Kako podesiti mdul XH-M602

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax, LAF

Kako podesiti mdul XH-M602

Postby zarec » 06-01-2021, 11:12

Imam nekoliko ovih modula ali nisam uspio da ih podesim kada sam povezao sa pumjacem akumulatora

Kako ne mogu dodati slike lako je naci o kom modulu se radi
Samo ukucaj u pretraživac XH-M602
Pokušao sam podesiti na mekoliko macina ali nisam uspio
Za precizno uputstvo poklanjam jedan modul
Hvala
zarec
 
Posts: 192
Joined: 09-11-2009, 13:20

Re: Kako podesiti mdul XH-M602


Re: Kako podesiti mdul XH-M602

Postby FrankyRC » 06-01-2021, 16:05

Jel ti ovo od pomoći? Koliko vidim jako jednostavno se podešava.
FrankyRC
 
Posts: 20
Joined: 11-05-2011, 18:26

Re: Kako podesiti mdul XH-M602

Postby zarec » 06-01-2021, 19:03

FrankyRC wrote:Jel ti ovo od pomoći? Koliko vidim jako jednostavno se podešava.

Nije,evo sema
Attachments
modul.jpg
modul.jpg (35.5 KiB) Viewed 236 times
modul.jpg
modul.jpg (35.5 KiB) Viewed 236 times
Gore visoko dole tvrdo
zarec
 
Posts: 192
Joined: 09-11-2009, 13:20

Re: Kako podesiti mdul XH-M602

Postby pedja089 » 06-01-2021, 23:41

Pa koliko vidim trebalo bi da je prosto.
PRikljucis ga na lab napajanje, podesis napon na kojem oces da ukljucuje punjenje. Vrtis potenciometar dok ne ukljuci punjenje. Zatim podesis napon na kojem oces da iskljucis punjenje, vrtis drugi dok se ne iskljuci. I to bi trebala da je sva nauka.
A prema ovoj slici
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1UFKRRQvo ... Switch.jpg

to je M601 modul...
User avatar
pedja089
 
Posts: 7783
Joined: 20-02-2007, 14:50
Location: Beočin -Srbija

Re: Kako podesiti mdul XH-M602

Postby zarec » 07-01-2021, 08:50

Hvala,
Pitanje samo gdje, na koje kinektore spojiti lab ispravljač da bi se podesilo
Pozdrav
Gore visoko dole tvrdo
zarec
 
Posts: 192
Joined: 09-11-2009, 13:20

Re: Kako podesiti mdul XH-M602

Postby misley » 07-01-2021, 09:26

Zarko..
Znam ja za godine ali... moraš malo izostriti percepciju.
Vidiš sa poslednje slike da dvije žice idu od ispravljaca do akumulatora i dalje produžavaju na prva dva srafa s lijeva, odmah do panelmetra...
Dakle, na te dvije kleme kačiš ispravljac, kod procedure podešavanja!

Aj uzdravlje
misley
 
Posts: 150
Joined: 21-12-2009, 14:43
Location: Sweden, Lund

Re: Kako podesiti mdul XH-M602

Postby zarec » 07-01-2021, 09:31

Sory, godne
Uzdrablje
Gore visoko dole tvrdo
zarec
 
Posts: 192
Joined: 09-11-2009, 13:20

Re: Kako podesiti mdul XH-M602

Postby FrankyRC » 08-01-2021, 04:53

Iz nekoga razloga u prošlom postu mi je nestao link.
https://boggleup.com/products/xh-m602-l ... protection
Tu imaš detaljna upustva o programiranju
FrankyRC
 
Posts: 20
Joined: 11-05-2011, 18:26

Re: Kako podesiti mdul XH-M602

Postby zarec » 08-01-2021, 07:09

Hvala još jednom
Gore visoko dole tvrdo
zarec
 
Posts: 192
Joined: 09-11-2009, 13:20

Re: Kako podesiti mdul XH-M602

Postby zarec » 08-01-2021, 15:15

Bice-uzalud je gluhom šaputati!
Kako je vidim semu pocezivanja modul se povezuje paralelno sa punjacem?
Spojim tako i na voltmetru imam napon od 13 volti a kada pokušam podesiti sa potnciometrima nema promjene-napon je isiti 13 v
Gdje griješim?
Gore visoko dole tvrdo
zarec
 
Posts: 192
Joined: 09-11-2009, 13:20

Re: Re: Kako podesiti mdul XH-M602


Re: Kako podesiti mdul XH-M602

Postby nano » 08-01-2021, 20:09

Kao sto su ti rekli treba ti laboratorijski isprvljac kojem mozes podesavati napon.Voltmetar ti mjeri napon na klemama bat + - i tu spojis laboratorijski ispravljac i na ispravljacu nastimas napon na kojem zelis da modul ukljuci punjac,onda vrtis potenciometar dok modul ne ukljuci tvoj punjac,onda dignes napon na laboratorijskom ispravljaca na koliko zelis da iskljuci punjac i vrtis drugi potenciometar dok modul ne iskljuci punjac.U tom procesu ne spajas izlaz punjaca na kleme bat +- ,niti bateriju,samo spojis punjac na izlaz LN na modulu
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
nano
 
Posts: 1590
Joined: 18-02-2011, 10:46
Location: Istra

Re: Kako podesiti mdul XH-M602

Postby zarec » 08-01-2021, 20:21

Hvala ma objasnjenju.
I danas sam pokušavao podešavanje i nisam uspio
Imam negdje lab isp sa Lm 317
Nisam ga dugo koristio ali ga moram naci ili napraviti novi
Imam dijelove-napravicu nesto prosto, bitno mi je samo podešavanje napona
Veliki pozdrav uz napomenu
Mmogi bi reklii što se muciš kupi automatski punjac ali ponekd je zadoboljstvo riješiti nešto uz pomoc dobrih osoba
Gore visoko dole tvrdo
zarec
 
Posts: 192
Joined: 09-11-2009, 13:20

Re: Kako podesiti mdul XH-M602

Postby nano » 09-01-2021, 00:25

Ma da...nista ljepse nego kad proradi i ti skuzio zasto je proradilo :D :D
Mozes ti to i sa nekom baterijom koju zelis puniti....isprazni je prilicno i izmjeri joj napon i prikiljuci je na to cudo,pa okreci
potenciometar dok se ne ukljuci punjac,onda kad ti dostigne napon koji zelis okreci drugi pot dok ne iskljuci.
Malo odokativna metoda ,ali ....
Samo prati napon stalno,da ne zeznes bateriju :D
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
nano
 
Posts: 1590
Joined: 18-02-2011, 10:46
Location: Istra

Re: Kako podesiti mdul XH-M602

Postby zarec » 09-01-2021, 14:16

Konačno
Hvala i pozdrav
Gore visoko dole tvrdo
zarec
 
Posts: 192
Joined: 09-11-2009, 13:20


Return to Elektronika za početnike

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

GOOGLE