Pretvarac 12-220v

Sklopovi za napajanja

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

Pretvarac 12-220v

Postby ivan 2 » 22-07-2007, 12:56

Forumaši molim vas da li ko ima shemu za 12 dc volt 220 ac volt snage 300 WAT da bude što jednostavniji (što jeftiniji) i bez cipova ako može nego samo kondenzatorima ... i naravno trafoom. Ljudi kod mene jako cesto nestaje struje evo fala bogu da je sad dosla do mogu upalit komp i prevedeno jako hitno mi treba!!!!

Hvala svima!!!!!!!!!!!!!
User avatar
ivan 2
 
Posts: 575
Joined: 17-07-2007, 10:14
Location: đakovo

Re: Pretvarac 12-220v


Postby IGOMBAR » 22-07-2007, 14:52

ako nemaš osciloskop nema boga da tebi uspije 300w konverter uvijerio sam se više puta samo češ bacat pare u zrak
YOO NIGGA
IGOMBAR
 
Posts: 188
Joined: 14-04-2007, 20:15
Location: Cakovec

Postby defs » 22-07-2007, 15:31

edit: krivo sam te razumio, ti bi s akumulatora pokretao comp
Last edited by defs on 22-07-2007, 15:40, edited 1 time in total.
User avatar
defs
 
Posts: 250
Joined: 14-04-2007, 16:21

Postby ivan 2 » 22-07-2007, 15:37

IGOMBAR wrote:ako nemaš osciloskop nema boga da tebi uspije 300w konverter uvijerio sam se više puta samo češ bacat pare u zrak


A nemam osciloskop al znaš onaj program osciloskop što radi preko zvučne kartice probat ću na njega spojit ali prije trafoa da mi ne izgori zvučna kartica ili čak cijeli komp!!!
User avatar
ivan 2
 
Posts: 575
Joined: 17-07-2007, 10:14
Location: đakovo

Postby ivan 2 » 22-07-2007, 16:58

Ljudi znate ovaj pretvarać
www.elektronika.ba/el.sheme/akc=daj_she ... idgrupa=33
snage 180 wata falit će mi 50 ali nema veze!!! Samo bih vas molio da mi netko prevede samo ono trafou kolko treba bit namotaja i to ako vam se da!!!


Hvala unaprijed!!!
User avatar
ivan 2
 
Posts: 575
Joined: 17-07-2007, 10:14
Location: đakovo

Postby Smjesko » 22-07-2007, 20:18

Decec, trazi tatu lovu, otidji u ducan i kupi si UPS. Ako ga ti budes gradio, bojim se da ces prije docekati mirovinu nego sto ces ga sagraditi :!:
User avatar
Smjesko
 
Posts: 4012
Joined: 26-12-2005, 17:12

Postby IGOMBAR » 22-07-2007, 20:23

poslušaj ga kupi si ups ja sam izradio 10 konvertera i na nijednom nemožem pronaći grešku svi daju oko 70 w(100w poneki) a morali bi od kako piše 100-500w ili pa si kupi osciloskopa pa se onda zagni
YOO NIGGA
IGOMBAR
 
Posts: 188
Joined: 14-04-2007, 20:15
Location: Cakovec

Postby ivan 2 » 23-07-2007, 14:14

Smjesko wrote:Decec, trazi tatu lovu, otidji u ducan i kupi si UPS. Ako ga ti budes gradio, bojim se da ces prije docekati mirovinu nego sto ces ga sagraditi :!:


Da ako ce ta mirovina bit dan 2!!!
User avatar
ivan 2
 
Posts: 575
Joined: 17-07-2007, 10:14
Location: đakovo

Postby tmp47c » 23-07-2007, 14:21

Da ako ce ta mirovina bit dan 2!!!

nemoj samo reci da si mislijo napravit to za dva dana :D hitno :lol:
nejde to tako
tmp47c
 
Posts: 114
Joined: 26-04-2007, 21:01

Postby ivan 2 » 23-07-2007, 18:55

tmp47c wrote:
Da ako ce ta mirovina bit dan 2!!!

nemoj samo reci da si mislijo napravit to za dva dana :D hitno :lol:
nejde to tako


E pa ide to tako taman dok odem u Osijek nac sve te dijelove dok trafo namotam tiskanu plocicu napravim i taman dok sastavim dva dana. Al naravno bit ce za dva dana ako sto prije nabavim dijelove...
User avatar
ivan 2
 
Posts: 575
Joined: 17-07-2007, 10:14
Location: đakovo

Re:


Postby Smjesko » 23-07-2007, 19:19

ivan 2 wrote:... E pa ide to tako taman dok odem u Osijek nac sve te dijelove dok trafo namotam tiskanu plocicu napravim i taman dok sastavim dva dana. Al naravno bit ce za dva dana ako sto prije nabavim dijelove...


Ha ha, ova najoptimisticnija izjava ikad dana me bas nasmijala. Mislim da ce se ta 2 dana pretvoriti u 2 godine. :lol:
Nemoj cekati tatinu mirovinu. Idi lijepo beri lavandu po poljima i zaradi lovu :!: :wink:
User avatar
Smjesko
 
Posts: 4012
Joined: 26-12-2005, 17:12

Postby tmp47c » 23-07-2007, 23:15

prijatelju koliko puta se desi sastavis nesto "prvi put"i ono ni da mrdne :? ili jos gore nesto eksplodira :lol: :cry:
ili uradis neki previd i onda su zezanja danima .. ili dali su ti deo sa nekim prefiksom pa bas u tom tvom sklopu nece da proradi joj, joj....
ili kako kolege kazu radi sa pola snage :D gadna je to hebacina
ja sam znao istu stvar pravit dvaput jer mi je dosadilo da popravljam reko ajd da napravim jos jednom i opet neproradi kad ja ocu "kasnije imam dva koja rade" :lol: :D
tmp47c
 
Posts: 114
Joined: 26-04-2007, 21:01

Postby juka vk » 24-07-2007, 07:15

ivan 2 wrote:Forumaši molim vas da li ko ima shemu za 12 dc volt 220 ac volt snage 300 WAT da bude što jednostavniji (što jeftiniji) i bez cipova ako može nego samo kondenzatorima ... i naravno trafoom. Ljudi kod mene jako cesto nestaje struje evo fala bogu da je sad dosla do mogu upalit komp i prevedeno jako hitno mi treba!!!!

Hvala svima!!!!!!!!!!!!!


U TOM SLUCAJU SI KUPI UPS JEL ZA KONVERTOR OD 300w CES POTROSITI DUPLOVIS ENOVACA OD UPS-a POGLEDAJ NA www.chipoteka.hr
User avatar
juka vk
 
Posts: 1094
Joined: 05-07-2006, 21:40
Location: Vinkovci, Hrvatska

Postby zmedak5 » 24-07-2007, 10:55

spoji ovo!
ja ih radin priko 1000W radi mi cirkular na njega...
trafo motas 2x 9v snagu odredujes trafom i izlaznim tranzistorima IRFZ 44n

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... LOCICA.jpg
User avatar
zmedak5
 
Posts: 214
Joined: 21-07-2007, 00:18
Location: Komin

Postby zmedak5 » 24-07-2007, 10:58

User avatar
zmedak5
 
Posts: 214
Joined: 21-07-2007, 00:18
Location: Komin

Postby IGOMBAR » 24-07-2007, 14:56

i ta 210 w konverter si ti složio bez osciloskopa
YOO NIGGA
IGOMBAR
 
Posts: 188
Joined: 14-04-2007, 20:15
Location: Cakovec

Postby zmedak5 » 24-07-2007, 15:31

a sta ce ti osciloskop!
User avatar
zmedak5
 
Posts: 214
Joined: 21-07-2007, 00:18
Location: Komin

Postby stojke369 » 24-07-2007, 16:44

@zmedak5 da li moze i montazna sema elemenata ovako neznam gde sta ide :lol:

HVALA :wink:
User avatar
stojke369
 
Posts: 3913
Joined: 19-10-2005, 01:41
Location: Srbija-Paracin

Postby ivan 2 » 24-07-2007, 16:59

E hvala ti zmedak 5 znaci da snagu mogu iregulisat na 1 KW to je super moci ce mi i tri kompa sa ruterima od jednom radit!!!

Cini mi se da nije bas preskup!!!
User avatar
ivan 2
 
Posts: 575
Joined: 17-07-2007, 10:14
Location: đakovo

Postby stojke369 » 24-07-2007, 17:53

ivan 2 wrote:E hvala ti zmedak 5 znaci da snagu mogu iregulisat na 1 KW to je super moci ce mi i tri kompa sa ruterima od jednom radit!!!

Cini mi se da nije bas preskup!!!


3 kompa :shock:

Akumulator ima da ti se isprazni bas brzo :roll:
User avatar
stojke369
 
Posts: 3913
Joined: 19-10-2005, 01:41
Location: Srbija-Paracin

Next

Return to Napajanja

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

GOOGLE