15A Lab.izvor

Sklopovi za napajanja

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

15A Lab.izvor

Postby zmedak5 » 13-10-2008, 07:00

Ako imate vec ovakvu temu, nek trax primisti ili izbrise...

Lab. izvor napajanja:
0-52V regulacija (viseokretni potenciometar, i fine)
0-15A regulacija
24V izmjenicno
12V 3A stabilizirano
5V 5A stabilizirano
-5V 1A stabilizirano
Temperaturna zastita

ImageImage ImageImage
ImageImage ImageImage
Last edited by zmedak5 on 13-10-2008, 09:05, edited 2 times in total.
User avatar
zmedak5
 
Posts: 214
Joined: 21-07-2007, 00:18
Location: Komin

Re: 15A Lab.izvor


Postby Feko » 13-10-2008, 07:27

Kakve veze ima dali već ima ovakva tema...ako si ga ti napravio onda mu je
mjesto tu pod gotovi projekti :wink:

Svaka čast, to je primjer laboratorijskog ispravljača kakvog treba imati netko
ko se bavi elektronikom!
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Postby denahv » 13-10-2008, 13:31

Svaka čast, super izgleda :shock: :wink:

Nekoliko pitanja:
-Od čega je kučište?
-Gdje si nabavio hladnjak?
-Može li shema po kojoj si radio to napajanje?
-Na koliko volta izvučeš tih 15A?
User avatar
denahv
 
Posts: 1190
Joined: 21-10-2007, 19:15
Location: Osijek

Postby Smjesko » 13-10-2008, 14:01

KuĆište je od kazetofona.
Trafo mi ne djeluje dovljno masivan da bi dao 15A, možda kratkotrajno dok se ne zagrije. Daje ih možda na najvišem mogućem izlaznom naponu, jer bi se na hladnjaku mogle peći kobasice kad bi istu struju pokušao vući na na primjer 5V na izlazu. (Osim u slučaju da je napajanje izvedeno u switching tehnologiji - što čisto sumnjam).
Što će ti shema kad ionako nemaš love da do kraja sklepaš to napajanje koje si započeo? Imaš na Google-u brdo shema, samo trebaš znati što hoćeš.
User avatar
Smjesko
 
Posts: 4012
Joined: 26-12-2005, 17:12

Postby denahv » 13-10-2008, 14:11

Što će ti shema kad ionako nemaš love da do kraja sklepaš to napajanje koje si započeo?

Želim vidit shemu... Jel to problem?

Nije da nemam love nego nemam vremena da napravim to napajanje. Evo, pločica i dijelovi stoje, sve sam nabavio, samo ga trebam složit... Ugl. to i nije toliko bitno, vratimo se na temu.
User avatar
denahv
 
Posts: 1190
Joined: 21-10-2007, 19:15
Location: Osijek

Postby zmedak5 » 13-10-2008, 16:32

Trafo je 24V 15A.
testira san ga s usisivacom 12V 10A i negrije se nimale.
hladnjak je od jedne Ruske stanice bili su na njemu neki tranzistori slicni TO3 ali imaju totalno drugaciji razmak rupa.
ja sam stavija darlingtone i to duplo vise njih baš iz razloga da se ne grije...
sheme nema, imas datasheet čipa i spajas...
User avatar
zmedak5
 
Posts: 214
Joined: 21-07-2007, 00:18
Location: Komin

Re: 15A Lab.izvor

Postby zmedak5 » 23-01-2009, 11:30

Dodane nove opcije:
-strujna i temperaturna zaštita
-tajmer 0,1sec-60h (za punjenje akumulatora, impulsno punjenje)
-Led voltmetar, led ampermetar
-rastavljač reguliranog napona

ImageImageImage
User avatar
zmedak5
 
Posts: 214
Joined: 21-07-2007, 00:18
Location: Komin

Re: 15A Lab.izvor

Postby elektor » 23-01-2009, 12:43

mozes li postaviti shemu tog led a-metra?
User avatar
elektor
 
Posts: 1588
Joined: 14-10-2008, 20:40
Location: Hrvatska, Rijeka

Re: 15A Lab.izvor

Postby jopagti » 23-01-2009, 14:23

vidio sam da u CHIPOTECI prodaju takav led mjerni instrumenat...
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
User avatar
jopagti
 
Posts: 716
Joined: 29-03-2006, 21:40
Location: Hrvatska

Re: 15A Lab.izvor

Postby zmedak5 » 26-01-2009, 08:15

User avatar
zmedak5
 
Posts: 214
Joined: 21-07-2007, 00:18
Location: Komin

Re: Re: 15A Lab.izvor


Re: 15A Lab.izvor

Postby elektor » 26-01-2009, 14:55

Imas li mozda shemu tiskane plocice za poslat (znam da ce me sada ukoriti), ali za sada sam koristio samo jednostavnije programe za izradu plocica..poput pcb wizarda i slicno...a za ovu plocicu treba ipak neki pzbiljniji program za kojeg treba oedvojiti mjesece za sasvim savladati rad u njemu...
User avatar
elektor
 
Posts: 1588
Joined: 14-10-2008, 20:40
Location: Hrvatska, Rijeka

Re: 15A Lab.izvor

Postby mataya » 26-01-2009, 18:50

woow
ovo je stvarno kvalitetan regulator.
nema sto.
ja planiram uskoro radit novi regulator jer ovaj moj i nije nesto stabilan :?
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
User avatar
mataya
 
Posts: 1715
Joined: 04-02-2008, 12:57
Location: HR, Varaždin

Re: 15A Lab.izvor

Postby vbmaster » 27-01-2009, 08:33

P=24V*15A=360W ....To je znaci trafo od 360W snage min? To je masa...Na slici mi ne deluje bas tako?!
vbmaster
 
Posts: 201
Joined: 04-01-2009, 08:28

Re: 15A Lab.izvor

Postby zmedak5 » 27-01-2009, 10:26

elektor wrote:Imas li mozda shemu tiskane plocice za poslat (znam da ce me sada ukoriti), ali za sada sam koristio samo jednostavnije programe za izradu plocica..poput pcb wizarda i slicno...a za ovu plocicu treba ipak neki pzbiljniji program za kojeg treba oedvojiti mjesece za sasvim savladati rad u njemu...


http://www.mikroe.com/sr/magazine/5broj/5broj15.htm
User avatar
zmedak5
 
Posts: 214
Joined: 21-07-2007, 00:18
Location: Komin

Re: 15A Lab.izvor

Postby zmedak5 » 27-01-2009, 10:27

vbmaster wrote:P=24V*15A=360W ....To je znaci trafo od 360W snage min? To je masa...Na slici mi ne deluje bas tako?!


Da trafo je 15A (tvornicki)
User avatar
zmedak5
 
Posts: 214
Joined: 21-07-2007, 00:18
Location: Komin

Re: 15A Lab.izvor

Postby race king » 27-01-2009, 16:54

da ne otvaram novu temu... sta mislite kolko ovaj trafo moze imat ampera? izvaden je iz linije prije mozda mjesec dana (nema ni toliko) i koji ispravljac da napravim :? mislio sam pravit ovaj http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html ali pise sam 3 ampera... a nekako mi se cini da ovaj moj trafo ima mal vise...

slika:
http://www.imagesforme.com/show.php/327616_sl2.JPG
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
User avatar
race king
 
Posts: 1098
Joined: 11-05-2008, 19:09
Location: Hrvatska, Osijek

Re: 15A Lab.izvor

Postby mataya » 27-01-2009, 17:28

pa mozes stavit neki jaci tranzistor umjesto 2n3055
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
User avatar
mataya
 
Posts: 1715
Joined: 04-02-2008, 12:57
Location: HR, Varaždin

Re: 15A Lab.izvor

Postby mataya » 27-01-2009, 18:41

sorry moja greska...
htio sam reci da ako njegov trafo moze dati vecu struju neka na regulator od kojeg je stavio link doda jaci tranzistor.
mislim da je to izvedivo :shock:
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
User avatar
mataya
 
Posts: 1715
Joined: 04-02-2008, 12:57
Location: HR, Varaždin

Re: 15A Lab.izvor

Postby elektor » 27-01-2009, 20:54

zmedak5 wrote:
elektor wrote:Imas li mozda shemu tiskane plocice za poslat (znam da ce me sada ukoriti), ali za sada sam koristio samo jednostavnije programe za izradu plocica..poput pcb wizarda i slicno...a za ovu plocicu treba ipak neki pzbiljniji program za kojeg treba oedvojiti mjesece za sasvim savladati rad u njemu...


http://www.mikroe.com/sr/magazine/5broj/5broj15.htm


izgleda da me nisi bas shvatio..imas li mozda shemu tiskane plocice za a-metar koji si naknadno ugradio..unaprijed zahvaljujem
User avatar
elektor
 
Posts: 1588
Joined: 14-10-2008, 20:40
Location: Hrvatska, Rijeka

Re: 15A Lab.izvor

Postby Stevav » 26-03-2009, 23:43

zmedak5 wrote:
elektor wrote:Imas li mozda shemu tiskane plocice za poslat (znam da ce me sada ukoriti), ali za sada sam koristio samo jednostavnije programe za izradu plocica..poput pcb wizarda i slicno...a za ovu plocicu treba ipak neki pzbiljniji program za kojeg treba oedvojiti mjesece za sasvim savladati rad u njemu...


http://www.mikroe.com/sr/magazine/5broj/5broj15.htm

ovo mi ne lici na semu po kojij si ti radio, jel mozes postaviti tu tvoju semu :cry:
Stevav
 
Posts: 1
Joined: 23-03-2009, 16:40


Return to Napajanja

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

GOOGLE