Razvod struje

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax

Razvod struje

Postby Foxsat » 12-01-2021, 22:15

Pozdrav svima !

Trebam jedan savjet u pitanju razvoda struje dakle struju radi se izmjena kablova razlog stara instalacija sve radjeno sa dvozilnim kablovima imao sam zamisao kako kuca ima prizemlje , kat i potkrovlje da za svaku etazu vucem posebno glavni kabel struja je trofazna u ormaricu iz njega ide kabel i sad bi trebalo za svaku etazu na taj kabel spojit glavni kabel samo da razjasnim nakana je da to se sad napravi a sa vremenom da se stavi postepeno u pogon izuzev kata koji bi odmah bio u funkciji. Za ostalo sam htjeo imat razdvojeno da u nekom duljem periodu mozda i skroz razdvojim i zamjeni se glavni ormar u kojem bi onda blo glavi sat za svaku etazu.Naj jednostavnije mi izgleda kad bi elektra sva tri kabla tj. za svaku etazu finalno spojila u ormaric ali mislim da to nece ici pa sam imao zamisao od glavnog ormara kabel koji je trenutno provuc kroz ormaric sa osiguracima ( glavnim za svaku etazu ) u hodniku i onda sa tih osiguraca vodit na svaku etazu zasebni kabel i na ulazu u etazu napravit razvodnu tablu i sve sto sto ide po PS-u. :idea:
***************************************************************
Hvala i pozdrav svima
User avatar
Foxsat
 
Posts: 4
Joined: 19-04-2009, 02:35

Re: Razvod struje


Re: Razvod struje

Postby nano » 13-01-2021, 22:49

Nisam skroz shvatio hoce li ostati jedan sat za cijelu kucu ili ce se razdvojiti na 3 sata.ako ostaje jedan sat ,onda dovedes cijevi s katova do ormarica u kojem su ti sad osiguraci i poslije kad osposobis katove ,provuces glavne dovode do ormarica sa osiguracima na katovima i spojis svaki na svoju fazu u prvom ormaricu.
Ako planiras razdvojiti i satove,onda vodi cijevi do glavnog ormarica sa satom i kako osposobljavas katove ,zoves elektru da ti postave sat i spoje kat po kat.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
nano
 
Posts: 1590
Joined: 18-02-2011, 10:46
Location: Istra

Re: Razvod struje

Postby Foxsat » 14-01-2021, 21:55

Hvala na odgovoru

trebam imat struje u prizemlju i potkrovlju prije razdvajanja satova tako da cu nesto iskemijat sa pomocnim ormaricem ili sto vec bude islo.
***************************************************************
Hvala i pozdrav svima
User avatar
Foxsat
 
Posts: 4
Joined: 19-04-2009, 02:35

Re: Razvod struje

Postby nano » 15-01-2021, 19:14

Bitno ti je dovesti instalacijeske cijevi od prizemlja do potkrovlja ,pa i do glavnog ormara sa satovima,poslije mozes provuci sta zelis i spojiti kako zelis.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
nano
 
Posts: 1590
Joined: 18-02-2011, 10:46
Location: Istra


Return to Sheme

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

GOOGLE