Elektronika.ba - Terms of use

1. Upoznaj se sa forumom
Procitaj što veci broj starih tema koje su trenutno dostupne na odredenom forumu.

2. Ne ponavljaj temu
Prije nego što postaviš pitanje, provjeri da li je o tome vec bilo rijeci na forumu! Cest je slucaj da novi korisnici, odmah nakon registracije, postave pitanje koje je ranije postavljano.

3. Pomozi nam da ti pomognemo
Ukoliko tražiš pomoc oko nekog problema, molimo te da uciniš sve što je u tvojoj moci kako bi olakšao posao ljudima ciju pomoc ocekuješ. To ceš uciniti na sljedeci nacin: iz poruke iskljuci sve što nema veze sa problemom, a detaljno objasni sve što je direktno ili posredno povezano sa istim! Takode, ne ocekuj da ce neko riješiti tvoj problem u cjelosti, odnosno uraditi sav posao za tebe.

4. Piši kvalitetno i ozbiljno
Ne piši poruke nepovezano, tek da i ti nešto kažeš! Ako tražiš pomoc, budi precizan. Izloži tacno šta ocekuješ da se dogodi, šta se u stvari desilo i iznesi sve relevantne detalje. Ukoliko odgovaraš na neciju temu ili pitanje, odvoji nekoliko minuta i dobro razmisli šta ceš napisati, provjeri da li si zaista u pravu i imaš li dokaza za svoju tvrdnju.

5. Ne šareni poruke
Ne pretjeruj sa korištenjem smajlija, interpunkcijskih znakova, i slicno. Obrati pažnju na dimenziju postavljene slike na forumu. Ukoliko je slika pretjerano velika tako da kvari dizajn foruma, molimo da iz svog posta ukloniš [img] tagove tako da do slike ostane samo link na koji ce se kliknuti.

6. Ne traži da ti neko radi domaci zadatak
Ne ocekuj da bilo ko obavezno odradi sav posao umjesto tebe! Rado cemo pomoci oko svakog problema, pred neki ispit ili posao, ali moraš da pokažeš da si krenuo sa radom i zastao pošto ne znaš kako dalje.

7. Ne citiraj bez potrebe
Korisnici cesto bespotrebno citiraju poruku i umnožavaju tekst koji se vec nekoliko puta pojavljuje na istoj stranici. Briši dijelove citata i ostavi samo ono što je zaista neophodno. Ukoliko se poruka na koju odgovaraš nalazi odmah iznad tvoje, gotovo je sigurno da nema NIKAKVE potrebe za citiranjem jer je jedan pogled na gore dovoljan da se vidi na šta tacno odgovaraš.

8. Ne budi nestrpljiv
Ne budi nestrpljiv! Postoji velika mogucnost da odmah po postovanju dobiješ odgovor, ali ce cesto proci i više dana prije nego što se pojavi neko ko zna pravi odgovor.

9. Bez politickih i vjerskih tema!
Strogo je zabranjeno pokretati politicke i vjerske teme! Svaka rasprava na nacionalnoj, vjerskoj i politickoj osnovi bice momentalno obrisana! Ovo je strucni forum vezan za elektroniku i molimo te da to poštuješ.

10. Reklamiranje je zabranjeno
Forum nije mjesto za besplatno reklamiranje tvog posla, sajta, firme, ili bilo cega što moderatori ocjene kao ociglednu zloupotrebu foruma za besplatno oglašavanje.

11. Rad administratora
Administrator ima pravo pobrisati svaki sadržaj objavljen na forumu, bez najave i objašnjenja, svakom korisniku može biti zabranjen pristup Forumu, bez najave i objašnjenja, administrator nije dužan objašnjavati zašto je neka tema ili post obrisan ili cenzurisan od strane administratora.

### BITNO ###

Elektronika.ba portal nije odgovoran za sadržaj Foruma. Poruke na Forumu odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Elektronika.ba portala. "Pravila i uslovi korištenja" Foruma odnosno ovaj tekst koji citaš je podložan promjenama bez prethodne najave. Za sav materijal koji se nalazi na forumu a koji nebi trebao da bude tu, molimo te da se obratiš administratoru ili moderatoru kako bi se taj materijal uklonio sa Foruma.

Drago nam je što si odlucio da nas posjetiš!

Elektronika.ba


Back to login screen

GOOGLE