/Projekti/GSM call alarm

GSM call alarm je uređaj koji za zvanje odredišnog broja koristi Siemens ili Ericsson GSM telefon (19200 bauds RS232) i ima 1 senzorski ulaz i još jedan ulaz - stanje. Ukoliko je stanje = 0V tada je uređaj "aktivan" i prati stanje senzorskog ulaza. Uređaj se "deaktivira" otpajanjem on/off (stanje) ulaza sa mase (0V) ili spajanjem na + pol napajanja. Senzorski ulaz takođe reaguje na 0V.

pica

In .rar file you will find JPG file that contains a description how to program the telephone number which this device will call upon alarm condition.

picb

Autor (poslao): Trax

Broj download-a: 28,790

Ocjena: (2.93, glasova 5439)

Glasaj:

Datum: 20-02-2005

English version of this page: GSM call alarm

501_gsm_call_alarm_c.rar

Bookmark and Share Komentari (109)

komentar [79]

To je to! Znaci da uredjaj radi, sad jedini problem moze biti u telefonu ili da ga nisi dobro spojio na uredjaj.
IP: n/a

komentar [78]

Trax dobio sam ATZ komandu kada sam prepravio max232 hvatač signala da li je to OK ili je nedovoljno. tj da li treba jos nešto???
IP: 94.189.237.234

komentar [77]

Trax probao sam da se spojim preko nekog max 323 koncertera(iskopao sam semu na net-u) probao sam da uhvatim signal preko hyper terminala ali nista... Mozda i ne treba da se hvata preko hypera. Mozda sam se negde sj... da li ima negde na forumu neko mesto gde se raspravlja o tim stvarima da ne gusim ovde... Ako mi alarm ne proradi poludecu. Ovo je pitanje cassti :)
IP: 193.186.185.101

komentar [76]

Mozes modul da spojis na COM port preko MAX232 konvertera, pa da vidis kako on salje podatke na brzini 19200bps. Onda mozes i telefon da spojis na PC preko tog istog kabla i provjeris da li on stvarno ima modem unutra i da li sve radi kako treba.
IP: n/a

komentar [75]

Trax A55 ima modem u sebi. Mogu li ja nekako da spojim modul na nešto da vidim šta on radi kada ga uključim??? Tipa com port ili diode da li će da se pale ili sl... Baš imam problema sa ovim projektom... Prvo allpic a sada ovo... bas samse smorio... Ako ti je lakše možeš mi pisati na mail.. Hvala ti u svakom slučaju..
IP: n/a

komentar [74]

Problem je garant u telefonu. Kriterij je da telefon ima interni AT modem!!! Drugo, trebas dobro spojiti TX i RX i GND zice sa telefonom, da bi ga on mogao inicijalizovati (nakon sto izaberes odgovarajuci telefon). Ne znam da li taj A55 ima modem...
IP: n/a

komentar [73]

Trax da li možeš da kažeš koji je kriterijum za telefon zato što meni sa Simensom A55 ništa ne radi... Na svakih 5 sekundi mi zatreperi žuta dioda... I to je sve... Spojio sam ON/OFF sa masom i kada pecnem masu sa trigerom ništa se ne dogadja. E sada da li je moguće da je problem u telefonu da on ne može da se inicijalizuje zato što je ne odgovarajući ili... Nemam pojma... Hvala...
IP: n/a

komentar [72]

Ne znam sta da ti kazem. Obrati se na forumu, ja ne koristim ALLPIC pa ti ne mogu pomoci...
IP: n/a

komentar [71]

Trax, probao sam i tako i u programu winpic800 i ništa. Koristim allpic sa ovog sajta. Pali mi diode redom kada idem na chek hardware jedan signal jedan blink diode... Više nemam ideju. Da li je kabal 9 na 9 ide pin na pin ili se ukršta??? Više nemam ideja...
IP: n/a

komentar [70]

Trax, probao sam i tako i u programu winpic800 i ništa. Koristim allpic sa ovog sajta. Pali mi diode redom kada idem na chek hardware jedan signal jedan blink diode... Više nemam ideju. Da li je kabal 9 na 9 ide pin na pin ili se ukršta??? Više nemam ideja...
IP: n/a


Stranica komentara: <12345678...>


dodaj komentar

ime

e-mail (neće biti objavljen)

web

Koliko je = takođe dodaj slovo "a" na kraj rezultata! Npr.: 7a

Ulogiraj se!

To možeš uraditi na forumu: Login stranica. Kada se ulogiraš, vrati se na ovu stranicu i uradi refresh.

prijatelji sajta

sponzorirani linkovi

reklame