Detektor špijun buba i špijun kamera

FM bube, mini predajnici i prijemnici - forum vezan za radio opremu.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

Detektor špijun buba i špijun kamera

Postby alsatpv » 02-09-2012, 14:43

Naglim razvojem mikro-elektronike, postavljanje bežičnih uređaja za prisluškivanje i video prenos u stanovima i poslovnim prostorijama postaje na žalost obična stvar.
Međutim, otkrivanje ovakvih uređaja nije tako lako, iako je poznat njihov sistem rada. Ovi uređaji su veoma malih dimenzija i veoma su slični uređajima koje koristimo svaki dan.
U početku, ovi uređaji su koristili FM frekvencijski opseg od 100MHz. Sada ovi uređaji rade na višim frekvencijama i sve češće koriste SHF opseg preko 1 GHz.
Posebnu opasnost za narušavanje naše privatnosti predstavljaju špijun bube-mobilni telefoni takozvani ''spavači'' koji se postavljaju u stanove i poslovne prostorije, a koji se aktiviraju van prostorije na nečujni poziv.
Takođe, narušavanje naše privatnosti prestavlja i neovlašćeno postavljanje GPS lokatora u lična vozila koje ovaj detektor može registrovati.
Ovaj detektor je dizajniran kao širokopojasni RF prijemnik sa maksimalnim gornjim frekvencijskim opsegom 3,5 GHz do 7,2 GHz u zavisnosti od upotrebljenih dioda i antena.
Sa ovim detektorom moguće je registrovati bežične prislušne audio-video uređaje u prečniku do 4m. Elektroničari koji se bave RF tehnikom, ovaj uređaj mogu koristiti kao relativni mjerač elektromagnetskog polja.

http://kesatnet.me/mne/?p=621

BUG_DETEKTOR_ZA_FORUM.png
BUG_DETEKTOR_ZA_FORUM.png (236.05 KiB) Viewed 1088 times
alsatpv
 
Posts: 43
Joined: 04-06-2010, 14:43

Re: Detektor špijun buba i špijun kamera


Return to RF sekcija

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests

GOOGLE