Pomoc oko torusa

Sklopovi za napajanja

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

Pomoc oko torusa

Postby ElectricalMonster » 10-08-2014, 13:49

Zdravo, treba mi pomoc oko torusa, znaci ovako, ja imam neki torus kod kuce, na njemu ima namotano ispravnog primara, e sada ja hocu samo da namotam sekundar, mozete li mi reci kako da presmetam snagu torusa i kako da presmetam duzine zice i debeline zice. Hvala unapred :D

p.s. ako tema nije za ovde ja se izvinjavam, nek je moderator premesti gde treba :D
ElectricalMonster
 
Posts: 46
Joined: 09-02-2012, 17:35
Location: Macedonia, Skopje

Re: Pomoc oko torusa


Re: Pomoc oko torusa

Postby nano » 13-08-2014, 21:17

Evo ovdje imas tabelu snaga u odnosu na precnik trafoa,mjere su u inchima,pa malo racunaj
http://www.raftabtronics.com/technology/electromagneticbasics/toroidaltransformerbasics/tabid/112/default.aspx

ima dosta kalkulatora na mrezi ,ali probaj eksperimentalno.Namotaj ,recimo deset namotaja bilo kakve zice i izmjeri napon i bit ce ti sve jasno...
precnik zice je kvadratni korijen od I/2 kod trafoa sa EI limovima,ali mislim da vrijedi i za toruse
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
nano
 
Posts: 1609
Joined: 18-02-2011, 10:46
Location: Istra

Re: Pomoc oko torusa

Postby ElectricalMonster » 14-08-2014, 19:07

Hvala puno, resio sam problem, namotao nekoliko namotaja i dobio da za jedan volt trebaju mi 3.7 namotki, a snagu sam uzeo od prethodnog sekundara (rastavio sam ga jer mi sekundar nije odgovarao) i dobio da je oko 200 vati, ali ja sam namotam samo 24 volti 5 amperi. Trafo radi OK hvala jos jednom :D
ElectricalMonster
 
Posts: 46
Joined: 09-02-2012, 17:35
Location: Macedonia, Skopje


Return to Napajanja

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

GOOGLE

cron