plc st-300 kabel

Diskusija o MSP, ARM / LPC, PLC kontrolerima.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

plc st-300 kabel

Postby atom1 » 04-02-2014, 11:47

naručil sam is ebaya navedeni kabel (usb-mpi+)i nikako da to upogonim,drivere sam instaliral najnovije ali i dalje nikak da se povežem sa cpu.
ima li netko kakvo iskustvo sa time ili nekaj propuštam(u pitanju je step7 5.5)
atom1
 
Posts: 36
Joined: 12-09-2011, 22:58

Re: plc st-300 kabel


Re: plc st-300 kabel

Postby arcom » 04-02-2014, 13:16

Jesi postavio PG/PC interface na MPI?
Odi u Control Panel i tamo postavi PG/PC interface ili iz Stepa 7 odi na "Set PG/PG Interface" u jednom od menija (mislim da je "CPU", ali nisam 100% siguran).

Takoder, neki PLC-i sa 2 profibus porta imaju MPI samo na prvom portu, dok je drugi iskljucivo profibus.
O kojem PLC-u se radi?

I za kraj, moguce da ti kabel ne valja. Mi smo imali problema sa tim zamjenskim kabelima (citaj: jeftinim).
User avatar
arcom
 
Posts: 447
Joined: 05-03-2010, 20:47
Location: Rijeka

Re: plc st-300 kabel

Postby atom1 » 04-02-2014, 16:44

Budem to probal ponovno podesiti,Jel ima neki način da se ispita kabel?
atom1
 
Posts: 36
Joined: 12-09-2011, 22:58

Re: plc st-300 kabel

Postby arcom » 04-02-2014, 21:02

Naravno da ima; probas s drugim kabelom (po mogucnosti od drugog proizvodaca) i ako taj drugi radi onda je prvi u banani :) Ili probaj sa drugim PLC-om, ako ga imas.
Jesi postavio interface na "PC Adapter (Auto)" ili "PC Adapter (MPI)"?

Ne znam da li taj kabel kojeg imas ima na sebi DIP switcheve za podesavanje, moguce da je krivo podesen pa zbog toga ne radi.
User avatar
arcom
 
Posts: 447
Joined: 05-03-2010, 20:47
Location: Rijeka

Re: plc st-300 kabel

Postby Glocksilverna » 05-10-2015, 06:24

You try to get help from the forum or the viewer.
Glocksilverna
 
Posts: 3
Joined: 05-10-2015, 06:23
Location: maxbet


Return to Mikrokontroleri - ostali

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

GOOGLE

cron