:26
Location: Croatia, Rijeka

Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby tahiriadis » 28-12-2010, 23:45

Ma imam sve delove od nekih starih tv-a, a i ne radim nesta ozbiljno onako samo da malo uvezbam izradu
pcb-a :lol: inace 70kn je koliko Eura?
User avatar
tahiriadis
 
Posts: 322
Joined: 11-10-2009, 22:55
Location: Skopje Makedonija

Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby race king » 29-12-2010, 00:23

Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
User avatar
race king
 
Posts: 1098
Joined: 11-05-2008, 19:09
Location: Hrvatska, Osijek

Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby dino_kc » 29-12-2010, 07:44

Evo ti ovaj:

http://www.digchip.com/datasheets/parts ... AQ-pdf.php

Netreba ti simetrično napajanje i imaš iz njega 2x8W.
"cuksi" -> "dino_kc"
User avatar
dino_kc
 
Posts: 496
Joined: 23-02-2010, 20:12
Location: Koprivnica

Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby tahiriadis » 29-12-2010, 14:55

@race ma nije mi potrebno neko bolje pojacalo, ovo radim jer imam sve delovi i onako iz dosade i da naucim nesta.
@cuksi ma slabo je 8W jes da se stereo ali necu da se brukam :P salim se naravno, za pocetak ovo sto sam ja postavio to cu raditi, a za dalje mozda bice nesto klalitetnije i jace, u svakom slucaju hvala :)
User avatar
tahiriadis
 
Posts: 322
Joined: 11-10-2009, 22:55
Location: Skopje Makedonija

Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby tahiriadis » 11-02-2011, 20:49

Sklopio sam sve, i naravno ne radi :azdaja: Kuci sam imao jedan TDA2030 i kupijo sam jos jedan i malo pre sam primetijo da to je ustvari TDA2030A, jel je moguce da zato ne radi?
User avatar
tahiriadis
 
Posts: 322
Joined: 11-10-2009, 22:55
Location: Skopje Makedonija

Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby tahiriadis » 17-02-2011, 20:56

Molim vas.. treba mi pomoc...
User avatar
tahiriadis
 
Posts: 322
Joined: 11-10-2009, 22:55
Location: Skopje Makedonija

Re: Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030


Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby dino_kc » 17-02-2011, 21:04

Objasni problem!?
"cuksi" -> "dino_kc"
User avatar
dino_kc
 
Posts: 496
Joined: 23-02-2010, 20:12
Location: Koprivnica

Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby tahiriadis » 17-02-2011, 22:16

Jedan integralac je TDA2030, a drugi TDA2030A... i sve sam prikjucio kako valja.. i dveo sam ulazni signal, al na izlazu nisam nista dobijo i da, koristijo sam ATX napajanje..
User avatar
tahiriadis
 
Posts: 322
Joined: 11-10-2009, 22:55
Location: Skopje Makedonija

Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby elektor » 18-02-2011, 10:56

Razlike između TDA2030 i TDA2030A možeš vidjeti u datasheetu. Što je to tako teško naći?
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/stmicroelectronics/1458.pdf TDA2030
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/stmicroelectronics/1459.pdf TDA2030A
I gdje su slike tog sklopa?
User avatar
elektor
 
Posts: 1588
Joined: 14-10-2008, 20:40
Location: Hrvatska, Rijeka

Re: Pitanje oko pojacala sa TDA2030

Postby tahiriadis » 18-02-2011, 20:31

Spored mene nije do to.. a slike nema, al ako hoceto postavi cu nije problem.. :)
User avatar
tahiriadis
 
Posts: 322
Joined: 11-10-2009, 22:55
Location: Skopje Makedonija



Return to Elektronika za početnike

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 1 guest

GOOGLE