ESR meter (ruski)

Instrumenti

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

Re: ESR meter (ruski)

Postby ad26ki » 03-01-2013, 23:07

Evo da se javim.PIC ponovo programiran i sada sve radi kako bi trebalo! Jos jednom se zahvaljujem svima koji su mi pomogli! Pozdrav!
ad26ki
 
Posts: 33
Joined: 26-11-2012, 20:53

Re: Re: ESR meter (ruski)


Re: ESR meter (ruski)

Postby ad26ki » 10-03-2013, 12:32

Posto sam sve i svasta pokusao i nista nije urodilo plodom odlucio sam da se obratim Vama za pomoc.Kada merim sa ovim ESR metrom ne pokazuje mi fiksni rezultat nego se stalno menjaju brojevi na displeju.Bilo da merim samo otpor ili kondenzator isto se desava ,brojevi stalno skacu,ne svi samo one zadnje decimale ali kod preciznog merenja smeta.Precinovao sam celu plocicu,kablovi su fksni nema labavih kontakata.Da li je imao neko slican ili isti problem ili da li neko zna do cega je problem.Unapred hvla na pomoci.
P.S. I pic sam reprogramirao i sa jednom i sa drugom verzijom i nije pomoglo.
ad26ki
 
Posts: 33
Joined: 26-11-2012, 20:53

Re: ESR meter (ruski)

Postby niho » 10-03-2013, 13:24

Pozdrav, da li je neko pokusao da "provali" ovaj uredjaj posto mi se cini da je to onaj tranzistor tester kojeg smo radili ovdje na forumu a da je razlika samo u softveru. Mjeri osim vec poznatih stvari jos i ESR i induktivitet.
User avatar
niho
 
Posts: 1891
Joined: 24-09-2009, 17:26
Location: Brcko, Bosnia and Herzegovina

Re: ESR meter (ruski)

Postby Feko » 10-03-2013, 15:10

ad26ki wrote:Posto sam sve i svasta pokusao i nista nije urodilo plodom odlucio sam da se obratim Vama za pomoc.Kada merim sa ovim ESR metrom ne pokazuje mi fiksni rezultat nego se stalno menjaju brojevi na displeju.Bilo da merim samo otpor ili kondenzator isto se desava ,brojevi stalno skacu,ne svi samo one zadnje decimale ali kod preciznog merenja smeta.Precinovao sam celu plocicu,kablovi su fksni nema labavih kontakata.Da li je imao neko slican ili isti problem ili da li neko zna do cega je problem.Unapred hvla na pomoci.
P.S. I pic sam reprogramirao i sa jednom i sa drugom verzijom i nije pomoglo.


Da se zadnja 3 decimala ispod ohma smiri mora biti dobar kontakt na ispitnim krokodilkama..ipak su u pitanju miliohmi. I kod mene zna šetati +-2-3 broja i to te ne treba zabrinjavati. Ako je više, provjeri -5V. Također probaj dodati još elektrolita i u pozitivnu i negativnu stranu napajanja. Ako to ne pomogne onda provjeri ona 2 kondenzatora od 4.3nF..zamjeni ih za 4.7nF.
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Re: ESR meter (ruski)

Postby ad26ki » 10-03-2013, 17:37

@Feko hvala na brzom odgovoru! :D Pokusat cu ono sto mi savetujes pa se javljam sat je uspelo.A sa druge strane u pravu si to su mili omi pa malo ako i skakucu nije opasno :D .Pozdrav!
ad26ki
 
Posts: 33
Joined: 26-11-2012, 20:53

Re: ESR meter (ruski)

Postby EvilMax » 11-12-2013, 18:33

Postovani ad26ki, zaboravio si da nam javis da li si resio to "gemblovanje" brojeva i kako... :) Jesu to miliomi ali kada merim recimo kondenzator od 680 mikra, on mi skakuce od od 614 do 621 mikra a ESR mi skakuce sa 0.039 na 0.119....To je mnogo...Upravo sam merio napone i izgleda da me -5 zeza...Pre no sto ga prikacim na uredjaj imam +5.05 i -5.05 a kada prikacim na uredjaj minus napon, padne na -4.67 a plus ostaje isti....Menjao sam i onaj 15mikra sa low ESR 47 mikra...Ostalo je isto....Zamenio sam izlazni od 220 mikra na low ESR od 470 mikra...Napon je ostao isti....Sta da mu radim, a da ne ukljucujem nasilje...:D Ajde de da sam jedini koji je pravio uredjaj pa da ne valja sema, ali drugima radi ta konfiguracija...Pa zasto onda mene zezaju naponi...? :azdaja: Please help... :oops:
Shit happens....
User avatar
EvilMax
 
Posts: 42
Joined: 22-10-2009, 08:44

Re: ESR meter (ruski)

Postby EvilMax » 11-12-2013, 19:07

Ja se izvinjavam, nisam uspeo da editujem postavljeni post pa pisem drugi, nadam se da nije problem...Elem, zaboravih da dodam da mi je potrosnja uredjaja na -5 volti 8.3 miliampera...Znaci nije neki kratak spoj da bi napon pao tako mnogo...Pa rekoh da vidim da li da stavljam uradjaj na dodatno napajanje ili da prepravljam ovo postojece, samo da dobijem neki odgovor....Pozdrav svima...

P.S Iako vi mene ne poznajete, jer sam uglavnom nemi posmatrac, ja za vecinu "aktivnih" clanova sa foruma mogu skoro reci i da ih poznajem...Koliko sam se nacitao na ovom forumu, da u celoj osnovnoj skoli toliko nisam procitao...:D Ali eto, moram nekada i ja da se oglasim...Hvala svima i veeeliki pozdrav iz Panceva.... :wink:
Shit happens....
User avatar
EvilMax
 
Posts: 42
Joined: 22-10-2009, 08:44

Re: ESR meter (ruski)

Postby Feko » 11-12-2013, 19:22

A gdje su slike tvog uređaja?
Prvo probaj oprati pločicu, stranu vodova jer flux zna raditi sranja a ima vodova koji prolaze između pinova IC-a. Probaj zamijeniti ICL7660. Probaj dodati barem još po 100uF u pozitivnu negativnu stranu napajanja.
One blok kondenzatore od 4.3nF zamijeni sa 4.7nF i probaj ih upariti....
i pitanje za kraj; Kako si baždario instrument tj. podesio onaj trimer?
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Re: ESR meter (ruski)

Postby ad26ki » 21-12-2013, 22:33

@ EvilMax Izvini sto ti do sada nisam odgovorio ,nisam bio neko vreme na ovom delu forum,tacnije bio sam zauzet drugim stvarima.U sustini i ja imam taj problem skakutanja prilikoom merenja ali su opsezi veoma mali tako da se nisam vise bavio tom problematikom.I kod mene je minus napon -4.67 ali kod mene je stalno taj napon a ne samo prilikom merenja.Mozda bi trebalo probati ono sto su ti preporucili na elitesecurity forumu,mozda bi zamena tog ICL7660 pomoglo.Ako nesto uradis na tom planu jvi nam .Pozdrav i mnogo uspeha.
ad26ki
 
Posts: 33
Joined: 26-11-2012, 20:53

Re: ESR meter (ruski)

Postby Khaderah » 13-01-2014, 15:01

ako je uključeno pozadinsko osvjetljenje na LCD-u ,nekad zna biti problema s napajanjem i mjerenjima
User avatar
Khaderah
 
Posts: 919
Joined: 17-04-2012, 16:10
Location: Zagreb, Hrvatska

Re: Re: ESR meter (ruski)


Re: ESR meter (ruski)

Postby ad26ki » 09-03-2014, 19:51

Pozdrav! Desila mi se jedna nedoumica pa se Vama obracam za pomoc.Kupio sam dva elektrolita 4.7uF/450V.Kada ih prikljucim na instrument ne pokazuje nikakav kapacitet samo mala promena esr-a u odnosu na onu kada neme nista prikljuceno na stipaljke.Probao sam iste te elektrolite da izmerim sa dva razlicita unimera koji imaju mogucnost merenja kapaciteta i tamo mi pokaze oko 4uF.Skinuo sam sa ploce elektrolite koje sam hteo da zamenim sa ovima koje sam kupio,4.7uF/400V i njih mogu da merim sa ruskim esr metrom,tj. meri kapacitet na njima.Sta je vase misljenje?Cemu to jest kojem instrumentu da verujem?
ad26ki
 
Posts: 33
Joined: 26-11-2012, 20:53

Re: ESR meter (ruski)

Postby Feko » 09-03-2014, 22:31

Pa za 4.7uF/450V bi ESR mogao biti i preko 10 ohma a da se isti smatra ispravnim.
Najbolje pogledati u datašit kondenzatora. A zašto ti nije izmjerio kapacitet, to ne bih znao.
jesi probao neke druge kondenzatore mjeriti: 1uF, 2.2uF, 4.7uF, 10uF..manji napona. Kako njih mjeri?
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Re: ESR meter (ruski)

Postby ad26ki » 09-03-2014, 22:58

Probao sam 2.2uF i izmerio ga bez problema,a izmerio je i te sto sam skinuo sa ploce 4.7uF/400V!Samo te nove sto sam kupio ne pokazuje nikakv kapacitet.
ad26ki
 
Posts: 33
Joined: 26-11-2012, 20:53

Re: ESR meter (ruski)

Postby ad26ki » 12-03-2014, 22:16

Zar niko nema misljenje na ovu cudnu pojavu?
ad26ki
 
Posts: 33
Joined: 26-11-2012, 20:53

Re: ESR meter (ruski)

Postby niho » 12-03-2014, 22:43

Ne vidim ništa čudno, ako ne valja onda ne valja!
Ni prvi ni zadnji put da se na *ebaji dobije neželjeno :)
User avatar
niho
 
Posts: 1891
Joined: 24-09-2009, 17:26
Location: Brcko, Bosnia and Herzegovina

Re: ESR meter (ruski)

Postby Zez » 13-03-2014, 23:05

Radi lakšeg shvaćanja problema, molim pogledati sadržaj na slijedećoj adresi:

http://www.flickr.com/photos/linux-works/2618014599/
Lijenost je iz raja izašla.
Zez
 
Posts: 864
Joined: 21-11-2007, 01:04
Location: Osijek

Re: ESR meter (ruski)

Postby niho » 15-03-2014, 20:57

Ja sam nedavno kupio dva elektrolita za UPS 330uF/400V ni jedan nije imao više od 220uF, ali šta da se radi, iako se radi o brand proizvođaču.
User avatar
niho
 
Posts: 1891
Joined: 24-09-2009, 17:26
Location: Brcko, Bosnia and Herzegovina

Re: ESR meter (ruski)

Postby Zez » 17-03-2014, 00:45

Još da je saznati koliko vremena su ležali u nekom skladištu (skladištima?) i u kakvim uvjetima....
Lijenost je iz raja izašla.
Zez
 
Posts: 864
Joined: 21-11-2007, 01:04
Location: Osijek

Re: ESR meter (ruski)

Postby LAF » 02-04-2014, 15:56

@niho. pozdrav. Jesu li ti elektroliti koji si kupio ugradjeni u UPS? ako jesu i odradili odredjen broj sati
(bili prikljuceni na napon) probaj im sad premjeriti kapacitet.-

Elektroliti su cudne biljke, hoce se sasusiti ako ne rade, a hoce se sasusiti i od rada.

Ako su sasuseni od nerada, kada se ukljuce zna im se kapacitet povratiti. Isto tako se mogu
preformirati na nesto veci napon.-

pOz
LAF
 
Posts: 1223
Joined: 19-07-2011, 14:42
Location: Sarajevo

Re: ESR meter (ruski)

Postby niho » 02-04-2014, 19:49

Ugradio sami ih i rade, nemam namjeru vaditi ih radi provjere. Inače ne radim nikakva servisiranja za druge osobe. Ovo je bilo za moje UPS-iće tako da ću vidjet do kada će izdržati :)
User avatar
niho
 
Posts: 1891
Joined: 24-09-2009, 17:26
Location: Brcko, Bosnia and Herzegovina

PreviousNext

Return to Instrumenti

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

GOOGLE