8w LCD FM TX

FM bube, mini predajnici i prijemnici - forum vezan za radio opremu.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

8w LCD FM TX

Postby rutHR » 15-11-2008, 10:59

Pozdrav

sastavljen i radi (bez izlaznog dijela za sad) na odredenom dijelu fm spekrtra posto nemam orginal BB809 .. imao bih jedno pitanje zasto mi na LCD-u pokazuje npr. 92.5MHz a na radiu 93.7MHz .. znaci razlika je 2.2MHz .. napomena kristal od 3.2MHz nisam uspio nabaviti vec je stavljen 3.276MHz
rutHR
 
Posts: 65
Joined: 07-11-2008, 22:26

Re: 8w LCD FM TX


Postby VolkD » 15-11-2008, 12:25

Kristal za 3,2 MHz ti je referentna frekvencija. Pošto je veča nego bi trebala biti dobijaš i višu frekvenciju nego bi trebalo. No nije to najgore. Trebaš znati, da je i korak izmedžu kanalu sorazmerno veči.

Nema ti druge nego, da poručiš kristal od 3,2 Mhz.
User avatar
VolkD
 
Posts: 199
Joined: 06-09-2008, 17:24
Location: Divaca (Slovenija)

Postby rutHR » 15-11-2008, 16:59

hvala na odgovoru .. :)
rutHR
 
Posts: 65
Joined: 07-11-2008, 22:26

Postby Feko » 17-11-2008, 15:32

@rutHR, odakle si?

dobrodošao na forum :wink:
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Postby rutHR » 17-11-2008, 19:32

dalmacija .. ;) .. al lazan sam ti ja dalmatinac :)
rutHR
 
Posts: 65
Joined: 07-11-2008, 22:26

Postby IQ500 » 17-11-2008, 19:42

jel itko nasao za kupiti taj kristal od 3,2mhz?
IQ500
 
Posts: 75
Joined: 02-07-2008, 14:39
Location: Zagreb

Postby Feko » 17-11-2008, 20:32

koliko ja znam u Hrvatskoj ga nema...ima u Sloveniji gdje sam ga ja kupio tj.
naručio a firma se zove PCS Electronics :wink:
http://www.pcs-electronics.com/
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Postby IQ500 » 17-11-2008, 21:24

i kolko te ispalo sve skupa sa postarinom?
IQ500
 
Posts: 75
Joined: 02-07-2008, 14:39
Location: Zagreb

Postby Feko » 17-11-2008, 22:13

> Products
> ------------------------------------------------------
> 3 x 3.200 MHz quartz () = 12.00EUR
> ------------------------------------------------------
> Sub-Total: 12.00EUR
> Airmail to HR : 0.03 kg(s): 5.00EUR
> Total: 17.00EUR
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Postby stojke369 » 17-11-2008, 22:20

User avatar
stojke369
 
Posts: 3913
Joined: 19-10-2005, 01:41
Location: Srbija-Paracin

Re:


Postby Feko » 17-11-2008, 22:46

I meni je bilo puno no ni u hrvatskoj a ni u mađarskoj tj u Pećuhu nisam našao i onda sam popizdio i naručio :wink:

čak nije garancija kada nađeš u katalogu da imaju na lageru...barem je tako
bilo sa jednom firmom u hrvatskoj, ne sjećam se točno koja.
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Postby Smjesko » 18-11-2008, 11:13

rutHR wrote:dalmacija .. ;) .. al lazan sam ti ja dalmatinac :)


Lazni Dalmatinci imaju crne tocke koje se mogu oprati. :lol:
User avatar
Smjesko
 
Posts: 4012
Joined: 26-12-2005, 17:12

Postby VolkD » 20-11-2008, 00:20

Emmm... tek ču na prolječe kroz dalmaciju...
User avatar
VolkD
 
Posts: 199
Joined: 06-09-2008, 17:24
Location: Divaca (Slovenija)

....

Postby rutHR » 20-11-2008, 21:14

eto finisirano .. umjesto 2sc stavljen 2n3866 .. output (posto nemam profi watmetar ili swrmetar da izmjerim koristio sam racunicu "V2/R") 2.3W ... slike slijede kad sve zavrsi u kutiji .. slijedi izrada RDS coder-a ..

http://www.g.laroche.fr*e.fr/english/ha ... ega32.html

ako je netko radio molio bih da napise dojmove ..
rutHR
 
Posts: 65
Joined: 07-11-2008, 22:26

Postby Feko » 20-11-2008, 22:22

Daj slike elektronike, i to nas zanima...samo naprijed :wink:

...jel i kod tebe bio problem u TSA5511 :?:
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

Postby rutHR » 20-11-2008, 23:03

evo kako to izgleda na stolu sa malim improvizacijama hladenja jer sramota da u ovom gradu pored cipoteke i jednog manjeg ducana nema za kupit hladnjak :( :cry:

.. yep .. novi TSA rjesio problem ..

evo slika :
http://ir3ip.net/~9a3wn/tx.jpg
http://ir3ip.net/~9a3wn/tx1.jpg
http://ir3ip.net/~9a3wn/tx2.jpg
rutHR
 
Posts: 65
Joined: 07-11-2008, 22:26

Postby Feko » 20-11-2008, 23:37

Super!
Al ubit će te žena ili mama šta joj radiš na tako lijepom stoljnjaku :lol:
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

.....

Postby rutHR » 23-11-2008, 20:18

evo i dipola dok cekam dvostrani pcb za RDS :D (na slici fali cijev priko zraceceg elementa) ..

http://ir3ip.net/~9a3wn/dipol.jpg
rutHR
 
Posts: 65
Joined: 07-11-2008, 22:26

Postby Feko » 23-11-2008, 21:59

Kako si krenuo, već te vidim u vijestima :lol:
Šalim se...samo naprijed :wink:
User avatar
Feko
 
Posts: 4394
Joined: 23-07-2008, 06:18
Location: Hrvatska, Slavonija, Selo moje malo...

....

Postby rutHR » 25-11-2008, 21:58

ma nebrine me to toliko .. ipak sam ja sitna riba :) :twisted:

naravno danas trebale stici dvostrana plocica za RDS al kako to uvik bude zaboravili narucit pa sam krenuo sa novim i zadnjim projektom .. stereo coder .. http://www.katruud.nl/Download%20Files/ ... eCoder.pdf

evo par slika kako napreduje proces :)

http://ir3ip.net/~9a3wn/sc.jpg
http://ir3ip.net/~9a3wn/sc1.jpg
rutHR
 
Posts: 65
Joined: 07-11-2008, 22:26

Next

Return to RF sekcija

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

GOOGLE