problem sa autopojacalom

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax, LAF

problem sa autopojacalom

Postby arx1996 » 19-08-2018, 11:12

pozdrav ekipa ! :D
Dakle,imao sam u autu spojeno pojacalo 450w i subwoofer od 400w sve radilo ispravno i udaralo,prodao oboje i sad sam uzeo pojacalo od 600w sony xplod xm-zr604 , pojacalo ima struje,sve zice ispravno spojene no kad ubacim sub na pojacalo on ne radi,struje i dalje ima u pojacalu no nema nikakvog signala do zvucnika,u subu nije problem jer je jucer dosao od majstora a isprobao sam i od kolege sub koji kod njega radi a na ovo pojacalo ne..
neki info o problemu,nesto :?:
arx1996
 
Posts: 4
Joined: 19-08-2018, 10:51

Re: problem sa autopojacalom


Re: problem sa autopojacalom

Postby nano » 19-08-2018, 12:45

Pojacalo novo?Koje ulaze koristis cinh ili high power?
Potenciometri za nivo pojacani?Remote napon prisutan?
Pogresni ulazi ,izlazi front-rear?
Ako sve stima onda je nesto u pojacalu.
‘Bolje biti bogat i zdrav,kad si siromasan dzaba ti sto si bolestan."
nano
 
Posts: 1490
Joined: 18-02-2011, 10:46
Location: Istra

Re: problem sa autopojacalom

Postby arx1996 » 19-08-2018, 14:54

https://imgur.com/a/DxPpE99
spojeno kao sto je prikazano na slici,nemam na radiu izlaz za cinceve pa sam iz zadnja 2 zvucnika izvukao signale zvuka i preko pretvaraca dobio izlaze za cinceve,sto mi je radilo na svim pojacalima dosad pa ne vidim zbog cega nebi i na ovom.
arx1996
 
Posts: 4
Joined: 19-08-2018, 10:51

Re: problem sa autopojacalom

Postby nano » 19-08-2018, 15:24

Vjerujem ti da je radilo prije,ali cinjenica je da sad ne radi i da treba utvrditi zasto.Zato bi trebalo provjeriti da li na remote kontaktu imas 12v,da li signal stvarno dolazi na ulaze i ako je to u redu onda imas neispravno pojacalo(ma kako malo vjerovatno to zvucalo-zato sam pitao je li pojacalo novo ili rabljeno)
‘Bolje biti bogat i zdrav,kad si siromasan dzaba ti sto si bolestan."
nano
 
Posts: 1490
Joined: 18-02-2011, 10:46
Location: Istra

Re: problem sa autopojacalom

Postby arx1996 » 19-08-2018, 18:07

vjerujem da na remoteu imam 12v posto mi pali pojacalo no budem provjerio to,zanima me kak da saznam dal imam signal na izlazima/ulazima ?
arx1996
 
Posts: 4
Joined: 19-08-2018, 10:51

Re: problem sa autopojacalom

Postby nano » 19-08-2018, 19:44

To je malo teze...ali mozes probati pojacalo tako sto ces gurnuti pazljivo sarafciger ili komad zice u cinch ulaz u rupicu i dodirnuti prstom samo taj "zivi" kraj,moras cuti brujanje u zvucniku.Pazi da nije do kraja pojacan jer ce biti preglasno,
Probaj spojiti zvucnik samo na jedan po jedan kanal,pa vidi rade li.
‘Bolje biti bogat i zdrav,kad si siromasan dzaba ti sto si bolestan."
nano
 
Posts: 1490
Joined: 18-02-2011, 10:46
Location: Istra


Return to Elektronika za početnike

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

GOOGLE