DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax, LAF

DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby zlatkoMM » 30-10-2020, 19:09

Pozdrav
kao što mnogi znate u HR je na snagu stupio novi HD TV signal i stare receivere možemo bacit.
Ali ima mnogo problema sa ovim novima.
Imam jedan takav kupljen lani i koji je DVBT2 ali neznam da li je HEVC 265 pa ne mogu gledat
te kanale sa njim, nake od digitalnih programa is BiH se može gledat .
pa me zanime da li vredi upgrade ili je to gublyenje vremena?
unprijed hvala!
User avatar
zlatkoMM
 
Posts: 240
Joined: 19-07-2010, 01:10

Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?


Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby WhiteHead » 01-11-2020, 08:31

zlatkoMM wrote: nake od digitalnih programa is BiH se može gledat .

Zar to postoji u BiH ???
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
User avatar
WhiteHead
 
Posts: 1588
Joined: 28-06-2007, 18:36
Location: 75,35k; B&H

Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby zlatkoMM » 01-11-2020, 09:22

pa pošto smao ovdje blizu BiH neznm odakle bi moglo da se emitira
ali mislim da ništa od mog receivera moram kupit novi hevc 265..sranje...
User avatar
zlatkoMM
 
Posts: 240
Joined: 19-07-2010, 01:10

Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby 9a4oe » 01-11-2020, 11:29

WhiteHead wrote:
zlatkoMM wrote: nake od digitalnih programa is BiH se može gledat .

Zar to postoji u BiH ???

RTRS, BH1, Federalna i još je jedan nisam vidi kako se zove (piše KT3)

zlatkoMM wrote:Pozdrav
kao što mnogi znate u HR je na snagu stupio novi HD TV signal i stare receivere možemo bacit.
Imam jedan takav kupljen lani i koji je DVBT2 ...
pa me zanime da li vredi upgrade ili je to gublyenje vremena?
unprijed hvala!


Trebaš ponovo poskenirati kanale, ovi kanali iz BiH nisu mijenjali frekvencije za razliku od naših.
9a4oe
 
Posts: 74
Joined: 20-02-2005, 12:31

Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby zlatkoMM » 03-11-2020, 12:15

Ma poskeniro sam 1000 puta i ništa ,receiver pokaže signal ali ne i program jer je u novom
formatu H265 e to ti je sranje zato moram bacit ovaj
User avatar
zlatkoMM
 
Posts: 240
Joined: 19-07-2010, 01:10

Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby zlatkoMM » 03-11-2020, 14:57

Sve je to zapravo jedna obična pljačka jer taj usrani signal nije HD nego SD kije se emitira u
H265 codecu
User avatar
zlatkoMM
 
Posts: 240
Joined: 19-07-2010, 01:10

Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby pedja089 » 03-11-2020, 18:32

Al je meni lepo sto nemam tv :D
User avatar
pedja089
 
Posts: 7768
Joined: 20-02-2007, 14:50
Location: Beočin -Srbija

Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby zlatkoMM » 18-11-2020, 20:15

Evo šta sam našao

dvb-t2 upgrade for DVB-T265 from OSD menu
Unzip the attached firmware.
Copy to a USB stick. ( no other file)
Choose software upgrade from the OSD menu.
During the upgrade, please keep the power on until upgrade ok. Otherwise, the firmware will lose forever and can not power on again.
After upgrade, please auto search channel and test again.

DA LI MOŽE NETKO OVDJE OBJASNIT DA LI TO RADI
Hvala
User avatar
zlatkoMM
 
Posts: 240
Joined: 19-07-2010, 01:10

Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby nano » 19-11-2020, 11:18

Imas li firmware,daj probat cu ja na vivax 154,pa sta bude,ionako ne sluzi nicemu :D
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
nano
 
Posts: 1581
Joined: 18-02-2011, 10:46
Location: Istra

Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby zlatkoMM » 19-11-2020, 22:21

Pozdrav
Pa nemam ,jer neznam gdje da to skinem ,i ja tako mislim da probam jer inonako
nemam šta izgubit...
di se to može nači ?
User avatar
zlatkoMM
 
Posts: 240
Joined: 19-07-2010, 01:10

Re: Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?


Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby pedja089 » 19-11-2020, 22:32

Moze se naci tamo gde i taj tekst.
Npr
https://vcan.cc/v/dvb-t2-upgrade-for-dv ... -osd-menu/
To je bukvalno prvi sajt koji je izasao kada sam u google kopirao tekst koji si ti postavio.
User avatar
pedja089
 
Posts: 7768
Joined: 20-02-2007, 14:50
Location: Beočin -Srbija

Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby zlatkoMM » 20-11-2020, 09:34

E hvala šefe !
Ok ne bi mi palo na pamet da tako tražim
Da skinuo sam raspakirao...kopirao na prazni USB stick
otišao na meni ...upgrade i stistnuo START
Krenulo je i stade ...sa porukom da je file od nekih 6 MB prevelik

Upgrade file is too large!

i šta sad ?
Da li ima nki manji negdje dalje ?
User avatar
zlatkoMM
 
Posts: 240
Joined: 19-07-2010, 01:10

Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby pedja089 » 20-11-2020, 14:53

Onda smo omanuli model... Trazi slicne stvari po google.
Probaj dodati model ili nesto slicno... Ili jos bolje ovo HW Version upisi od tvog...
User avatar
pedja089
 
Posts: 7768
Joined: 20-02-2007, 14:50
Location: Beočin -Srbija

Re: DVB-T2 Vivax 106 upgrade?

Postby zlatkoMM » 21-11-2020, 11:16

Hmm kako da znam koja je HW verzija..
nema to nigdje napisano...možda u meniju info..
našao sam nešto ali je puno virusa...
ima i neka vivax stranica...ali je to živa zbrka.
User avatar
zlatkoMM
 
Posts: 240
Joined: 19-07-2010, 01:10


Return to Popravka uređaja

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests

GOOGLE