Stroboskop, treba ga preradit da brže radi

High voltage sekcija. Sve vezano za tehniku visokog napona.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

Stroboskop, treba ga preradit da brže radi

Postby Black » 20-12-2013, 16:12

Lijep pozdrav
Imam stroboskop, ali presporo okida. Može se namjesti od 1 do 2 hz.

To je ploča.
Image

Image

Image
Što je najednostavnije zamjenti da brže okida? Ja mislim kondezator ali voli bi da pitam prije nego nešto izgori. Sada je kond(taj veliki) 10 uF

Trebalo bi mi da ga mogu namjestiit od 15 do 5 Hz
User avatar
Black
 
Posts: 972
Joined: 17-12-2008, 15:44

Re: Stroboskop, treba ga preradit da brže radi


Re: Stroboskop, treba ga preradit da brže radi

Postby Black » 24-12-2013, 11:23

Kada stavim manji kondezator brže okida, ali i slabije svjetli :(
User avatar
Black
 
Posts: 972
Joined: 17-12-2008, 15:44

Re: Stroboskop, treba ga preradit da brže radi

Postby pedja089 » 24-12-2013, 14:56

A sta si ocekivao? Manja energija, manje svetla...
Jedini nacin je da obezbedis brze punjenje kondezatora.
User avatar
pedja089
 
Posts: 7818
Joined: 20-02-2007, 14:50
Location: Beočin -Srbija

Re: Stroboskop, treba ga preradit da brže radi

Postby Black » 24-12-2013, 18:51

A kako da to postignem?
Šta su ko ove male sijaličice? Triode? neki Diak?
User avatar
Black
 
Posts: 972
Joined: 17-12-2008, 15:44

Re: Stroboskop, treba ga preradit da brže radi

Postby pedja089 » 24-12-2013, 19:07

Ni jedno, tinjalice, za okidanje gejta tiristora...
Jaci trafo i tranzistor u delu za punjenje kondezatora.
Nacrtaj semu plocice, pa ces videti sam sta puni kondezator.
User avatar
pedja089
 
Posts: 7818
Joined: 20-02-2007, 14:50
Location: Beočin -Srbija

Re: Stroboskop, treba ga preradit da brže radi

Postby aron123 » 03-10-2014, 14:13

Thanks for share...
aron123
 
Posts: 2
Joined: 03-10-2014, 14:11


Return to HV sekcija

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

GOOGLE

cron