LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Instrumenti

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby DNK » 24-03-2012, 01:42

A koji lcd onda ja trebam stavit na ovu shemu posto ju vec imam slozenu?
User avatar
DNK
 
Posts: 44
Joined: 16-07-2010, 22:51
Location: Zagreb

Re: Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107


Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby Feko » 24-03-2012, 08:21

nijedan LCD, Ako si radio sa ICL7107 onda ti treba 4 komada 7 segmentnih displeja.
http://parts.digikey.com/1/parts-kws/7-segment-displays
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby DNK » 24-03-2012, 09:58

Sad sam zbunjen malo... Kako je ona u ovom projektu koristeno i icl7107 i lcd 3 1/2 segmentni display? Jedino onda da je on napiso ic7107 a koristio ilc7106? Ili nest drugo?
User avatar
DNK
 
Posts: 44
Joined: 16-07-2010, 22:51
Location: Zagreb

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby Feko » 24-03-2012, 15:38

Ja mislim da je koristio ICL7106, no naletit će sindja1204 pa će ti kazati detalje...
edit:
Ali nemaš frke, shema je potpuno ista pa samo zamjeni IC i mora sve funkcionirati pod uvjetom da je LCD display još uvijek ispravan :roll:
Ako želiš možemo se mijenjati...imam ICL7106 u zamjenu za tvoj ICL7107?
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby DNK » 24-03-2012, 19:42

Hvala ti puno na pomoci
Nebih se mjenjo jer imam u planu napravit nesto sa tim icl7107 a ovaj icl7106 bum kupil u chipoteki
nadam se da mi ovaj lcd radi makar mi nekako cudno izgleda xD
javim jos rezultate kad piknem novi IC
Hvala ti jos jednom :)
User avatar
DNK
 
Posts: 44
Joined: 16-07-2010, 22:51
Location: Zagreb

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby DNK » 26-03-2012, 19:40

Znaci kupio sam novi icl7106 te novi LCD jer stari ne radi
i sad sve sopjio i samo mi pise -1888 i nista drugo i ne kuzim gledao sam po plocici nigdje greske...
dali netko zna gdje je problem?
User avatar
DNK
 
Posts: 44
Joined: 16-07-2010, 22:51
Location: Zagreb

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby Feko » 26-03-2012, 21:35

Stavi shemu po kojoj si radio, sliku tvoje varijante odozgo i stranu vodova u kvalitetnoj rezoluciji pa ćemo da vidimo šta je u pitanju.
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby sindja1204 » 26-03-2012, 22:19

Posto su vodovi jako tanki i blizu jedan drugom , prvo proveri lupom ili buzerom da nisu u kratkom spoju. Ako su upaljeni svi segmenti na lcd-u, moguce je da je 37. pin (test) na masi .
User avatar
sindja1204
 
Posts: 790
Joined: 03-05-2009, 11:57
Location: Beograd

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby DNK » 27-03-2012, 00:06

pogledao sam sve nemam nigdje kratki spoj niti prekid voda...
nije mi niti pin 37 spojen na masu
evo napravio sam temu sa slikama pa ako imas vremena bio bih ti jako zahvalan da pogledas
viewtopic.php?f=26&t=12582

hvala puno
User avatar
DNK
 
Posts: 44
Joined: 16-07-2010, 22:51
Location: Zagreb

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby Ray » 31-03-2012, 20:06

Bok. Ovaj voltmetar imam za maturalni rad pa pitanja za autora:

1. sad su me malo zbunili, dali koristiš 7107 ili 7106?
2. Može neki link za LCD display da kupim?
Ray
 
Posts: 11
Joined: 31-03-2012, 19:54

Re: Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107


Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby sindja1204 » 31-03-2012, 21:19

Koriscen je 7106. Icl 7107 je za led displeje. Radio sam u isto vreme neke voltmetre sa led displejima i ovaj sa lcd displejem pa otud i greska u naslovu. Ako radis ovaj projekat, bolje nemenjaj nista na pcb-u :)
User avatar
sindja1204
 
Posts: 790
Joined: 03-05-2009, 11:57
Location: Beograd

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby Ray » 01-04-2012, 21:32

Pozdrav ponovo.

Mozda sam malo i dosadan, paranoičan, ali hocu sve propitati i pitati. Pa dali je dobar ovaj lcd

http://www.ebay.com/itm/3-1-2-Digit-LCD ... 2a141aecb0

hvala na odgovoru
Ray
 
Posts: 11
Joined: 31-03-2012, 19:54

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby sindja1204 » 02-04-2012, 00:03

Takav je dobar, a da li je ispravan taj koji imas to neznam. Najbolje je da proveris da li si pravilno uradio izmene na plocici ili sto je najlakse da uradis original pcb i neces imati problema.
User avatar
sindja1204
 
Posts: 790
Joined: 03-05-2009, 11:57
Location: Beograd

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby Ray » 10-04-2012, 09:35

Bok, kad otvorim board tvojeg rada u eaglu, vidim da je board uvećan i kad ga sprintam vidim da je podnožje IC-a veće valjda 3-4 puta od pravog podnožja, a kad smanjujem onda se vodovi počnu spajati... sad kako da smanjim a da vodovi se ne spoje ili nego drugo rješenje?!? ako me nisi skužio, mogu slikati ili slicno.
Ray
 
Posts: 11
Joined: 31-03-2012, 19:54

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby Ray » 10-04-2012, 10:27

Ray wrote:Bok, kad otvorim board tvojeg rada u eaglu, vidim da je board uvećan i kad ga sprintam vidim da je podnožje IC-a veće valjda 3-4 puta od pravog podnožja, a kad smanjujem onda se vodovi počnu spajati... sad kako da smanjim a da vodovi se ne spoje ili nego drugo rješenje?!? ako me nisi skužio, mogu slikati ili slicno.


ne vidim edit tipku, pa da dodam jos nesto: kad sam preko View-> Grid stavio da mi se kursur miče po 1 mm po board-u, zaključio sam da je u njemu 5cm dugo podnožje ( takvo je u stvarnosti)- ali kad prislom podnožje ka monitoru da vidim- preveliko je podnožje na boardu. exportao sam image na 150 rezoluciji i sprintao i kad izmjerim dužina podnožja je 7,5 cm, što je 2,5 cm preveliko. A kad exportam na 100 rezoluciji, onda je dužina podnožja 5cm, ali kako se sve "stisne"- vodovi se spoje, lemna mjesta itd. Ja nekuzim kako si to "uspio", pa da li mi možem malo pojasniti... inace radim u eaglu 2 godine i ovakvo nesto mi se nije nikad desilo.

Ako treba ikakva dodatna informacija samo reci, jer mi je ovo bitno i moram dobro napraviti, ali uvijek naiđem na neki problem.
Ray
 
Posts: 11
Joined: 31-03-2012, 19:54

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby sindja1204 » 10-04-2012, 18:50

Kad stisnes na print u polje scale factor stavi 1 . Verovatno si nesto radio u vecoj razmeri pa je ostao broj 2 ili 3 . U eaglu ako stavis scale factor1 /plocica mora da bude u razmeri 1:1. Tu ti je jos i plocica u PDF formatu.
Meni bez problema stampa u razmeri 1:1
Kad napravis plocicu, obavezno lupom ili buzerom proveri da vodovi posto su jako blizu, nisu negde u spoju.
User avatar
sindja1204
 
Posts: 790
Joined: 03-05-2009, 11:57
Location: Beograd

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby Ray » 10-04-2012, 19:21

hvala, probat cu :), javim rezultat
Ray
 
Posts: 11
Joined: 31-03-2012, 19:54

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby DNK » 12-04-2012, 15:19

sve sam napravio isto po ovoj shemi opet... uzeo sam pcb iz PDF fajle sve sam zalemio i opet mi prikazuje -188.8 i nista se ne desava
neznam opce u cemu je problem
User avatar
DNK
 
Posts: 44
Joined: 16-07-2010, 22:51
Location: Zagreb

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby DNK » 12-04-2012, 15:51

koja je razlika izmedu blok kondenzatora i keramickog kondenzatora?
jer sam primjetio da ja imam blok kondenzator na plocici i kad sam gledo slike vidio sam da sindja ima keramicki
neznam to je jedina razlika pa jeli bi bio problem u tome
User avatar
DNK
 
Posts: 44
Joined: 16-07-2010, 22:51
Location: Zagreb

Re: LCD Voltmetar (3.5) ICL7107

Postby sindja1204 » 12-04-2012, 16:44

Postavi neku sliku top i botom strane....
User avatar
sindja1204
 
Posts: 790
Joined: 03-05-2009, 11:57
Location: Beograd

PreviousNext

Return to Instrumenti

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

GOOGLE