Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Sklopovi za napajanja

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby morski_pas » 29-07-2013, 18:24

uskoro namjeravam za prijatelja izraditi ispravljač sa više funkcija ,na netu sam našao šemu koja mi se čini jako dobra
link prema stranici je:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1911864.html
Attachments
lab isp 1.jpg
lab isp 1.jpg (92.45 KiB) Viewed 10119 times
lab isp 2.jpg
lab isp 2.jpg (146.49 KiB) Viewed 10119 times
lab isp 3.jpg
lab isp 3.jpg (103.24 KiB) Viewed 10119 times
User avatar
morski_pas
 
Posts: 639
Joined: 07-03-2011, 23:58
Location: Rijeka

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom


Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby s57pz » 19-12-2013, 22:05

Radim i na tem projektu ispravljača.
Tiskanina več je gotova. Sledi končna montaža pa da vidim dali če to raditi.

Image

Lp, Zvone
s57pz
 
Posts: 20
Joined: 03-12-2013, 15:14

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby s57pz » 21-12-2013, 20:50

Danas sem izdelal hladilnik za izlazne transistorje.

Image

Zvone
s57pz
 
Posts: 20
Joined: 03-12-2013, 15:14

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby s57pz » 21-12-2013, 22:25

Još malo... :D

Image

LP, Zvone
s57pz
 
Posts: 20
Joined: 03-12-2013, 15:14

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby bob4 » 21-12-2013, 22:29

Zvone odlično :D
jel to od prve proradilo ? :shock:
User avatar
bob4
 
Posts: 2566
Joined: 31-01-2010, 16:12
Location: Kutina

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby morski_pas » 22-12-2013, 00:07

odlično ! :D
ja sam u polufazi ,malo me ljenost uhvatila ali radi se ..... :oops:
nabaci još koju sliku 8)
User avatar
morski_pas
 
Posts: 639
Joined: 07-03-2011, 23:58
Location: Rijeka

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby s57pz » 23-12-2013, 19:20

Proradilo je u prvo ! :D
Sve radi kako treba, samo moram još na fino podesiti struju i napetosti.

Ne mogu puno pisati ili stavljati slike, dali ne valja neka nastavitev kod mene ???? Administratorji ???
s57pz
 
Posts: 20
Joined: 03-12-2013, 15:14

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby s57pz » 23-12-2013, 19:39

Prvo kutija i hladilniki. Kutija je kupljena ( 18 EURa ), hladilniki so izradeni doma...
Luknje na dnu in zadnji strani so izdelane doma.

Image

Image
Last edited by s57pz on 23-12-2013, 19:45, edited 2 times in total.
s57pz
 
Posts: 20
Joined: 03-12-2013, 15:14

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby s57pz » 23-12-2013, 19:39

Transistorji su 2SC3281 in senzor temperature LM35DZ.


Image

Image

Image
s57pz
 
Posts: 20
Joined: 03-12-2013, 15:14

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby s57pz » 23-12-2013, 19:51

Još zadnja stranica. Sutra prva stran, tastatura i konačni izgled. Na kraju još video... :D

Image

Lp, Zvone
s57pz
 
Posts: 20
Joined: 03-12-2013, 15:14

Re: Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom


Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby Don » 23-12-2013, 20:50

Super stvar, svaka cast. Mnogo truda ulozeno.

Da te pitam je l' ima neki strucni naziv za ove konektore za tranzistor kao na slici?
User avatar
Don
 
Posts: 72
Joined: 22-12-2013, 11:36
Location: Sarajevo

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby LAF » 24-12-2013, 00:07

LAF
 
Posts: 1227
Joined: 19-07-2011, 14:42
Location: Sarajevo

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby Feko » 24-12-2013, 16:49

s57pz wrote:Danas sem izdelal hladilnik za izlazne transistorje.

Image

Zvone


Lako tebi Zvone kad i glodalicu imaš.
Ja skoro kupio tokarski, ali mi kvar na autu smanjio budžet, valjda se na proljeće oporavim pa konačno kupim :(
Sve pohvale za izradu!
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby s57pz » 24-12-2013, 20:54

[quote="Feko]
Lako tebi Zvone kad i glodalicu imaš.
Ja skoro kupio tokarski, ali mi kvar na autu smanjio budžet, valjda se na proljeće oporavim pa konačno kupim :(
Sve pohvale za izradu![/quote]

Trebaš što prije kupiti onda nemaš problema sa izradom prednje plošče.

Image Image
Image
s57pz
 
Posts: 20
Joined: 03-12-2013, 15:14

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby s57pz » 24-12-2013, 21:00

Image

Image

Image
s57pz
 
Posts: 20
Joined: 03-12-2013, 15:14

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby s57pz » 24-12-2013, 21:07

Image

Image


Evo to je ovo moje čudo... :D

Za par dana bom pripravil tudi video.
Dali trebate sheme i HEX kodu ?

Lp, Zvone - S57PZ
s57pz
 
Posts: 20
Joined: 03-12-2013, 15:14

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby bob4 » 24-12-2013, 21:10

Zvone još jednom super.....+5 sjedi :D

Sad bi se trebao malo pohvaliti i na poljskom forumu (http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1911864-120.html)
User avatar
bob4
 
Posts: 2566
Joined: 31-01-2010, 16:12
Location: Kutina

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby LAF » 24-12-2013, 23:11

Pozz i cestitke na projektu. Poslije testiranja, prenesi utiske. Kako se u principu radi o linearnom
regulatoru, gdje Atmega zadaje referentni napon, a -5V na GND 723 obezbjedjuje nula volti na izlazu,

HEX kao i izvorni kod bili bi pozeljni.

pOz
LAF
 
Posts: 1227
Joined: 19-07-2011, 14:42
Location: Sarajevo

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby viktor_medvedovic » 25-12-2013, 14:05

Skidam kapu za projekat :shock:
Svaka čast majstore :)

Primjetio sam jednu stvar na drugoj slici u prvom postu što ga je morski objavio
ventilatori su stavljeni jedan do drugoga,a ne vidim svrhu onoga što je stavljen iza elektrolita,zar nebi bilo bolje da ga je stavio na grec gdje bi imao logičniju svrhu,kao što ga je S57 stavio na grec??
Možda sam u krivu?
viktor_medvedovic
 
Posts: 131
Joined: 16-07-2013, 23:52
Location: Novska(Hrvatska)

Re: Lab ispravljač 0-25V 0-5A sa mikroprocesorom

Postby ElectricalMonster » 26-12-2013, 00:51

A ne bi bilo jednostavnije umesto to malo trafo da se upotrebi malo veci torus, recimo ako je bio potreban torus od 120 vati da se upotrebi nekoi od 150 vati, da se ifrli toa malo trafo i da se smanji plocica, ili bas strikno mora te napone da se dovede iz drugi trafo.
ElectricalMonster
 
Posts: 46
Joined: 09-02-2012, 17:35
Location: Macedonia, Skopje

Next

Return to Napajanja

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

GOOGLE

cron